"Мерцедес" отчете рекордни продажби за полугодието

Откриване на логото на "Мерцедес" на върха на кулата "Даймлер" в Пекин през октомври миналата година. Китай е третият по значимост пазар за компанията, но с тенденция да се превърне в най-важния

Откриване на логото на "Мерцедес" на върха на кулата "Даймлер" в Пекин през октомври миналата година. Китай е третият по значимост пазар за компанията, но с тенденция да се превърне в най-важнияГерманската компания "Даймлер" (Daimler AG) обяви, че продажбите на автомобилите "Мерцедес" за полугодието са рекордни в исторически план заради повишеното търсене в Китай, развиващите се пазари и САЩ, предаде АП. От януари до края на юни са били купени 610 500 коли с трилъчевата звезда на капака срещу 556 700 за същия период на миналата година.


Германия остава най-големият пазар на "Мерцедес" със 123 000 продажби, като се забелязва незначително покачване на търсенето. В САЩ, вторият по значимост пазар за марката, сделките са 111 000, което е ръст от 7 на сто.


В Китай скокът в търсенето е 52.3%, като за шест месеца са купени 92 200 автомобила "Мерцедес". Плановете на компанията са до 2015 година в страната да се продават 300 000 коли, повечето от който произведени в Китай в партньорство с местни компании.
Само за юни ръстът в търсенето на колите "Мерцедес" е 6.4%, като те са намерили 120 500 клиенти.


Основните конкуренти на компанията от Щутгарт при луксозните марки - "Ауди" и БМВ, все още не са оповестили резултатите си за полугодието.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK