Условията по сделката за "Булгартабак" са предоговорени с купувача

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

© Красимир Юскеселиев

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма.Иономическият министър Трайчо Трайков заяви, че до последно Агенцията за приватизация и кандидат-купувачът на "Булгартабак холдинг"  - регистрираното в Австрия дружество "БТ инвест", са предоговаряли условията по сделката.  Текстът на договора вече е парафиран и се чака само одобрението на Надзорния съвет на агенцията, който ще го обсъжда днес. 


Премиерът Бойко Борисов не пожела да коментира темата.


По думите на Трайков спорни моменти са били социалните ангажименти, неустойките и изкупуването на тютюна. Министърът отказа да коментира дали договорът е изгоден в окончателния си вид, но обясни, че е настоявал пред изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов в него да бъдат записани такива условия, че независимо кой е купувачът, сделката да е изгодна за България. Трайков допълни, че няма начин да се разбере кой е купувачът при така структурираното дружество. Той заяви, че по тази причина е настоявал параметрите да се договорят така, че да няма значение кой стой зад покупката.
Собственик  на специално регистрираното за сделката дружество "БТ Инвест" е VTB Capital PE Investment Holding в Кипър. Зад тях стоят капитали на руската държавна банка  ВТБ. Офшорната структура обаче не позволява да се види крайният акционер, но пък той лесно може да се сменя, без това да бъде проследено и санкционирано. Така може да се заобиколи и ограничението "Булгартабак" да не бъде продаван през следващите 5 години.


Представителят на БСП в Надзорния съвет на агенцията за приватизация Руси Статков коментира пред "Дневник", че точката за обсъждането на договора е внесена извънредно вчера и все още на членовете на съвета не е раздаден проектодоговорът.Освен Стаков в седемчленния орган влизат трима представители на ГЕРБ и по един от ДПС, ДСБ и "Атака".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3054 Любопитно

  "...независимо кой е купувачът, сделката да е изгодна за България..." - ТОЙ, купувачът, явно от социална гледна точка дава парите!?! Обича РОДИНАТА, обича хората, но не казва КОЯ и КОИ!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на aardvark
  aardvark
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Айде сега пък, ново 20. Трайчо, скъпи, кажи какво се сменя, какви са тия мъгляви изказвания? Плюс това на тая офшорка, зад която "коварно и незабележимо" са скрити руски пари, ли баш намерихте да продавате?

 3. 3 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1143 Неутрално
 4. 4 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 524 Весело

  Да разбираме от думите на Трайков, че Българската държава ще сключи договор с инвеститор, който не е доказан като такъв, не е ясен като акционерна структура, а пък произхода на капиталите му още по-малко.Тоест така структурираната сделка може да е съвсем нормално пране на пари.
  Добре дошли в България!

 5. 5 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 698 Любопитно

  Какво ли значи "изгодна за България"? Както беше изгодна продажбата на БТК и на ЕРП-тата и ....
  Дали е изгодна ще се разбере едва след време.
  И като не знаеш кой е купувача, от къде може за знае какви са му намеренията?
  От това, по-ясно доказателство за дружбата между ДПС и ГЕРБ - здраве му кажи.

 6. 6 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Единственото хубаво което направиха досега за България управляващите е, че раздробиха преди няколко години Булгартабак и продадоха фабриките в Стара Загора и Пловдив отделно...Сега има конкуренция! А иначе днешната продажба си е жив подарък при това не знаем дори на кого.. Абе като Кремиковци..един го купува, втори го спонсорира, трети го притежава...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 7. 7 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 952 Неутрално

  А бе как така се продава нещо за което не се знае кой е собственика?!?! Офшорка- че по какво се различавате от Тройната Ламя бе, Тиква? Лъснахте, че сте от един отбор всички мизерници на прехода...

 8. 8 Профил на ataka_b_mpaka
  ataka_b_mpaka
  Рейтинг: 237 Неутрално

  не мога да ви разбера значи!? какво значение има кой купува? нали изкупуването на тютюна е подсигурено,неустойки, социални ангажименти... а дали всичко е било успешно ще се види с времето, както каза колегата под мене

  невъзможен съм!
 9. 9 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  много се разбързаха нещо, искат да го одобрят и да поставят всички пред свършен факт

  единственият вестник в който само хвалебствия пише за седлката е монитор, сами си правете заключенията кой е реалният купувач

 10. 10 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Министърът отказа да коментира дали договорът е изгоден в окончателния си вид, но обясни, че е настоявал пред изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов в него да бъдат записани такива условия, че независимо кой е купувачът, сделката да е изгодна за България."

  А-ха, значи е имало вариант на договора, който изначално е бил неизгоден за България, та министърът, понеже няма достатъчно власт и правомощия да я следи тази работа, е трябвало да се моли... Щом той се моли, предлагам и ние да се помолим, дано Господ чуе, а

 11. 11 Профил на mofo
  mofo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  аз не мога да се сетя една изгодна сделка да сте направили ма нейсе ,таз агенция за приватизация колко приход беше донесла за минала или таз година ? май единствената свястна сделка беше продажбата на част от табаците на борсата и там нямаше как да е скрито покрито ,но явно вас това не ви устройва.интересно мутрата пак ли пристана на доган ,но няма да му е за първи път та вече явно му е харесало

 12. 12 Профил на nikola karaivanski
  nikola karaivanski
  Рейтинг: 868 Неутрално

  ПРОДАЖАИТЕ ГО БАРЗО,ЦЕНАТА ПАДА. КРИЗА Е

 13. 13 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Както обикновено само "разбирачи в кавички и плювачи без каквички се изказват. През живота си не сте виждали баланс предполагам, кое е актив, кое е пасив, пълна мъгла ама в плюенето еша си нямате. При такива условия, такава цена. И както се вижда никоя от големите фирми не проявява интерес. И сега ако не продадем, варианта отива на Химко 2. И какво значи "разбързаха се". От сума ти време се влачи сделката. След като има подадена оферта, какво да чакат, че сега "щели да ни поставят пред свършен факт". Абе отчайващо е положението с някои форумци.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 14. 14 Профил на baba_iliytsa
  baba_iliytsa
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Какво ста са фанали само за тоз купувач, бря? Крият го, некрия – все ще излезе наяве. Мене е е еня само за едно – тоз убостник Дянков, да удържи на думата си и париците от сделката да ги използува за по-големи пенсийки!

 15. 15 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#13] от "donchoquihote":

  Поздравявам те за мнението. Толкова се влачиха с тази сделка, че стана банално. Сумата, която са ѝ предложили дори, бих казала , че е повече от добра. Няма кой към момента да предложи по-добра оферта.

 16. 16 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#14] от "baba_iliytsa":

  Така е, само дето всички някак си задружно си мислим, че пари за пенсии и подобни идват от небесата..Явен или таен купувача, КУПУВА, демек - идват пари в нашата изстрадала икономика. По света всеки ден се правят подобен вид сделки без много, много да се мрънка, защото "държавното" отдавна не е на мода и всеки търси парата.

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 17. 17 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Какво значение в случая има дали инвеститора е продавал боза, или кифли! Абе хора - намерил се е най-накрая купувач, който да предлага добра цена, за старостта и мизерията, която ще получи! Какво търсите под вола теле! Икономически е изгодна сделката. Сега комунистите ще се спукат, щото заради тяхната лакомия преди години не успята да продадат холдинга. Хора за губиха работните си места в един определен период! Ако държава продължава да "управлява" Булгартабак, компанията ще загуби още от пазарния си дял!

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 18. 18 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Истинските собственици на Булгартабак холдинг ще са Корпоративна търговска банка, депутатът от ДПС Делян Пеевски и "Винпром Пещера", като консултанти по сделката са бившият финансов министър от НДСВ Милен Велчев и тогавашният му заместник Красимир Катев.

 19. 19 Профил на Ламинат Латексов
  Ламинат Латексов
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Държавата трябва да внимава на кого дава "Булгартабак", защото е възможно в предприятието да се правят куп далавери след покупката му. Спомняте ли си как Прамод Митал дойде в България, след като беше изгонен от Сърбия и направи далавери за милиони и как в крайна сметка изчезна по най-бързия начин?!

 20. 20 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#18] от "greco_jlt":

  Много смело предположение.Ако имаш, дай повече инфо.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 21. 21 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Браво на Трайков-добър търговец е щом продаде "Булгартабак",че и паричките са хубави!Сделка в условия на криза си е постижение!Да видим Доган на кого ще мърка вече!

 22. 22 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 466 Гневно

  !BG/Т-Парламент "То LET" или "For SALE"!
  !BG/Т-ПРАВИТЕЛСТВО "То LET" или "For SALE"!

  ХЕЙ търГАЩнико-Б/г/Т-ПРОДАЖНИК, ЗНАЕШЛИ ЦЕНАТА ВЪВ ВАЛУТА НА ИЗВЕCТНАТА НИ МАРКА "АРДА" СЪС И БЕЗ ФИЛТЪР ЦИГАРИ?
  Пита те бившият председател на въздържателното дружество в 32 и 33 гимназии “К.Охридски” в София, Илия Енчев.

  Аз никога не съм слагал цигара в уста, но ме боли за нашето-Родно, КЛЮЧОВО селско СТOПАНСТВО!

  ХЕЙ търГАЩнико-Б/г/Т-ПРОДАЖНИК,
  Знаеш ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА НАС, БАЛКАНСКИТЕ-БЪЛГАРИ?
  Знаеш ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА ЮЖНО-ОСЕТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ?
  Знаеш ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА НУРИСТАНО-АФГАНСКИТЕ БЪЛГАРИ?
  Знаеш ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА КАБАРДИНО-БAЛКАРТСКИТЕ БЪЛГАРИ?
  НЕ!
  Щом незнаеш, тогава ЗАСТР€ЛЯЙ СЕ или КЪШ ОТ РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ!!!!!!
  Н€ЗАСЛУЖАВАШ ДА ЖИВ€€Ш И ДА С€ НАРИЧАШ българин тук!

  ДН€С раз-ПРОДАВАШ ЗА СТОТИНКИ ТЮТЮНA С БРАНД НЕЙМА-"БТ",
  УТРЕ ЩЕ ПРОДАДЕШИ СЛЪНЧОГЛЕДА-нива, И ДОМАТИТЕ- И ЖИТОТО ОТ ЗЕМЯТА НА ВЕЛИКИТЕ ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ, даже ще търГАЩНИш за зелено и майка и баща и децата и гащтите си !

  ХЕЙ търГАЩнико-Б/г/Т-ПРОДАЖНИК,
  Фрaнc РАЗ-СМЪРДЯЛИТЕ СЕ парфюм МАСОНИ, "МАДАМ-РОША" , "НИНА-РИЧИ", "ШАН€Л" И ВСИЧКИ СЪМНИТЕЛНО ПАХН€ЩИ €VRO дух-ПЕРСОНИ, ЧАКАТ с нетърпение РАЗПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКАТА РОЗА, да именно РОЗА, от родният град РОЗИНО!!

  НОВИЯТ ОЛИГАРХ Русс-МАСОН€ЦА Раймондасам Туменасам от СЪМНИТЕЛНАТА УКРАИНСКО-ЛАТВИЙСКА ФИРМА "Сандора", ПРИТ€ЖАВАщ 80% ОТ НЕЧИСТО ИЗПРАНИТЕ АКТИВИТЕ НА ФИРМАТА, СТАНА новият
  МАФИОТ-СОБСТВЕНИК НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ, ПОД НАЗВАНИЕТО "БТ-ТЮТЮН".

  !!СТОП РАЗПРОДАЖБАTA нa почва и земя от РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ ПОД МАСОН-ИГИДАТА «бт-тютюн»!!

  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии, вери в религията и ЕТНOС на произхода ни, СМЕ СЪЗДАЛИ парламентарната-ДИСКРИМИНЦИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?
  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!
  Един вид потвърждение на Култ-политическата репресия и парламентарната €ВРО-дискриминация!

  България, която изгубихме!
  БЪЛГАРИЯ КОЯТО ПРОДАДОХМЕ!
  http://www.bgsviat.narod.ru/
  http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm

  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"
  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 23. 23 Профил на TheJ0kerr
  TheJ0kerr
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Така, спорните теми са няколко, да обобщя за тези които се чудят защо се плюело по форумите:
  1. Защо се продава при положение че има само един купувач/кандидат???
  2. Защо не е обявено кой е той и защо се крие зад офшорки??
  3. Въпрос свързан с по-горното - как ще гарантира изпълнението на поетите ангажименти "незивестния купувач"??
  4. Защо Бойко мълчи??
  5. Бойко някога ще каже ли нещо по такъв спорен въпрос? А ще каже ли нещо по какъвто и да е спорен въпрос. А може ли да говори по тема различна"магистрали", "метро" и "детски градини"??
  6. Защо министъра Трайков отказва да коментира дали договора е изгоден или не??
  Интересно ми е как не ви интересува кой е купувача, как е възможно да приемате на чиста монета думите на някой, който се крие(или го крият)? Как можете даприемате за нормална сделка само с един участник?

  Способността да се прави зло се оказа най-благодатният талант на комунистическата епоха, тъй като това ЗЛО се оказваше ДОБРО за политиката на партията Г. Марков
 24. 24 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Още от обяснениета,че "продаваме бизнес, а не активи и затова е нормално цената да бъде по-ниска. " лъха на мръсотия.Нито държи 100% от изкупуването ,нито от производството.Затова да се оправдаваш,че го продаваш по-евтино,отколкото като активи ,а защото е криза и е зле работата ,а търсиш пари е обяснение за бунаци.Не стига това ,ами и има предоговоряне на параметрите. Ми като е криза и са нужни пари се търси висока цена ."Социалните ангажименти" са само прах в очите на слепите.

 25. 25 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  [quote#9:"ikapitan"]единственият вестник в който само хвалебствия пише за седлката е монитор, сами си правете заключенията кой е реалният купувач [/quote]
  Би ли пошушнал, като за аутсайдер като мен, кой е Монитор и кой е реалния купувач, моля?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 26. 26 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  е дано да има далавера ама щом Трайков не знае

 27. 27 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Дори и да се отложи сделката едва ли в близко бъдеще бихме имали значително по-добра цена.
  Отлагането във времето беше единствено заради електората на ДПС, който разчита на този бизнес.
  Хубаво е поне част от тези хора да си потърсят друго препитание чрез преквалификация - държавата трябва да помогне с безплатно обучение.
  Не може да се разчита само на тютюна.
  Освен това днес масово се пушат контрабандни цигари без внесен акциз , а иначе толкова народ е против продажбата на Булгартабак.
  Той как да просъществува при това положение...

 28. 28 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 638 Неутрално


  Аз не мога да разбера защо Трайков не е могъл да настоява за критерий при избора на купувача да влезе и условието за прозрачна собственост. Не им ли омръзнаха провалите с купувачите "офшорки" от предходните провали.....?
  Може ли такива печеливши предприятия да се продават на кой ми дойде на безценица...........това е липса на отговорност към съдбата на печеливши държавни предприятия.

  И работниците на хлдинга са прави да протестират - при наличност в момента на 100 милиона евро печалба и още 190 милиона лева в произведена продукция на склад, такава продажба е смешна от където и да се погледне. Купувачите с един заем и неговото експресно връщане от готовата печалба на предприятието са станали собственици на целия холдинг за без пари

  un buen dia empieza con un solo rayo
 29. 29 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#13] от "donchoquihote": Разбирачо, гледай само за колко ще шитнат Булгартабак на следващите! Най-вероятно на части и ще избият сегашната цена тройно или четворно!

 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3694 Весело

  [quote#28:"rayo"]Аз не мога да разбера защо Трайков не е могъл да настоява за критерий при избора на купувача да влезе и условието за прозрачна собственост. [/quote]

  Райо бе,
  как да не е прозрачно всичко?

  Дружество в Австрия ръка за ръка с руската ВТБ?

  От това по-прозрачно няма накъде!
  Само конкретните имена на истинските юнаци не се знаят, ама ще изскочат и те.

 31. 31 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Имам 3 върроса

  1 каква е била среданта заплата на служителите в булгартабак докато беше държавен при все че от пълен монополист се срути до 35% от пазарния дял?

  2 С ккаво образование са работещите в булгартабак?

  3 Колко плащат на синдикатите на месец работещите в Булгартабак?

  Ако някой отговори на тия 3 въпроса ще разберете каква хранилка е била Булгартабак!

  Гледах им протеста директно по канал 3 и журналиста направо ги разскова!

  Никой не отговори колко пари взема само една дебела свиня с един златен синджир ама тежеше поне 100 кила интересно какъв работник е почна да обяснаав как и стигали да харни семейстовот майка си и баща си. Ама на мой гръб!

  Булгартабак като всички държавни дружества е хранилка на политиците и на синдикатите. В случая на Доган и синдикатите!

  В сравнение с фабриките на БАТ и Филип Морис досега държавната Булгартабак е 30 пъти по неефективна. Повтарям че вероятно не може да повярвате трийсет пъти! Цифром и словом ви го пиша. Разбирате ли за какво иде реч! Ккава сеч трябва да е.

  А протестиращите работници няма човек дето да взема под 1000 лева. Да не говорим за парите и цигарите под масата и далеверите които въртят!

  Всичките бяха МУРГАВИЧКИ и очевидно селяни. Интересно е да се напарви едно справка какво е образованието на работещите в Булгартабак? Някой от тях имам съмнение че имената можеха да си напишат!

 32. 32 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Докато не стане факт не вярвам! Хранилката е твъред голяма за Доган и синдикатите. 20 години чакам да го продадат и все не става. Що народ се ояда на тая хранилка не е истина просто!

  От пълен монополист се срина до 35% от пазарния дял и до 5години щеше да фалира.

 33. 33 Профил на Ламинат Латексов
  Ламинат Латексов
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Всеки си мълчи и нищо не обявява. Крайно време е вече да разберем кой е купувачът и с какви намерения е. Аз съм оптимист относно тази сделка, защото руснаци ще инвестират добра сума пари. Отделно ние ще получим 100 милиона, които например можем да ги вложим в доизграждането на АМ "Хемус" или да ги вкараме в икономиката ни. Варианти много, стига да изберем правилния!

 34. 34 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Тоя хлапак
  е Б. Б. ятак!

  www.berbenkov.hit.bg
 35. 35 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#30] от "xm...":

  Е то така беше и за Кремиковци и накрая -> бърза смяна на собствеността с офшорка, дето няма и да плаща данъци тук. Може би не се изразих съвсем правилно ...... смисълът е собствеността да е без право на препродажба на офшорни компании.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 36. 36 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 696 Неутрално

  хитра схема-обявяваме едни критерии,с които да се застраховаме,че няма да дойдат сериозни инвеститори,а само нашия човек,който знае,че след това ще му предоговорим условията,така че да му излиза сметката.Бравос!Пишкин момчета излезнахте!

 37. 37 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Тъй като в дневник няма инфо а някои се интересуваха как е гласувал надзорът ето заповядайте

  Шест на един за “Булгартабак”

  Надзорът одобри сделката, подписват договора до дни


  против е гласувал единствено представителят на БСП Руси Статков. “За” са тримата членове от ГЕРБ и представителите на ДПС, “Атака” и ДСБ.

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-09-03&article=380566

 38. 38 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 466 Неутрално

  откровенни крадци !Ние искаме да знаем ясно и точно кой е купувача и изгодни ли са условията по сделката! Това е наша(на бг-народа) фирма и не я приватизирайте за собствени цели.
  Ще крадем- обещано от герб!

 39. 39 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 524 Неутрално

  никакви приватизации с офшорки
  Тия на малоумни ли ни правят пак
  Всички един ден ще влязат в затвора за национално предателство

 40. 40 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Преди време писах, че някъде в Москва в някво чекмедже има сценарий за целия екс-соц блок и че в момента на власт е третата вълна ченгета и партийци - тези които до сега са били в мизансцена на априлската линия, а именно "Съсипваш, приватизираш, експлоатираш - продаваш на следващия". И тези които съсипаха СДС като носител на нещо ново, и т.нар. юпита, и откровените отрочета на активните борци в брак с предателите от ДПС и сегашните милиционери + бивши "безпартийни комунисти" се придържат стриктно към този сценарий.
  Тогава ми напраскаха минусите. Сега ми ги сложете пак.........

 41. 41 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Сделката е добра според сегашните пазарни условия на сцелия Балкански полуостров. Хората няма да си загубят работата и пак ще си работят по договорите, а държавата ще продължи да генерира приходи от данъците и таксите, които ще внасят предприятието.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK