Днес е вторият търг за активите на "Кремиковци"

Днес е вторият търг за активите на "Кремиковци"

© Красимир ЮскеселиевВторият търг за активите на фалиралия стоманопроизводител "Кремиковци" е насрочен за днес. Началната цена на второто наддаване 452.41 млн. лв, като това е 80% цената на първия търг на 13 септември, който се провали заради липса на кандидати.


За продан са предложени всички производствени активи, а единственият критерий за избор на нов собственик е предложената цена. До вчера нямаше кандидат инвеститор, който да е внесъл 10% от началната цена, а това е условие, без което не може да се участва в наддаването.


На теория обаче е възможно парите да се внесат в последния момент и така кандидати да се явят в административната сграда на комбината в 13:00 часа. Ако инвеститори не се появят и днес осребряването на имуществото и покриването на кредиторските вземания ще се затрудни, тъй като според повечето оценки, продажба на части ще осигури по-малко средства.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK