"Филипс България" ще продава у нас кафе машини Saeco (коригирана в 13.30 ч.)

След придобиването Philips ще продава и у нас кафе-машини с марката Saeco

© Красимир Юскеселиев

След придобиването Philips ще продава и у нас кафе-машини с марката SaecoФилипс България", представителство на едноименния холандски производител на електроника, вече официално ще предлага у нас кафе машини с марка Saeco, съобщиха от българското дружество. През 2009 г. холандската Royal Philips Electronics купи Saeco International Group, а сега става факт и навлизането на производителя на кафе машини само за българския пазар. 


У нас "Филипс България" предлага основно битова електроника - като осветителна техника, домакински електроуреди, както и медицинска диагностична апаратура. С придобиването от "Филипс" искат да засилят позициите си на пазара на еспресо машини за домашна и професионална употреба, посочиха от българското представителство.


По света производителят на домакински уреди предлага филтърни и кафе машини с капсули под марката Senseo. След сделката на българския пазар ще се предлагат продукти с марката Philips Saeco. Според купувача сегментът на еспресо машините обикновено е смятан за "най-ползотворната пазарна ниша в рамките на световния пазар на уреди за кафе", който бележи силен ръст в продажбите и на маржовете на печалба. 


Saeco е основана през 1981 г. в Италия и в момента има три завода с капацитет на производство 1.5 млн. кафе-машини годишно. Уредите й се продават под марките Saeco, Gaggia и Spidem, а освен за еспресо, компанията произвежда и вендинг машини за топли, студени напитки и пакетирани храни. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK