Производителят на медицински консумативи "Момина крепост" има 2 хил. лв. печалба към юни

Минимален спад в продажбите и печалба от 2 хил. лв. за първото полугодие отчита производителят на медицински консумативи "Момина крепост" - Велико Търново. За същия период на миналата година печалбата на дружеството е била 3 хил. лв.


Продажбите са намалели с 0.63% за година до 2.4 млн. лв. За този период разходите за дейността са паднали с по-малко от половин процент. Основната част от продукцията е за българския пазар, показват справките към отчета. До юни приходите от продажби в страната са 1.7 млн. лв., а тези за износ са 521 хил. лв.


"Момина крепост" е част от групата на "Софарма" - фармацевтичната компания държи в нея 49.68%, а свързани с нея лица – още 25.06%. Акциите на дружеството се търгуват на Българската фондова борса, но сделки с тях не се сключват често. Последната им цена е 2.90 лв. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK