Десетина инвеститори са провявили интерес към "Булгартабак"

Десетина инвеститори са провявили интерес към "Булгартабак"

© Красимир ЮскеселиевОколо десетина стратегически и финансови инвеститора са проявили интерес към приватизацията на държавната компания за производство на цигари "Булгартабак", съобщи министърът на икономиката Трайчо Трайков след заседанието на правителството днес. Той отказа да посочи конкретни имена.


Методът за приватизация е ясен, той е предложен от консултанта Ситибанк, каза Трайчо Трайков. Вариантите са през борсата, търг или конкурс, но кой точно метод е избран ще стане ясно другата седмица, обеща икономическият министър.


До средата на годината "Булгартабак" ще бъде продаден, каза Трайчо Трайков. През август 2010 г. министър Трайков обеща държавната компания за производство на цигари да бъде продадена до края на 2010 г., след това срокът беше удължен до началото на 2011 г., последвано от ново обещание до май 2011 г., което с днешна дата вече е средата на годината.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK