Продажбите на "Зърнени храни България" леко намаляват към края на март

С малък спад на печалбата и на приходите приключва първото тримесечие "Зърнени храни България", показва консолидирания му отчет. Към края на март холдингът има 1.98 млн. лв. положителен резултат, с 2% спад спрямо същия период на миналата година.


За същото време продажбите са паднали с 1.3% до близо 40 млн. лв. Приблизително толкова е и намалението на разходите, които падат до 39.74 млн. лв. За периода намаление има на разходите за материали, за външни услуги, за заплати на персонала.


Дългосрочните задължения на компанията, които са с падеж над 1 година, са намалели с над 7% до 7.75 млн. лв. Над половината от тях са по банкови заеми. Компанията има кредит от Централна кооперативна банка, с която е свързано лице. За първото тримесечие платените лихви по него са 456 хил. лв.
В отчета на "Зърнени храни България" са включени резултатите на дъщерните дружества "Голяма добруджанска мелница", "Слънчеви лъчи Провадия" и "Порт Балчик". Основният акционер в холдинга е "Химимпорт груп" с 57.8%. 


Днес акциите на "Зърнени храни България" поскъпват с близо процент до 0.59 лв. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на str2sarcasm()
    str2sarcasm()
    Рейтинг: 868 Неутрално

    Държат цееелия пазар и пак на загуба... Иска се умение за такива резултати.

    Гоце ~ Gotse ~ Goatse
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK