Надзорът спря временно търговото предложение към дребните акционери в "Химснаб България"

Химимпорт" има издадена временна забрана за търговото си предложение за акциите на миноритарните акционери на новообразуваното дружество "Химснаб България", съобщиха от Комисията за финансов надзор, която е наложила ограничението. Надзорът не съобщава мотивите, с които е наложил спирането.


Това не означава окончателно забрана за предложението, при което чрез Централна кооперативна банка дребните акционери могат да продадат акциите си на основния собственик "Химимпорт". Практиката е да се иска корекция на предложението, след което да се издаде разрешение за отправянето му. Често то се връща заради цената, ако комисията смята, че тя не е достатъчно справедлива за придобиване на дела на дребните акционери.


"Химснаб България" беше образувано от вливането на седем дружества в публичното "Емпи-Тополово". По закон при вливане и сливане, в което участва поне едно публично дружество, новообразуваната компания също се качва за търговия на фондовата борса. "Емпи" беше много слабо търгувана позиция. В него се вляха "Екоел", "Химснаб", "Софгеоенергопроучване", "Казанлъшка мелница", "Бургаска мелница", "Мит 2003" и "Давид 202".


Акциите на "Химснаб България" вече са регистрирани на Българската фондова борса, но сделки с тях засега няма. Справка в Търговския регистър показва, че акционери в компанията са "Химимпорт" с 63% дял, още 29% държат фирми, свързани с холдинга. Останалите акции са собственост на още 370 физически лица. 

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на olddog
    olddog
    Рейтинг: 466 Весело

    Какво стана с коментарии. Насрахме ли се от страх. Или сме от отбора на Тим том там ... Бум пляс.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK