"Холдинг Варна" излиза на печалба за първото полугодие

Бившият приватизационен фонд "Холдинг Варна" излиза на печалба от 117 хил. лв. за полугодието, става ясно от консолидирания му отчет. За същия период на миналата година холдингът е имал 287 хил. лв. загуба.


Промяната в резултат се дължи на по-високия спад на разходите, в сравнение с приходите на дружеството. На годишна база намалението на разходите е с 5.5%, докато приходите са паднали с 3.8 на сто. Така общо похарчените пари за дейността са 19.2 млн. лв., при 19.33 млн. лв. постъпления.


От приходите 17 млн. лв. се дължат на продажби, основно на услуги. Още 2.2 млн. лв. са от лихви, леко увеличение спрямо първото полугодие на миналата година. Силен ръст има при разходите за заплати – с почти 60% до 3.8 млн. лв.
"Холдинг Варна" е свързан с групата на "Химимпорт" и е акционер в инвестиционния посредник "Реал финанс". Холдинът е собственик и на компанията "М Сат Кейбъл", която е основен акционер в медийната компания "Българи он ер". Последната издава едноименното списание и телевизия, наследник на "М Сат".


Акциите на "Холдинг Варна" се търгуват на Българската фондова борса, като последната им цена е 4.99 лв. за брой. Днес няма сключени сделки с тях. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK