Печалбата на "Биовет" за полугодието пада три пъти

Леко намаление на продажбите и силен спад на печалбата показва отчетът на производителя на препарати за ветеринарната медицина "Биовет". За първото полугодие компанията има 1.75 млн. лв. положителен резултат, при 5.3 млн. лв. година по-рано. В същото време продажбите са паднали с малко над процент до 60.9 млн. лв.


В същото време разходите за дейността са нараснали с 9% до 61 млн. лв., като по-сериозно е увеличението на тези за материали и за външни услуги. Допълнително към приходите си "Биовет" е добавила 898 хил. лв. положителни разлики от промяна на валутни курсове, почти седем пъти повече, отколкото за първото полугодие на миналата година.


В бележките към отчета няма подробни обяснения защо са се повишили разходите за материали и външни услуги.
Задълженията с падеж над една година са нараснали с 18% спрямо юни 2010 г. и са достигнали близо 39 млн. лв. "Биовет" има задължения към Емпорики банк България, Юнионбанк и Банка Пиреос България. Общите задължения по банкови кредити са 34.6 млн. лв.


Акциите на "Биовет" днес поскъпнаха с 0.01% до 10 лв. единична цена по време на търговията на Българската фондова борса.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK