КРС глоби "Виваком" заради забавяне на информация

Глоба от 700 лв. седмично е наложена от КРС на Бернар Москени, изпълнителен директор на "Виваком". Компанията е санкционирана със 7000 лв. седмично заради "непредставена информация"

© Цветелина Ангелова

Глоба от 700 лв. седмично е наложена от КРС на Бернар Москени, изпълнителен директор на "Виваком". Компанията е санкционирана със 7000 лв. седмично заради "непредставена информация"Глоба от 7000 лв. седмично на "Виваком" и 700 лв. седмично на изпълнителния директор на компанията Бернар Москени наложи Комисията за регулиране на съобщенията. Причина за санкцията е забавяне на информация за услугата "линии под наем", която телекомуникационният оператор е трябвало да предостави на регулатора.


"Услугата представлява отдаване на свързаност между две точки под наем, върху която всяка компания може да предоставя свои услуги за трансфер на данни", поясниха за "Дневник" от КРС. "Информацията е необходима за изготвяне на пазарен анализ", добавят още от регулатора.


Началната дата на срока на глобата е 24 март, т.е. "Виваком" вече дължи 7000 лв. на държавата, а Москени - 700 лв., става ясно от съобщението на КРС. Запитването за информация от страна на комисията е било направено в началото на 2011 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK