Печалбата на "Фазерлес" е скочила 27 пъти за година

Скок на печалбата от 30 хил. на 810 хил. лв. отчита дървопреработвателната компания "Фазарлес" - Силистра, за първото полугодие. Увеличението на финансовия резултат се дължи на по-високи продажби в сравнение с първата половина на миналата година. Ръстът им е с 53% до 10.9 млн. лв., като по-голяма част от тях са от продадена продукция.


В същото време разходите за дейността са скочили с малко над 40%, а сериозен ръст има при повечето пера – за материали, външни услуги, заплати и осигуровки.


В доклада за дейността от ръководството на компанията посочват, че продължат положителните тенденции от последното тримесечие на миналата година, което е станало причина за добрите резултати. От компанията са започнали ремонт и подготовка за пускане на нова технологична линия, за да поемат всички поръчки, се казва в доклада за дейността.
От началото на годината разходите за инвестиции във "Фазерлес" са 1.5 млн. лв., включително и за ремонт на една от линиите за производство. Новите инвестиции са намалили нуждата от служители, става ясно от отчетите. С пускането на втора линия персоналът е бил увеличен от 264 на 310 души, но преди три години при работещи две линии той е бил 420 работници.


В същото време производителността на предприятието се е повишила, казват от ръководството.


Основен акционер във "Фазерлес" е компанията "Фазеринвест" с 58.59%, 9.16% има и кипърската Leo Overseas. В регистрите няма данни кой е собственикът на "Фазеринвест". 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK