Форум на наемателите е въведен в управлението на столичния The Mall

Форум на ключовите наематели е включен в управленския екип на столичния The Mall, съобщи Франк Уайтинг, управляващ мениджър на търговския център. По думите му това се прави, защото мнението на наемателите е важно за формирането на маркетинг стратегията на мола и развитието му. От наемателите Уайтинг научил, че такива форуми се правят за първи път сред работещите 13 мола в страната.


"Управляваме търговския център прозрачно, държим на мнението на наемателите и затова се допитваме до тях", каза Уайтинг.  Управлението на The Mall събира информация от собствениците на магазините за потока от хора и оборотите. За първия месец от откриването си на 21 април търговският център е бил посетен от над 1.5 млн. души, отчете Уайтинг. Дневно средно около 45 хил. души преминават през търговския център. "Някои от наемателите се справят доста добре с продажбите, други не постигнаха очакваните резултати, но като цяло прогнозите ни бяха надминати", каза Уайтинг.


Компанията - собственик на мола "Асос кепитъл", е предвидила голям бюджет за маркетинг, каза Уайтинг, без да посочи цифра. Това обаче по никакъв начин не натоварва допълнително наемателите с увеличаване на т.нар. такса service charge, увери той. Наемните нива в мола са конкурентни спрямо останалите търговски центрове в София, посочи Уайтинг. В международен план наемите на търговските площи в столичните молове могат да се сравнят с тези в английския град Донкастър, който е на 25 км от Шефилд и има население заедно с околните села около 350 хил. души.
Все още всички магазини в The Mall не са открити. Те ще отворят врати през следващите 2-3 месеца, а до няколко седмици предстои отварянето на първия магазин на британската верига за дрехи Next, каза Уайтинг. The Mall беше открит със 183 търговски обекта, като предстои отварянето на още 23 магазина през следващите месеци по информация на българския клон на Colliers, които ексклузивно отдават площите.


Уайтинг нарече слухове появилите се във Facebook информации за изчезнали деца. The Mall има разработени мерки в случай, ако някое дете се загуби в комплекса или бъде отвлечено, каза Уатинг.


Английският мениджър не се притеснява от конкуренцията на бъдещи молове, които предстои да бъдат изградени в София, защото предлагането на търговски площи за столицата все още не е толкова голямо и има потенциал. "Това е позитивна тенденция, която ще подпомогне икономиката на страната", каза англичанинът, който има 17-годишен опит в управлението на недвижими имоти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK