Общинската "БКС център" се продава за трети път

Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП) обяви за трети път, че продава дружеството "БКС център", показва справка в Държавен вестник. Компанията, която участва в строежа на столичното метро, ще се продава чрез търг. Само преди месец заради липсата на подадени оферти се провали втората процедура за приватизацията на "БКС център". Тогава дружеството имаше начална тръжна цена 5.2 млн. лв., която сега е намалена до 5 млн. лв. За първи път опит за продажба на компанията беше направен през далечната вече 1994 г.


По време на втората процедура документи за участие закупиха известни компании -


"Геотехмин", "Трейс груп холд", "Главболгарстрой холдинг", "АТ инженеринг 2000",
"Холдинг Пътища", "Хидрострой", "Балканстрой" и "Мегагруп БГ" ЕООД. Нито една от тях обаче не подаде оферта.


Според условията на третата процедура кандидатите могат да купят документи за участие до 10 август и да подадат оферти до 7 септември.


"БКС център" притежава производствени мощности и специализирано оборудване за изграждане на метротрасета и метростанции. Така също 14 дка земя и производствени сгради върху 1700 кв.м в индустриална зона в жк "Обеля" - депо "Метро". Собственик е и на земя и производствени помещения на ул. "Рудозем" и ул."Ф. Тотю". Има 17.5% идеални части от сграда и терен на ул. "Сердика", както и сгради с непостоянен градоустройствен статут на ул. "Ив. Иванов" и ул. "Ген. Цончев".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK