"Алианц" започва промоция на имуществени застраховки

Отстъпка от 45% процента от цената на премията ще ползват клиентите на "Алианц България", които сключат застраховка на жилищни сгради и домашно имущество от днес до 16 юли, съобщиха от компанията. Полицата покрива различни рискове, свързани с движима и недвижима собственост. Предварителен опис на имуществото не се прави.


Отстъпката е валидна за клаузата "Разширено покритие". Тя включва защита срещу пожар, природни бедствия като земетресения и мълнии, удар от транспортни и летателни средства, токов удар и злоумишлени действия на трети лица. Закупилите полица "Жилищни сгради и домашно имущество" получават и 30% намаление от цената на застраховка "Кражба чрез взлом". От "Алианц" предлагат възможност за разсрочено плащане на премията. Ако не са регистрирани щети през периода на валидност на полицата, в следващи години тя може отново да бъде закупена при същите преференциални условия.


Пролетните месеци традиционно са времето, през което застрахователите обявяват промоции на имуществени полици. През летните пък голяма част от тях са свързани с преференциални условия за пакети, обединяващи защита на дома и туристически застраховки. Заради икономическата криза в последните години имущественото застраховане бележи спад, породен основно от свитото ипотечно кредитиране. По данни на Комисията за финансов надзор загубите в сектора е 16.4 млн. лв. за 2010 г. при 26.7 млн. лв. печалба за 2009 г. Загубите произтичат от занижения интерес към автомобилни и имуществени застраховки, става ясно още от данните на надзора. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK