46 служители по "Конкурентоспособност" са наказани за лоша работа

46 служители по "Конкурентоспособност" са наказани за лоша работа

© Красимир Юскеселиев46 служители от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), които работят по оперативната програма "Конкурентоспособност", са били лишени от двойни заплати за март заради несправяне с работата. Това съобщи Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 


Поводът за съобщението е сигнал на служители от агенцията, че те са наказани за несправяне с работата, докато в същото време се иска тройна заплата за изпълнителния директор на агенцията Марияна Велкова за добре свършена работа. В късния следобяд в четвъртък от Министерството на икономиката уточниха, че Велкова е спряла искането за допълнително материално стимулиране на нея и то не е било докладвано на министъра на икономиката Трайчо Трайков за взимане на решение.


Агенция за насърчаване на малки и средните предприятия е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към Министерството на икономиката. Тя е  междинно звено по две приоритетни оси на оперативната програма "Конкурентоспособност". Това са "Развитие на икономика, базирана на знанието и иновационни дейности" и "Повишаване на ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда". Съгласно постановление на правителството от 2009 г. работещите по европейски програми получават двойно възнаграждение спрямо останалите служители в администрацията.
От февруари в ИАНМСП е въведена нова система за заплащане на работещите, е посочено в съобщението. Основната промяна е, че заплащането вече е обвързано с реално свършената работа и с резултатите от нея, което досега не се е отчитало. От служителите в агенцията се изискват месечни доклади за свършеното, въз основа на които се определя дали да получат бонус към заплатата си. На база на тези индивидуални доклади през миналия месец е установено, че 22 души в ИАНМСП не са работили по оперативната програма или са отчели незначителен обем работа, обяснява в съобщението изпълнителният директор Марияна Велкова. За други 24 души, работили по окончателни и междинни отчети, включени в искане за плащане №8, е установено, че не са отстранили навреме неточности и грешки в документацията, в резултат на което плащанията се бавят. Това искане е представено за пръв път на управляващия орган за верифициране на плащането още през декември 2009 г. и оттогава е връщано шест пъти за отстраняване на пропуски. В резултат – вече четвърти месец направените от фирмите - бенефициенти по "Конкурентоспособност", разходи не са възстановени със средства от европейските фондове. Това са аргументите, с които допълнителното възнаграждение на 46 служители в ИАНМСП за март не е изплатено, е посочено в съобщението.


От всички 225 служители в ИАНМСП 181 получават допълнително възнаграждение по силата на министерското постановление. Това са работещите 164 души в Главна дирекция "Конкурентоспособност и иновации" и 17 души от общата администрация.


Системата на заплащане според резултатите ще бъде усъвършенствана и допълнена, като от 1 април е въведено и дневно проследяване на свършената работа, е посочено в съобщението. В него се казва, че на тази база ще бъде възможно още по-прецизно да се определи приносът на всеки служител и съответно размерът на неговото възнаграждение.


Оперативна програма "Конкурентоспособност" е европейската програма с най-ниско усвояване на евросредствата. Към 1 март на бенефициентите са разплатени близо 12 млн. евро, а бюджетът на програмата е над 1 млрд. евро до 2013 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на RI
  *****
  Неутрално

  А те нашите чиновници ДВОЙНИ заплати взимали.. а работя като за половин човек .

 2. 2 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вие прочетохте ли си заглавието изобщо или просто така го пуснахте? Сравнете:

  Заради лоша работа на 46 служители са отрязани двойните заплати по европрограмата "Конкурентноспособност"

  с

  Заради лоша работа на 46 служители по европрограма "Конкурентноспособност" са отрязани двойните заплати

  От вашето загалвие излиза, че получават двойно заплати от програмата, а не че служители, работещи по нея...

 3. 3 Профил на someone
  *****
  Неутрално

  Не е ли редно първо да бъде въведена "новата система", а след това да се налагат санкции? Не е ли редно да има ясни критерии за оценка на свършената работа? Какво означава "незначителен обем работа"? Разсъждавам си просто...

 4. 4 Профил на мариян велков
  *****
  Неутрално

  двойните заплати не са за изпълнителния директор.
  А тя горката, иска и тройна заплата.

 5. 5 Профил на велков
  *****
  Неутрално

  Изпълнителният директор на Агенцията доскоро беше ръководител на Служба "Инспекторат " в министерство на икономиката и в нарушение на Закона за администрацията беше и член на Комисията по хазарта.
  Така, че изпълнителният директор на тази агенция е свикнал на гобеми пари

 6. 6 Профил на a
  *****
  Неутрално

  Програмата "КонкурентОспособност" или "КонкурентНОспособност" се нарича?

 7. 7 Профил на ха така
  *****
  Весело

  КонкурентНоспособност?

 8. 8 Профил на Veseto
  Veseto
  Рейтинг: 442 Неутрално

  То по тая логика излиза, че Велкова също трябва да и орежат парите, защото тя, в качеството си на Изпълнителен директор не е свършила нищо - нито може да накара хората си да работят, нито пуска схемите!? Ама тя си търси трите заплати бонус, нали!?

  Плюсът е зачеркнат минус :)
 9. 9 Профил на Бенефициент
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "buran":

  Много правилна забележка ... хахаха

 10. 10 Профил на 7здд
  *****
  Неутрално

  Кой подбира кадрите-те решавали всичко.В България все още има качествен материал..НЕ СТАВА САМО С КОМУНИСТИ ТРЯБВА И АКЪЛ ЛУСТРАЦИЯ.

 11. 11 Профил на Питащ
  *****
  Гневно

  Тази система, като са я въвели- някой от служители знае ли за нея? Дали е споменато в Длъжностната му характеристика какво и как прави? С каква заповед е въведена системата и дали служителите са уведомени за нея? Ако всичко това не е направено - Шефката трябва да си ходи....Апропо - тя как така си е свършила работата,че нещо не става ясно...

 12. 12 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2562 Неутрално

  В началото на 2008 г подадох един документ в тази агенция. Аз съм го насочил в неправилното звено наистина по моя грешка в самото деловодство. След това зачаках да получа отговор и в края на годината отидох да проверя. Оказа се, че документът пристигнал в погрешното звено (повтарям по моя вина), ни ншкой не ми върна документа или не го препрати на колегата си. Почудих се дали да не пиша в Брюксел и накрая се отказах.

  подпис
 13. 13 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  "От всички 225 служители в ИАНМСП"

  225 хрантутници с двойни заплати.... Някой може ли да ми обясни какво правят 225 човека???

  Намаляване на неефективната администрация с 80%!

 14. 14 Профил на someone
  *****
  Неутрално

  до "Питащ": системата е въведена тихомълком СЛЕД отрязването на заплатите, което си е незаконно, откъдето и да го погледнеш. Но, кой разбрал - разбрал...
  до "Иван К": ами пиши, бе, човек! Затова сме на това дередже, защото всеки тегли една на администрацията и не му се занимава повече. Ако имаме смелостта да си отстояваме правата обаче, няма да е същото.

 15. 15 Профил на muxaxax
  *****
  Весело

  До коментар [#13] от "Аз":

  Хаха, хрантутници, как ги определи и на каква база? На база собствения си интелект и капацитет ли? Съмнявам се, че имаш и едното и другото!

 16. 16 Профил на Мухахах
  *****
  Весело

  До коментар [#1] от "RI":

  Ти как разбра и оцени кой, колко работи? Сигурно по себе си съдиш )), аман от капацитети!

 17. 17 Профил на lele
  *****
  Неутрално

  Боже, боже опази БЪЛГАРИНА!! Назначили я оня ден, а тя иска три заплати бонус. То поне една година да беше искарала, а то три месеца. Вероятно тя спъва работата, като са я махали от тук от там и са и намерили топло местенце

 18. 18 Профил на чете
  *****
  Неутрално

  Добре е служителите да пишат и до Брюксел, то иначе министърчето ще потули бакиите на тази кобра, нали той я е назначил.

 19. 19 Профил на Наглите 3
  *****
  Неутрално

  Нека изясним нещо. Това не са двойни заплати, а заплатите на сужителите. Заплатата на един служител ангажиран с работа по усвояване на еврофондовете се формира от основна заплата, съгласно ПМС 46 и още една заплата(поради работата си и функциите, който изпълнява), прослужено време. Въпросната г-жа Велкова нарушава разпоредбите на Постановление 46 на Министерски съвет и закона за Държавния служител. Въпросната повлекана няма право да налага финансови санкции, няма права да променя и ПМС. Аз искам затвор за подобни нагли женици. Моля да се проведе акция Наглите 3, в която да бъдат задържани подобни нагли смешници, който се смятат за велики и си позволяват да нарушават законите на Република България.

 20. 20 Профил на lele
  *****
  Неутрално

  Ами като не знае г-жа Велова защо е там по добре да ходи и да остави хората да работят

 21. 21 Профил на avenger
  *****
  Гневно

  Смърт за това дебело и нагло говедо Марияна Велкова!!!
  И трябва да престане да се спекулира с това понятие "двойна заплата".Хората като чуят двойна заплата си мислят,че служителите по европрограмите взимат някакви голями заплати.
  Време е да се спре с тази заблуда:основните заплати масово са в порядъка между 400 и 500 лв,т.е служителите взимат под 1000 лв.Освен това в ИАНМСП не се получават никакви допълнителни бонуси.За сметка на това отговарят за проекти,някои от които са за над 1 милион.
  И изведнъж идва тая мърша и им реже половината заплата....каква очаквате да е мотивацията за работа и усвояемостта на еврофондовете!?
  Всичките тези неща естествено ще рефлектират върху изпълнението на проектите на т.нар фирми-бенефициенти,въпреки че те не го осъснават сега....но нека се сърдят на Велкова и кликата боклуци около нея

 22. 22 Профил на бенефициент
  *****
  Неутрално

  Ами добре са направили хората - като няма плащания за бизнеса , няма и за чиновниците.
  При подаден финален отчет по Технологична модернизация през декември 2009г една самозабравила се експертка от Бургас четвърти месец ни върти мозъците.
  Не знам на каквому викат капацитет , но аз бих посъветвал тая Велкова да си обучи хората за работа с клинети. То телефон ли не ми тръшкаха , то крясъци ли не бяха , то истерии - да ти е драго да се обърнеш към експертката за експертна помощ

 23. 23 Профил на mitochondria
  mitochondria
  Рейтинг: 8 Разстроено

  В статията не се изяснява нещо важно: т.нар. "втори заплати" в Агенцията се дават в действителност от Европейския съюз (по програма Техническа помощ), те. това не са пари от бюджета.

  Но пак ще е жалко да се дават за некачествена работа!

  Щяло да има система за оценки. Не ме карайте да се смея! Та тук ще е важно не кой как работи, а кой как оценява! И това ще е Велкова и никой друг!

  Видимо така е в тази Агенция и това Министерство. Закони, правила, професионализъм, работа в екип, морал - да ги забравим!

  От коментариите и от предишната статия разбирам - жената се огражда с антураж! Е, някой да ме светне - как законите в БГ го позволяват това. Агенцията да не е нейна частна фирма?

 24. 24 Профил на Asterix
  *****
  Неутрално

  Ей, ама че измишльотини-нова система за оценяване друг път! Дневник, ясно ми е че сте длъжни да публикувате отговора на МИЕТ, но ако искате наистина да отразите нещата като хората, вземете се разровете малко както пише по-горе. Ако няма заповед за въвеждане на тази система ако тя не е сведена до всички служители, а те не са разписали новите си длъжности характаристики- то такава система няма и само ви хвърлят прах в очите. ОП Конкурентоспособност вероятно ще е първата програма която ще изгърми поради некачествено управление, язък че Бойко толкова се хвалеше за оценките за съответствие! Г-жа Велкова явно иска да се отърве от доста от служителите си по най-грубия начин, но в замяна ще получи само бойкот, а лошото е че от това страда най-вече бизнеса, дето трябва да ни измъква от кризата! Няма какво да се заблуждаваме ,поредния "слон в стъкларски магазин"! Хубаво е да попитате какъв опит има г-жа Велкова с Европейските програми, та я назначиха на този пост или задачата и е само да изгони "лошите" и да уреди "нашите". Поредния провялен експеримент в стил Румиту Йелева която ваче има наглостта да се връща в политиката! Ай сиктир с тия малоумници!

 25. 25 Профил на Sandokan
  *****
  Гневно

  Лудата крава Велкова трябва да си събира багажчето и да се омита от ИАНМСП.Аман от такива компетентни кадри,назначени от едикой си....от тях полза никаква,доосират още повече нещата,като единственото,за което и пука явно е как да си взима бонуси за сметка на обикновените служители.
  Да изчезва лудата крава и целият и придворен антураж от боклуци!

 26. 26 Профил на бивш служител
  *****
  Неутрално

  Мен ме шитнаха през декември - без да знам защо , ей така от единия ден за другия. Съкращават офиси - ама защо , ама анализ , ама да ни попитат , ама да ни оценят !!! Омитай се щото така решили. При съкращението никой не ми отговори защо съкратиха мен , а не Х, да дадат някакво обясненение , изгониха никато престъпници , нямахме време да си предадем документацията и сега треперя дали няма някой несвършил си работата да си измие с мен ръцете. Та вие ми говорите за заповеди , характеристики и процедури. Хаосът в ИАНМСП е патологичен, той няма да се оправи ако агенцията не се закрие.

  Доста време работих там и мога да кажа че в МЗ и има десетина човека които работят и са компетентни, . Само обърнете внимание кои хора се назначават за старщИ координатори - едни и същи и те движат работата . Всичко друго е назначено да получава заплата и не е на ясно за какво става дума.
  Най удобната форма е майчинство . В Пловдив една служителка излезе в май чинство - поне трима назначиха на нейно място. Как става тая работа. Да мине една комисия да ги види 80 % нямат хабер от чужди езици.
  И бизнеса ще почака - прочетете наръчниците за оценка на финален отчет . Шест - седем чиновника ,четата и пишат ама никой не знае какво прави другия. Оказа се че под един докумен подписан от 6 човека трима не знаят какво пише в него. Няма екипи , няма екипна работа , някъде даже различните представитери на отдели не си говорят та камо ли да вършат работа за хората.
  МОИ МИЛИ БИВШИ КОЛЕГИ , МНОГО ОБИЧАХ ТАЯ РАБОТА. НЯКОЙ ДАЖЕ ЩЕ СЕ СЕТЯТ КОЙ СЕ ОБРЪЩА СЕГА КЪМ ТЯХ.
  АКО ПОГЛЕДНЕТЕ ОТ СТРАНИ КАК ИЗГЛЕЖДА КАРТИНКАТА ЩЕ ВИ СЕ ПРИПЛАЧЕ.
  АКО ЧУЕТЕ ХОРАТА КАК ГОВОРЯТ ЗА ВАС ЩЕ УМРЕТЕ ОТ СРАМ. АКО ВИДИТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ЕДНО ОТЧИТАНЕ С ЩЕСТ ПОДПИСА НА ХОРА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ПОД КАКВО СА СЕ ПОДПИСАЛИ ЩЕ СЕ УЖАСИТЕ!
  ОТКРОВЕНО МИСЛЯ ЧЕ НЕ С НАКАЗАНИЯ ЩЕ СТАНАТ РАБОТИТЕ ЗАЩОТО СЪМ УБЕДЕНА ЧЕ СА НАКАЗАЛИ НЕ КОГОТО ТРЯБВА -НАКАЗВАТ ТИЯ КОИТО СА СЕ МЪЧИЛИ С ДВОЙНА РАБОТА И СА ВЪРШИЛИ ВСИЧКО ЗА СМЕТКА НА ТИЯ ДЕТО ЛЕЖАТ НА ВРЪЗКИТЕ СИ.
  Лошо , много лошо и жалко за найстина хубавите хора , с които работих и за които запазих чудесни спомени - те знаят кои са.

 27. 27 Профил на ТТПП
  *****
  Неутрално

  РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ПО-ЛЕСНО ДА РЕЖЕШ ЗАПЛАТИТЕ НА ЕКСПЕРТЧЕТАТА ОТКОЛКОТО ДА ПРИЗНАЕШ ЛИПСАТА НА РЪКОВОДЕН ПОТЕНЦИАЛ И ОРГАНИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ !!! ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА ИМАШ НЯКОГО, КОГОТО ДА ОБВИНЯВАШ ЗА МИШКАРСКИТЕ СИ ПОЛИТИКИ И СТРАТЕГИИ. ЕКСПЕРТИТЕ СА КАТО СТАРОТО ПРАВИТЕЛСТВО - ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ ТЕ.

 28. 28 Профил на someone
  *****
  Неутрално

  До "Бивш служител": Напълно си права. За всичко.
  Някои хора имат "странен" мениджърски подход - закриване на офиси и уволняване на хора на 23.12 по телефона, рязане на заплати преди Великден без причина, основание и обяснение, викове, крясъци, заплахи...Не осъзнава ли госпожата, че така нормани и способни хора няма да останата в агенцията?!?

 29. 29 Профил на nickname
  nickname
  Рейтинг: Неутрално

  Нещо не е наред бивш шеф на Инспектората на Министрество на Икономиката и енергетиката при кабинета "Станишев" е назначен да управлява европарите по Конкурентоспособност. В нарушение на Закона за администрацията тя е била и член на Комисията по хазарта и доколкото си спомням миналата година Госпожа Изпълнителния Директор случайно беше забравила да декларира едни 15 000 лева. Сега пък за три месеца работа иска три заплати премия, а орязва служителите си с 50% от заплатите.
  Присъединявам се към Наглите 3. Да се проведе такава акция и да ги приберат тези нагли смешници.

  666
 30. 30 Профил на Владимир Пампоров
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "RI":

  Не са двойни,това е една заплата,800 лв общо.Като не разбираш не говори,за 400лв ли да работят???????

 31. 31 Профил на бивш служител
  *****
  Неутрално

  Всъщност хора заплатат се формира така.
  назначават те със заповед за 419лв / аз бях така / в заповедта има едно изречение за постановление №---- с което ти дават още една такава заплата за работа по фондовете.
  но..........тя НЕ се получава когато си в болнични, в отпуска или на обучение , защото е бонус за рабонта само по фондавете.
  Та не смеехме да си взимаме отпуските щото няма пари......
  Така че дали ще ги наричате двойни или не си е ваша работа , но по този механизъм се плащат тези прочути пари
  А е ясно че за 400лв без тоя бонус читав човек с два - три езика и сума ти квалификации няма да стои.

 32. 32 Профил на бивш служител
  *****
  Неутрално

  Всъщност хора заплатат се формира така.
  назначават те със заповед за 419лв / аз бях така / в заповедта има едно изречение за постановление №---- с което ти дават още една такава заплата за работа по фондовете.
  но..........тя НЕ се получава когато си в болнични, в отпуска или на обучение , защото е бонус за рабонта само по фондавете.
  Та не смеехме да си взимаме отпуските щото няма пари......
  Така че дали ще ги наричате двойни или не си е ваша работа , но по този механизъм се плащат тези прочути пари
  А е ясно че за 400лв без тоя бонус читав човек с два - три езика и сума ти квалификации няма да стои.

 33. 33 Профил на bohem
  *****
  Гневно
 34. 34 Профил на Kolega
  *****
  Неутрално

  Евала !!! Най накрая някой обясни що е то двойна заплата и аджаба, колко точно е тая прословута 2 заплата. Всичко което госпожата Велкова постигна с тези "икономии" на заплати е демотивацията на служителите в ИАНМСП, защото след тези нейни действия може да се замисли човек какво ще стане от тук на татък. Може би хората в тази агенция ще започнат да работят повече или след въвеждането на така наречените ежедневни отчети, с които се цели да се хвърли прах в пространството, че някой нещо "прави" в тази агенция пълни глупости. Единственото до коетоще докара нещата скъпата ни госпожа Велкова е още по - голямо демотивация на малко хора които знаят нещо в тази агенция и от тях ще се очаква усвояването на милиони с месечно възнаграждение от 400лв. -смях !!! След пусната информация в медийното пространство, госпожа Велкова излезе със интервю уж как били нещата, и защо хората в ИАНМСП са с орязани заплати от 800 на 400. Но никой не си зададе въпроса, да ли тя има право да налага финансови наказания, и на своя глава все едно си е в частната фирма решава съдбите на некви хорица.

 35. 35 Профил на Конфликт на интереси
  *****
  Неутрално

  Да не говорим за това, че в ИАНМСП има доста интересни пикантерийки от момента в който е назначена госпожа Велкова свързани с разни конфликтчета на интереси в централната администрация на ИАНМСП, но разбира се никой не иска да провери какво става !!!! Но дайте да вземем и малкото пари които взимат служителите там. Едно голямо БРАВО !!!!!!

 36. 36 Профил на з
  *****
  Неутрално

  Дневник разнищете темата до край! Кя е тая Велкова и има ли конфликт на интереси и откъде накъде само тя ще взема бонуси

 37. 37 Профил на четящ
  *****
  Неутрално

  Извинявайте, но нещо не разбрах - програмата не работи добре, на служителите им режат заплатите, защото не са свършили определен обем дейности, а същевременно директорката въвежда ЕЖЕДНЕВНИ отчети??????? Ами то май тези хора ще прекарат повечето време в писане на отчетите си за деня. Какво ли би гласял един такъв отчет "дейност 1 - докладване на свършената работа от предходния ден, дейност 2 - преглед на документи, дейност 3 - писане на отчет за деня" и т.н. Ако на това му се казва оптимизация на работния процес то аз съм ....... негър от Алабама!

 38. 38 Профил на вирус
  *****
  Неутрално

  Велкова намери си мъж,защото тишината в спалнята ти ражда малоумия в ИАНМСП.

 39. 39 Профил на теч
  *****
  Неутрално

  Дневник,
  къде ви е разследващата журналистика, доведете разследването до край. Каква е тази Велкова дето си позволява да нарушава Мин. постановления, откъде дойде, има ли капацитет да ръководи служба работеща по еврофондовете, тя явно е по неграмотна и от последния служител в агенцията, а прединдира за три заплати. !е нали тези пари са ги изработили тези хора, дето тя иска да ги гушне. юама ге наглост

 40. 40 Профил на бивш служител
  *****
  Неутрално

  До коментар [#34] от "Kolega":

  Колега , следя нещата отстрани и право да си кажа се чудя ако така продължават нещата дали ще има въобще усвояване на средства.
  Вчера говорих с човек който сега отчита , човека му се плачеше - четвърти месец му искат едни и същи документи , пише безумни обяснения , крещят му по телефона , разкарват го за щяло и нещяло.
  Човека вика - не съм крал ,честно и почтено съм си свършил всичко, каква е тая параноя. Страх , страх , страх - това е . ужасен страх от отговорност. Цялото експертно войнство е умряло от СТРАХ! Това е истината!

 41. 41 Профил на друг бивш служител
  *****
  Неутрално

  Аз се присъединявам към мнението на онзи читател, който спомена за Факта, че огромна част от служителите на Агенцията са именно партийни назначения "през майки", без конкурс, без нищо и че има доста спешна необходимост да се проверят дали изобщо отговарят на изискванията за заемане на длъжността. Аз съм бивш служител на Агенцията и знам много добре кой как е дошъл в нея. Знам също и как си заминах....! Каквото и да говорите всички вие, знайте че работата просто няма как да върви и изобщо да тръгне, когато над Половината служители са просто некомпетентни, не знаят бъкел английски, а той, както запознатите с конкурсите добре знаят, не само беше изискуем, ами беше и съществена част от тестовете - прав и обратен превод на текст от фаровски насоки. Ама всъщност какво говоря - половината служители всъщност хабер нямат от конкурсите.....просто не са ги държали.

 42. 42 Профил на mitochondria
  mitochondria
  Рейтинг: 8 Разстроено

  какво излиза?
  Трайчо назначава Велкова, която има НУЛА опит и идва от проверяващ и наказващ "Инспекторат", т.е. тя трябва да доказва неподкупна честност (подобно на съдии, данъчни и митничари, а държанието й показва обратното).
  Защо Трайчо прави това? Велкова му е близка, близка на негов близък? Трайчо да вземе да я махне, защото в крайна сметка е виновен той!

 43. 43 Профил на Maika ti
  *****
  Гневно

  ей , Велкова, курво ще те дам на праетата , НЕРЕЗ ДОЛЕН!!!!!

 44. 44 Профил на бинщ служител
  *****
  Неутрално

  До коментар [#41] от "друг бивш служител":

  Така е мой скъпи бивш колега само че ние дето издържахме конкурсите бяхме махнати за се освободят бройките за " нашите хора" и за да иа за трети заплати.
  Е га ти цинизма - трета заплата от спестени пари от незаети бройки. Нали ни махнаха за да правят икономии?!

 45. 45 Профил на manafa
  *****
  Весело

  Явно в ИАНМСП има проблем и обяснението е много просто: г-жа Велкова отдавна не е получавала мъжки ласки и е откачила клетата женица,та сега работещите там са потърпевши
  Гледах интервюто и по БТВ и я намирам за отвратително грозно говедо,но за сумата от 2-300 лева съм съгласен да и обера паяжин ите и ще Ви спестя бъдещи неприятности с нея ))))))))

 46. 46 Профил на naglite 3
  *****
  Неутрално

  Братле за 200-300лева няма да пипна това уродливо същество. Съгласен съм с теб, че има нужда от ласки, но трудна работа няй-много някой отчаян служител да свърши работа или някой гаден чичка)

 47. 47 Профил на manafa
  *****
  Неутрално

  трябва някой да се жертва за общото благо
  иначе си прав,наистина като помисля малко ми се струва че 200,300 лева са доста малко за съвокупление с това отвратително грозно и гадно същество

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK