Ковчежникът на НДСВ влезе в инфраструктурните компании на Васил Божков

Димов и Владимир Каролев (вдясно), част от икономическия екип на НДСВ, на среща с чужди инвеститори през 2001 г.

© Живко Ангелов

Димов и Владимир Каролев (вдясно), част от икономическия екип на НДСВ, на среща с чужди инвеститори през 2001 г.Ковчежникът на НДСВ и бивш депутат от ДПС Максим Димов влезе в инфраструктурните компании на Васил Божков чрез дружеството си "Мак кап" ЕАД. Това става ясно от съобщение за промени в дяловото участие в "Холдинг Пътища" и "Железопътна инфраструктура - холдингово дружество".


Доколко това е реална смяна в собствеността остава под въпрос, тъй като основна част от търговията с акциите на компаниите на Божков вече няколко години минава през инвестиционния посредник на Димов с името "Инвестиционен посредник Мак кап".


Според обявените дялови участия самият Васил Божков е бил продавачът на пакети акции от двете компании преди седмица. Купувачът им е компанията "Мак кап" ЕАД, която се управлява и е собственост на Димов. "Мак кап" ЕАД е собственик на инвестиционния посредник със същото име.
В "Холдинг пътища" Димов е придобил контрол над 9.78% от капитала, а след сделката Божков е останал с 0.79% от капитала.


В "Железопътна инфстраструктура" пък Димов е придобил контрол над 11.99% от капитала на компанията, след което Божков остава с директно участие от 64.54%.


Двата пакета акции от дружествата на Божков бяха прехвърлени на цена 1 лв., колкото е номиналната стойност на книжата на 14 април.  В момента "Холдинг пътища" се търгува на нива от 0.65 лв. за акция. Послената сделка към обяд днес е именно на тази цена.  Средната пазарна цена на "Железопътна инфраструктура" преди сделката бе 2 лв., след което се повиши до 4 лв.


Пред вестник "Пари" Димов е коментирал, че целта му като акционер в двете компании ще бъде да привлече международни инвеститори в компаниите, както и подобряване на дейността им чрез "оптимизиране на управленския подход."


Преструктурирането


Преструктурирането в публичните компании на Васил Божков започна в края на миналото лято. През есента пък молба за несъстоятелност подаде доброволно строителят на мостове "Мостстрой", след което няколко месеца по-късно съдът стартира такава процедура.


Междувременно от управлението на някои от компаниите излезе един от ключовите мениджъри Орлин Хаджиянков. Той продаде и дяловите си участия в "Холдинг пътища" и "Железопътна инфраструктура" в началото на тази година.


Максим Димов


Новото лице сред акционерите в работещите инфраструктурни компании на Васил Божков е известен като ковчежникът на НДСВ и един от основателите на "Бромак" заедно с председателя на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. В момента "Бромак" е един от основните акционери в банката и е собственост на Василев.


Димов участва и в управлението на енергийната компания "Енергони", която увеличи капитала си до половин милиард лева само благодарение на един патент за ВЕИ проект. Димов и други участия в компании, развиващи проекти за производство на енергия от възобновяеми източници.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nikola karaivanski
  nikola karaivanski
  Рейтинг: 826 Неутрално

  ДА СЕ НАМЕРЯТ ЗАПАДНИ ИНВЕСТИТОРИ Е НАИ-ДОБРЕ

 2. 2 Профил на българи юнаци
  българи юнаци
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Мазни, нагли, крадливи муцуни!

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Агентът на 3-то ГУ на ДС "Камен" - Вл. Каролев как е гушнал мазния врат на прасето.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Тоя от ляво потвърждава хипотезата, че българина се храни добре и криза няма.

 5. 5 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1371 Весело

  Лошо няма!
  Нали Каролев има сигурни 2 милиона от "Балканската консултантска компания" по въпросът за рентабилността на беляне.
  Значи 2 милиона от данъкоплатеца отиват в неговият джоб- насреща същият този данъкоплатец получава 35 листа хартия , на които черно на бяло е написано:
  "да, изплаща се".
  Тези пари ще бъдат налети във фирмата на двамата малдоженци,
  фирма която пък ненадейно ще спечели някое проектче по фар, сапард и или други и така 2-а милиона ще станат 5.
  и тн.
  коропацията "ДС" си усвоява жизнената сила на народа (изразена в данъци).
  перверзно, или?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 6. 6 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 718 Разстроено

  До коментар [#3] от "Dehumanizer":
  Това дежурната комунистическа плювка ли е?
  Бил е ВКР докато е бил в казармата.
  Ама важното е да е плюе. типично милиционерско-комунистичеко държане.
  До коментар [#19] от "navy":
  Каролев роден 1961
  Вербувал го служител Милен Йовчев на 20.12.1979 г.
  Снемане от действащия оперативен отчет 1982 г.

 7. 7
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:37 на 21/04/2011 от неговия автор.

 8. 8 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Боже,боже колко измекярска измет има в тази държава.

 9. 9 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#6] от "outside":

  то от един път ченге не се става ...

 10. 10 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Тоя Димов е уникален красавец, дали си вижда палците на краката като се наведе надолу?
  Да е жив и здрав, жените сигурно го обожават (портфейла му, разбира се)

  [ Място за вашата реклама ]
 11. 11 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Всички хора, свързани с царя, са или мафиоти, или близки до мафията. Ужас - цар Мафиозо! Ууууууууууууууу!

  Дудо ви обича!
 12. 12 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Сътрудничеството на ВКР - част от ДС, а именно 3-то главно управление - през ония години в армията се изразяваше в донасяне за делата и думите на съвойниците ти на ВКР-то и на ЗКПЧ-то (заместник-командира по политическата част, партийния секретар, така да се каже). А не в шпиониране на придвижването на частите на гръцката армия, както може би си мислят някои.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 13. 13 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 598 Любопитно

  Резил ... царска партия .... купена от мафиота черепа .... какво доживях да видя .....

 14. 14 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#12] от "Dehumanizer":

  Каролев е доказал се икономист, управляващ директор на http://www.bac.bg/. Явно е капиталист, за да се занимава с консултативна дейност по инвестиции и приватизации.

  Ти какъв си? С какво допринасяш в българската икономика и политика?
  ЯСНО НИ Е ЧЕ НЕ СИ ОТ ДС, ама какво от това?

  [ Място за вашата реклама ]
 15. 15 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Олигарсите: Максим Димов - бекстейдж политика


  Има политика пред кадър и политика зад кадър. Един от интересните представители на втория тип е Максим Димов. Някои хора го помнят като едномандатен депутат от ДПС, други като бекстейдж и ковчежник на Царя преди и малко след изборите, които Симеон спечели през 2001 година. Само за справка – Димов е и бивш заместник-шеф на БНБ. Значи е от тези хора, които идват и си отиват, изгряват и залязват, за да изгреят отново – нещо като птицата феникс, но на българска политическа почва.
  И досега се носят легенди за причините, поради които роденият в Добрич икономист от тъй близък до царската корона, се превърна за една нощ в персона нон грата около Величеството. Някои подозират приятелство с олигарха Кюлев за причина, други – финансови неща, но всичко си остава между Царя и Димов.
  Максим празнува рождения си ден на Нова година. Роден е на 1 януари 1961 г. Завършва немска езикова гимназия в Добрич, "Международни икономически отношения" във ВИИ “Карл Маркс”, има аспирантура по международни валутно-финансови отношения в София и Кишинев, Молдова. От специалист в "Машиноекспорт" в изключително кратки срокове израства до изпълнителен директор на Държавния фонд за реконструкция и развитие. Управител на "Макхолд". Председател на фондация "Хомо Луденс". Заместник-председател на фондация "Славяни", навремето свързвана главно с някогашния депутат от БСП доц. Захари Захариев и с ретро олигарха Агафонов. Заместник-председател на Федерацията за дружба с народите на ОНД. Става депутат от Шумен в 37-ото Народно събрание (Парламентарна група на ДПС) и заместник-председател на Икономическата комисия в парламента. Хобитата му са футбол и изобразително изкуство. Също като на Димитър Бербатов.
  През различните години Димов е бил близък с различни звезди на прехода. Ако помните легендарния депутат Асен Мичковски от Великото народно събрание, двамата с Максим са сред създателите на Селена холдинг, който и до днес владее атрактивни собствености. Според Дневник, на който е тази информация, Димов е сред основателите и на още един приватизационен фонд – Северкооп гъмза. Фирмата му Макском холдинг също не е безизвестна.
  Според пресата в близкото минало името на Максим се разчува покрай Елитбанк. Фирми, свързани с Максим Димов и Иво Георгиев, имат немалки задължения към този трезор, ако съдим по доклада на тогавашния вътрешен министър Николай Добрев.
  Преди време името на банката бе припомнено от в. Банкеръ по повод приключенията на Драшков – брат. Ако се вярва на публикацията, броени дни преди фалита си, тя била получила като превод от управляваната тогава от него държавна органицзация БОДК седемцифрена сума в зелено. А дали е така?
  Името на Максим Димов бе цитирано от медиите и покрай оръжейна сделка за доставка на оръжие в Йемен. Източници от службите бяха подметнали, че кипърската фирма, която била направила удара, “била подпомагана от "Елмаз 24", в която акционери били бившият външен министър и посланик в Турция Виктор Вълков, бившият шеф на Софийското градско управление на МВР Чавдар Чернев(двамата от митичния ресторантски кръг Монтерей), бившият депутат Максим Димов и др”.
  В инвестиционен посредник “Маккап" пък е над 80% собственост на холдинга “Маккап”, кръстен като съкращение от Максим Димов – Капиталист. Ако вярваме на публикациите, там участват още Владимир Кънчев и Цветан Начев, кадри на бившето Първо главно управление на ДС и създатели на някогашната Ортодоксална банка “Св. Никола”. В “Маккап брокерс” акции има отново и Чавдар Чернев.
  Присъствали са "Кредитна банка" на "Мултигруп", депутатът Задгорски, "168 часа", банка "Тексим".

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 16. 16 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#14] от "mclovin":

  я направи едно такова за видния издател и меценат Делян Пеевски, той поне не е ченге ...

 17. 17 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#16] от "lol":

  хахаха не съм Макгайвър.
  Но, не всички хора свързани с ДС са наркобарони/комунисти. Някои много хитро са създали успешни фирми, не фирми фантоми или фирми със съмнителна дейност. Така че плюйте колкото искате, плачете си тука в форумчетата, но хора като Каролев мислят за много по-сериозни неща. И защото мислят за тези по-сериозни неща И ДЕЙСТВАТ да ги осъществят ви гледат от небесата, докато хора като Дехюманайзер хленчат по миналото и тъжно гледат как сълзите им правят малки вълнички в локвата под тях.

  [ Място за вашата реклама ]
 18. 18 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 497 Весело

  Ами рано или късно и такива като кЪролев,и като *17* свършват - или в локва/не от сълзи/,или под плоча/справка село Арбанаси,гробно място и.п./.

 19. 19 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Добре ги вижте - тия за които гласувахте и които викаха ние сме тук за да останем и да правим политика и да водим страната напред.
  Обикновени лъжливи лобисти на полуфалирали "бизнесмени" с тъмно минало и още по-тъмни финанси.
  Вие такива си ги избирате.
  Реално вие, които гласувахте за НДСВ, вие сте виновни за това че страната ни е такова дередже. После пак вие докарахте Боко на власт и пак се повтаря същото. Еми няма друга такава страна.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 20. 20 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#17] от "mclovin":

  Що да гледа Каролев от небесата? Да не би да се е споминал?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 21. 21 Профил на maka
  maka
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#12] от "Dehumanizer":

  то няма и как да се е изразявало в това, защото е контраразузнаване а не разузнаване

 22. 22
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:00 на 21/04/2011 от неговия автор.

 23. 23 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#12] от "Dehumanizer":

  Целта на армията в болшевишко време беше ОСНОВНО да се пресоват хората според калъпите на болшевизма и да им се втълпи, че са НИКОИ - парчета пушечно месо, придобиващо смисъл само, ако безропортно изпълнява и сляпо следва ПОВЕЛИТЕ на партията - лизане на обувки, качествено навеждане, доноси за останалите и пр. Целта беше отново: да се унищожи човешкия индивидуализъм в зародиш - докато си на 18-19 години. Иначе чисто стратегически, при евентуален военен конфликт с НАТО, трябваше да забавим НАТО-вските войски с до 2-3 дена, служейки за пушечно месо - войничета с калашничета(на виетнамски принцип), докато пристигне ОСВОБОДИТЕЛНАТА червена пасмина.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 24. 24
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:04 на 21/04/2011 от неговия автор.

 25. 25 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#20] от "Dehumanizer":

  Използвах метафорно 'небето' и 'локвата' (или земята) за да контрастирам твоето социално и финансово положение, в сравнение с това на Каролев.
  Да сте живи и здрави двамата, ви пожелавам иначе.

  До коментар [#18] от "tedif":

  Кой знае, един ден със сигурност и аз и ти ще свършим под плоча. Въпроса е какво си оставил след себе си, голяма успешна фирма и доказан интелект/социален статут или, с извинение, поредното лайно в септичната яма.

  [ Място за вашата реклама ]
 26. 26
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:05 на 21/04/2011 от неговия автор.

 27. 27 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#14] от "mclovin":

  Къде се е доказал Крадлолев и що дири тука - тука няма икономика? Щеше ли да го знае някой, ако не беше верен царски лизач?

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 28. 28 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#27] от "naturisten":

  По интересно е как все тия свъх упешни и доказани професионалисти опират до бг политиката и свързаните с нея лапания за да изкарват пари... и накрая все излиза че са ченгета... странно наистина...

 29. 29 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#28] от "lol":

  Да, и на мен това винаги ми е било много странно. Великите професионалисти, работили еди-къде си в САЩ, Великобритания или Германия, например, изведнъж се оказват на българската държавна трапеза с големи лъжици в ръце. Не ще да е за заплата, тя не е толкова голяма колкото там където твърдят, че са работили.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 30. 30 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 225 Любопитно
 31. 31 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1371 Весело

  До коментар [#17] от "mclovin":

  "Така че плюйте колкото искате, плачете си тука в форумчетата, но хора като Каролев мислят за много по-сериозни неща. И защото мислят за тези по-сериозни неща И ДЕЙСТВАТ да ги осъществят ви гледат от небесата."
  ........................
  Тамън щях да си принтирам снимката на Каролев , че да си я поставя в рамка над бюрото , след което да отида до родната му панелка във Варна-градски , нали така!
  ама, се попитах, ако е така както казваш, защо не е даван като пример за успял бизнесмен на "прехода" по учебниците по икономия?
  Може би защото..., нищо не е произвел! Произведеният продукт на дадена фирма е визитката на нейният мениджър, съответно качеството на продукта е и цертификат за неговият организационен талант. Така е в пазарната икономика.
  Как е положението с каролев? консултант? У нас, това е едно друго название на "професионален рушветчия".Такъв е каролев, такива са "бизнесмените" от подслушвателните органи- това могат, това правят=слухтят, рушат, крадат и
  нарушават правилата създадени от тях за масите.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 32. 32 Профил на ny
  ny
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоз на снимката хем с мазно лице, хем с мазна коса , хем с мазна усмивка. И как лъщи мазното на светлината. Имам чувството че мазното изби през монитора и взех една кърпа да забърша.

 33. 33 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Кой знае, един ден със сигурност и аз и ти ще свършим под плоча. Въпроса е какво си оставил след себе си, голяма успешна фирма и доказан интелект/социален статут или, с извинение, поредното лайно в септичната яма.

  Няма смисъл да коментираме . Видно си съвършен и завършен мръсник , по -подобие на ДС престъпниците , за които отдавна трябваше да има човек , като Гешев навремето .

 34. 34 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Според хора които добре познават каролев,същия е бил доносник на ДС,но на махленско ниво

 35. 35 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Каролев е бил като старшина-школник в казармата помощник-ВКР. Всяко поделение си имаше ВКР ( военно контраразузнаване), оглавявано я от капитан, я от майор. А началникът на ВКР си имаше помощник- обикновено срочнослужещ старшина-школник. Службата на такива беше голяма скатавка. Едва ли Каролев е правил нещо друго от здраво скатаване - в казармата имаше какви ли не идиоти, ама чак врагове-чужди разузнавачи не е имало, та да има работа и за контраразузнавачи.

 36. 36 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Всички български политици крадат!

  В САЩ влизат в политиката след като направят няколко милиона, а в България стават политици за да станат милионери!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 37. 37 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#31] от "СДС":

  Въпреки че отдавна ми писна темата, Каролев има магистратура от университета Едмънтън, Канада, който е 78ми в световната класация на университети за 2010/2011та година (от 1000+).
  Ти какво си завършил? Какво си създал или направил, че имаш нахалството да раздаваш критики?

  [ Място за вашата реклама ]
 38. 38
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:26 на 21/04/2011 от неговия автор.

 39. 39 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Истрорията на "прехода" показва, че когато бат Боко е главсек симпатяги като тези се търкалят по централни булеварди, дискотеки, европейски градове и екзотични курорти, понякога завити в найлони. Обаче сега Боко се прави на минпред

 40. 40 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ковчежникът на НДСВ и бивш депутат от ДПС Максим Димов влезе в инфраструктурните компании на Васил Божков чрез дружеството си "Мак кап" ЕАД.
  -----------------------------------

  Нищо не ме учудва, за жалост. Единствените две партии, които не са пострадали от всякакви внедрени "люспи" са май единствено БСП и ДПС. И после се надявай, че съществува нещо различно от всякакви техни метаморфози.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 41. 41 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#38] от "rayo":

  Райко-кукурайко, Партията е САМО една и деривати, абревиатури са за по-голяма заблуда на матряла да легализира разсейките на БКП и ДС във властта.

  Или както крещяха агитките преди време, пълни с екземпляри от горепосочените:

  "И ПРЕ-ДИ И СЕ-ГА БЕ-КА-ПЕ Е МАФИ-Я"

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#4] от "telqk":

  Същият потвърждава и друга хипотеза, че българина се къпе рядко и е нечистоплътен във всяко едно отношение.

 44. 44 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#41] от "heineken":

  Може и така да е, но бих била по-учтива, все пак с непознати общуваш

  un buen dia empieza con un solo rayo
 45. 45 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#44] от "rayo":

  Добре, същото обачччччче мнооооого учтиво и коленопреклонно биля

 46. 46 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1371 Любопитно

  До коментар [#37] от "mclovin":

  "Ти какво си завършил? Какво си създал или направил, че имаш нахалството да раздаваш критики? "
  ...............
  критиката е двигателят на прогреса.
  диплома имаше и калина.
  бил гейтс пък няма такава, понеже прекъсва следването си в харвард.
  закостенялото мислене винаги е било враг номер едно на критиката.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 47. 47 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#31] от "СДС":

  Не знам само как HSBC са му гласували доверие, да можеха да го послушат на майчиния му език

  un buen dia empieza con un solo rayo
 48. 48 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#36] от "Ванко, върни ми ника!":

  Те просто влизат в политиката в САЩ, за да ги направят няколко милиарда ... НО знаят много добре че секи от нас има оръжие и ако не спазват правилата на играта ( да си зимат 5% процента, не 98% като в БГ) се някои ще ги гръмне или от богатите ще си платят на професионалис ... е те затова при нас върви ... другото е че знаят да подържат нисък профаил и да не се изхвърлят със сараи, нещо което никои друг няма да търпи ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 49. 49 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Много ми е интересно като са толкова голями бизнесмени защо не спечелят нещо да направят я в Германия я във Франция или Англия а все се въртят по тъмните балкански сокаци и най - вече печелят във България държавни поръчки ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 50. 50 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#49] от "tanas":

  Ние се излъгахме с една БГ фирма за подизпълнители(програмист), опитват се да играят номера само дето тия номера са ни предлно известни и ги наврехме на кучето у допето без да си даваме много зор ... чсно им е че тая простотич не минава навън ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 51. 51 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  А тоя ухилен плазмодий до череповия "ковчежник" ще "консултира" беля-НЕ....

  Срещу съвсем скромно възнаграждение - 0.95% от плячката на мародерите.

 52. 52 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#50] от "ivanchoLA":
  Е хубаво е, че сте се усетили но по стар Български обичай те са си избили парите от свойте служители При един ремонт и обновяване на една пречиствателна станция немците слагат нова техника с автоматика а през ноща наш Ганьо ходи и изкубва кабелите и чупи релета и крайни изключватели защото щели да бъдат съкратени след като пуснат техниката !!!! ум ми зайде а ако не го бях видял с очите си нямаше да го повярвам . Мъкаааа както пишат тук някои

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Неутрално

  28.02.2009 · 1:03 |
  Владимир Каролев
  Прегледах пак лъжите на анонимника Махно. Писал близо 10 страници лъжи за мен, в това чсило 4е баща ми Асен Каролев бил член на Столичния Общински Съвет и бил крал заедно с Антоан Николов. И аз съм го бил наследил в СОС.

  Абе кретенино-анонимник Махно, баща ми е доктор на химическите науки и никога не е стъпвал в СОС камо ли да е бил общински съветник.

 56. 56 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#46] от "СДС":

  Тоя трябва да е разузнавач. Или са го турили за разсилен на форума. Само пита кой какво е завършил и какво работи.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 57. 57 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Владимир Каролев: ГЕРБ прави завой на ляво в икономиката
  "Има завой на ляво в програмата на ГЕРБ", заяви Владимир Каролев, като намекна, че терминът "социално-икономическат програма", с която започва ГЕРБ, ще зарадва само БСП, от която е преписан", коментира той при представянето"

 58. 58 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#46] от "СДС":

  Ако не ме лъже паметта, и Айнщайн май е бил калпазанин като ученик.

  Пък Мутрата ББ е цял доктор - титан на мисълта.
  И си му личи отдалеч...

 59. 59 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Увеличаването на ДДС е крайна антикризисна мярка и НДСВ я подкрепя само при условие, че правителството намали осигуровките със същия процент, с който увеличава данъка. Това заяви на пресконференция Владимир Каролев, член на политическия съвет на НДСВ, предаде КРОСС. Каролев представи предложенията на НДСВ за антикризисни мерки като даде за пример Ирландия и Латвия, където заплатите и пенсиите в държавния сектор са намалени."

 60. 60 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Каролев в скандал "Или си глуха, или си тъпа”
  "Или си глуха, или си тъпа"тези думи бяха изречени от Владимир Каролев общински съветник от НДСВ, и насочени срещу Екатерина Йорданова общински съветник от ГЕРБ, по време на заседание на Столичния общински съвет, съобщи бТВ.Повод за разразилия се скандал стана имот край Ахтопол, който общината иска да купи срещу 800 хиляди лева и да използва като почивна станция за служителите на градския транспорт.В студиото на "Тази сутрин"по bTV Екатерина Йорданова заяви, че дебатът по темата отдавна е проведен и решението е взето: "За мен решението е целесъобразно."

 61. 61 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#52] от "tanas":

  Те служителите бяха проблема в случая, за да ескалира до мен, моите хора на които делегирах това просто не знаеха как да се разправят с всичкознаици, на които им обясняваме какви са ни изискванията и какво правим, и типично по Европеиски, те ни казват че такова животно няма, тъи като не са го виждали преди; да не говорим че бяха излъгали зверски какво могат ама нали за стотинки работят това можеше да им се размине ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 62. 62 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Владимир Каролев сподели, че на тридесет и една години е бил професор в Канадския университет и понякога му се е налагало да мете, но това въобще не го притеснявало. „Начина, по който аз потенциално станах богат е, че просто се образовах!” – каза още той. Според него образованието е за цял живот, но за съжаление повечето българи мислят, че образованието не помага да забогатееш. За този начин на мислене Каролев смята, че са виновни и политици, и медии, и много други хора. „Единственият начин да станеш богат е с много работа и с много образование!” – категоричен бе той."

 63. 63 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#52] от "tanas":

  Добра парадигма на Хомо Фабер в последователство на Джон Луд, но къде са техните началници, или те поръчват побългаряването>?

 64. 64 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#52] от "tanas":

  Междувпрочем в Канада ни правеха същия номер със съботажи ... докато една сутрин не отидох с 50 служителя от ЛА, които времмено замениха целия локален персонал, които освободих и предадох записите на полицията ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 65. 65 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  А някой спомня ли си, че името Каролев всъщност се запомни с обещанието му да се разходи гол по Витошка, ако НДСВ загубят някакви избори, които всъщност катастрофално загубиха. И естествено той тогава се покри за година-две

 66. 66 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 626 Любопитно

  До коментар [#62] от "xii":

  Ако пребиваваш в Канада със студентска виза, нямаш право да работиш.

  Професор е ранг в канадските университети. За да бъдеш професор на 31 години, трябва да си завършил на около 23 години и да си рабитил непрекъснато след това за да достогнеш евентуално то този ранг. Ако Каролев е бил професор в Канада, едва ли някога щеше да се върне в Бълагрия.

  А Максим Димов си беше член на БКП още докато следваше МИО във ВИИ"Карл Маркс".

 67. 67 Профил на mata.hari
  mata.hari
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dehumanizer":

  Toя е от генералният щаб на разузнаването,но ми е подчинен,виж как сви перките и избега.

 68. 68 Профил на mata.hari
  mata.hari
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dehumanizer":

  Ще го уволня да знаеш,няма да позволя да ми тормози колегите.

 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Постепенно всичко си идва на мястото. Времето си върви, скритите играчи не искат да чакат повече и затова маските падат една по една.

 70. 70 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Гневно

  роднина - милиционер - роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер -роднина - милиционер.... няма такива боклуци...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 71. 71 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#37] от "mclovin":

  Е,и?
  Яйца ли снася Каролев?
  Ако да-размер,тегло,цвят,брой на жълтъците в единица?

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 72. 72 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#64] от "ivanchoLA":

  Да ве, съботажите винаги се прават о сабота. Готин, ако си работодател в БГ на фтората седмица щште те бият на третата не само.

 73. 73 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 707 Любопитно

  Всичките пътища построени от Черепа се скапват за два месеца.След това отново се запълват новопосроените дупки. Няма пътища,а дупка връз /не до/дупка. серго,/симо горският-защо не ми позволява съвеста да му кажа негово величество/ и негово величество аамед дооган ни завещаха тези джедета.В тяхното съзнание БЪЛГАРИНЪТ трябва да пътува или на магаре или пеша.Най добре е да гладува,и да чака царската милост.Бойко ,май почваш да приличаш тази сган.

  Ръй! Ръй!
 74. 74 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Какво се случва с Калинка Илиева?

 75. 75 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#72] от "heineken":

  ... кои бе варелчета у БГ ли ... освен да говорят, бият жена си и да правят революции на маса друго не могат ... а също имаме въоръжена охрана в сички офиси ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 76. 76 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Много по-добре е васил божков да влезе в ковчега на ндсв. И преди да хлопне капака да гушне до сабе си каролевия (не му помня агентурния пиздоним). максим да не бърза да се присъединява преди да разберем от кой отдел на десето е. Иначе, лека им пръст!

 77. 77 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#48] от "ivanchoLA":

  ахахахах, да с оръжието си всеки реднек ще спре американското правителство, точно така ваньо...

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 551 Неутрално

  номер 39 е най-духовит ! поклон !!
  "когато бат Боко е главсек симпатяги като тези се търкалят по централни булеварди, дискотеки, европейски градове и екзотични курорти, понякога завити в найлони."

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще обсъжда днес (04.11.2010) закупуването на две сгради в Пазарджик на обща стойност 1 980 300 евро. Това съобщи за предаването "Тази сутрин” общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев.
  Цената на квадратен метър площ била 1150 евро, разкри още Каролев."

 82. 82 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Борисов ще свърши не като Станишев, а като Жан Виденов, ако не слуша Дянков - тази крилата мисъл изрече в интервюто си за BNEWS жълтият политик, финансист и общински съветник Владо Каролев.
  Той бе категоричен, че става все по-голям фен на министър Симеон Дянков. По време на криза данъци не се качват, особено тези, които влияят на икономическата активност, разгроми идеята за вдигане на здравната вноска с 2 пункта той. Каролев подкрепи идеята на Дянков обаче държавата да спре да осигурява държавни чиновници, деца и пенсионери за своя сметка."

 83. 83 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Твърде много свободи имах те,много хляб затова се размножихте като мишки в хамбар и сега се дигате срещу котките.
  И дума не може да става за преговори,
  или кмет или пъдар!

 84. 84 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Васил Божков е умен човек,работи с ума
  а когато се лее вода върху Мечовете
  е обичай за побратимяване.

 85. 85 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Ако беше жив цар Борис да види отрочето си Дедо Симо, сигурен съм, че щеше да бъде мноооого разочарован. Истина е и, че дедо Симо събра екип от съмнителни капацитети, но също е ясно, че самото идване на Симеон Борисов беше проект на ДС и ексчервените мафиоти.

  malart.blog.bg
 86. 86 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Бог е Любов и е в сърцата ни.
  Сърцето заповядва на ума,а той на ръцете.
  Затова е казано:По делата, ще ги познаете.

 87. 87 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#85] от "malart":

  За конспираторите винаги това, което ги заобикаля е конспирация.
  Интересно е мисленето на всички оплакващи се антикомунисти от Царя, след като той самият е бил изгонен от комунистите и не е допускан в държавата до 1990г., убит е баща му, чичо му...

 88. 88 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  На ЖП Холдинга редовно им "предсказвам" пътните инциденти
  тея по малките,като им пиша на сайта
  а за големия, тоя със жертвите, лично Божков ми се яви да ми благодари.

 89. 89
  ****

  Този коментар беше изтрит в 04:47 на 23/04/2011 от неговия автор.

 90. 90 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  На ЖП Инфраструктура пишех до Хаджиянков като го предпазвах от Борсовите спекулации а веднъж и на Румен Ганчев другия им шеф на Борда,да са наясно кой им "помага"
  И ТЕ ПУСНАХА ОБЯВА,обявата беше малко над възможностите ми,но пък защо да не ги трогна с мотивационно писмо,но
  лични познанства тук не важат,както четете.
  В писмото си им писах че се надявам "венеца на благодарността" да е взаимна,тъй като не притежавам достатъчно опита за Шеф но
  нетенденционно намекнах за лични връзки.Бях нетърпелива и предварително им звъннах по телефона да попитам защо ме бавят.
  Обади се секретарка,но не знам дали не беше ми объркала документите с други кандидати
  щото ми заяви:еми има тука ено,шъ видим.
  Нещата си дойдоха на място чак когато вече пишех на сайта
  на Васил Божков.От Мостстрой се оказаха много неблагодарни,много
  и ми писаха публично" такива като теб с лопата да ги ринеш"Но ги пернах яко,не обичам нещата недовършени.
  А с ТРейса познанството ми е на научна основа
  и няма какво да описвам след като съм писала за тях.

 91. 91 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  След една добра серия Холдинг Пътища"проявиха" благодарност" и пуснаха обява за работа отговаряща на квалификацията ми.
  На събеседването бях в група и първа на опашката.
  Беше изп.Директор(мисля че се казваше Николай, но не Никито Михайлов) и човешки ресурси.
  На въпросите отговарях достойно.Решителна бях, че техниката им е от патриархално време, а ДДС е 25%
  и Предсказателна нали?
  Последва зимнъ буря- с много лабилни нерви се оказа госпожата ,само дето не и паднаха очилата.Директора си личеше, че е джентълмен и направи опит да ме защити,но човешки ресурси се беше запенила и
  Министър беше в състояние" да отнесе".
  Не за друго, но ме е яд,че след мен на опашката доволно "потриваха ръце".

 92. 92
  ****

  Този коментар беше изтрит в 19:30 на 24/04/2011 от неговия автор.

 93. 93 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  За Никито Михайлов и не мечтая
  щото съм Никита и ходя с гумени ботуши.

 94. 94
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:45 на 23/04/2011 от неговия автор.

 95. 95
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:53 на 24/04/2011 от неговия автор.

 96. 96
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:53 на 24/04/2011 от неговия автор.

 97. 97 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Среднощен шум,
  отделени сме един от друг
  и пространство изпълнено с напрежение.
  Звук от ключ,врата притворена,угасват светлини
  Идвай-а не мога да не ида,
  целувката е толкоз ледена,само
  изповедта гореща
  и обещания като пламнали звезди
  а през деня непознато бледни.

 98. 98 Профил на treasury
  treasury
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Здравейте Юнаци от снимката
  питате се навярно защо не съм в редиците ви
  просто е
  защото аз му прдъ'нах на Божков на Уя а Зарата го облиза
  а сега да си приказва какво то ще.

 99. 99 Профил на Moisey
  Moisey
  Рейтинг: 435 Гневно

  Тези двамцата отдавна трябваше да ги самоубият , нещо са ги пропуснали ....!

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK