"Монбат" отчита ръст на продажбите и печалбата си за полугодието

Ръст на приходите и на печалбата за първото полугодие отчита "Монбат". От компанията съобщиха, че производителят на акумулатори и дъщерното му дружество за рециклиране "Монбат рисайклинг" имат 98.8 млн. лв. приходи от продажби за първите шест месеца на годината, с 21% ръст спрямо същия период на миналата година.


По-голямата част са от продажба на продукция, а близо 15 млн. лв. - от реализирани материали. Консолидираната печалба на "Монбат" се е повишила с над 12% до 12 млн. лв. Това обаче е резултатът преди облагане с данъци.


Само за месец юни приходите на дружеството са се повишили с 30% до 16.7 млн. лв. Месечната печалба преди данъци обаче е паднала с 4% до 1.9 млн. лв.
По-подробни финансови резултати, но само на "Монбат", трябва да бъдат публикувани до края на седмицата. В края на август изтича срокът за подаването и на консолидираните отчети.


Днес акциите на "Монбат" поевтиняха с 1.5% на Българската фондова борса, до 6.70 лв. единична цена. Оборотът от сделките с тях беше много слаб и инвеститорите размениха едва 178 акции.


Увеличението на продажбите продължава тенденцията при "Монбат", който е една от компаниите, които първи усетиха начало на икономическото възстановяване. Причината е, че по-голяма част от продукцията на предприятието се изнася и подобряването на икономиката в Западна Европа доведе до ръст на поръчките. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK