Печалбата на "Трейс" пада заради повече разходи за подизпълнители

Печалбата на "Трейс" пада заради повече разходи за подизпълнители

© Цветелина АнгеловаПечалбата на пътностроителната компания "Трейс груп холд" се понижава с близо 28% през първото тримесечие главно заради по-високи разходи за подизпълнители.


Това показва междинният финансов отчет на компанията за първите три месеца на тази година, публикуван на борсата в края на седмицата.


Според него нетната печалба се понижава от 1.8 млн. лв. на 1.3 млн. лв. заради изпреварващия ръст на разходите спрямо увеличението на приходите.
Общо постъпленията на компанията нарастват с близо  17% до 19 млн.лв., но разходите се увеличават с 22% до 17.8 млн.лв.  По-бързото нарастване на разходите се дължи на увеличилите се разходи за външни услуги, които нарастват с 15% до 15.2 хил. лв. Това се дължи най-вече на повечето разходи за подизпълнители най-вероятно около новите големи проекти, които компанията изпълнява като лот 2 на магистрала "Тракия" и разширяването на столичното метро.


Увеличават се и разходите за заплати и реклама. А това че и разходите по банковите заеми и финансовите лизинги остават високи, също влияе на крайния финансовия резултат.


През 2010 г. и началото на 2011 г. "Трейс" и негови дружества спечелиха обществени поръчки за над 550 млн. лв., сред които почти всички големи поръчки по оперативна програма "Транспорт", част от които са за участъци от метрото в София, една от отсечките на магистрала "Тракия" и ремонта на жп линията Пловдив – Бургас.


Освен търговете по европрограми компанията спечели и поддръжката на една седма от пътищата в страната (около 3000 км), а също така и уличните ремонти в столичните райони "Витоша", "Лозенец", "Средец" и "Триадица".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Още от Компании

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK