Компаниите очакват още съкращения

Компаниите очакват още съкращения

© Юлия ЛазароваНови съкращения през следващите три месеца планират предприемачите от промишлеността, строителството и услугите. Това сочи бизнесанкетата на Националния статистически институт за стопанската конюнктура през декември 2011 г.


Съставният показател за бизнесклимата остава на ноемврийското си ниво, а във всички сектори предприемачите оценяват икономическата среда като несигурна.


В промишлеността бизнесклиматът се подобрява с 2.1 пункта спрямо ноември заради по-оптимистичните прогнози на мениджърите за състоянието на фирмите им през първата половина на 2012 г. Сегашната им производствена активност обаче е намалена, запасите от готова продукция са нараснали, а търсенето е недостатъчно. Затова те очакват, че производството ще остане свито и че част от персонала ще трябва бъде съкратен през следващите три месеца. Все пак компаниите очакват ръст на цените на промишлена продукция.
В строителството бизнесклиматът продължава да се влошава като понижението през декември е с 5 пункта. Песимизмът на предприемачите за състоянието на компаниите им нараства, с 10.1 пункта спада за месец показателят, който оценява строителната дейност, а с 8.4 пункта - осигуреността с поръчки. В бизнеса не очакват ситуацията да се подобри през следващото тримесечие, оплакват се от финансови затруднения и прогнозират, че цените ще се запазят без промяна до април.


Анкетата в търговията на дребно показва по-оптимистични прогнози за продажбите през първото тримесечие на 2012 г., както и на поръчките към доставчиците. Финансовите проблеми на фирмите обаче се увеличават. Прогнозата е за намаление на цените в магазините.


В услугите бизнесклиматът се подобрява с 2.8 пункта спрямо ноември. Мениджърите прогнозират, че състоянието на предприятията им през следващите шест месеца ще се подобри, но преди това планират намаление на броя на заетите. Оплакват се от слабо търсене, от конкуренцията в бранша и от задълбочаване на финансовите проблеми. Прогнозата им е, че цените ще паднат през следващите три месеца. 

Още от Компании

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Много черна прогноза........Да се готвим за тежка и трудна 2012г.......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 2. 2 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Да, да, особено тия с каските (строителите) трябва да фалират поголовно. Шарлатани с шарлатани!

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 3. 3 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 450 Разстроено

  България има нискък бюджетен дефицит и незначителен външен дълг. Тези показатели са позитивни на фона на икономическата криза в Европа, но в същото време те замъгляват цялостната икономическа картина в страната. Факт е, че в социално отношение България се влошава, а това буди сериозно безпокойство. Българите получават най-ниските заплати и най-ниските пенсии в Европейския съюз, безработицата в страната бързо се покачва.

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  [quote#1:"ARRI"]Много черна прогноза..[/quote]

  Каква "прогноза"?
  ... Това сочи бизнесанкетата на Националния статистически институт за стопанската конюнктура през декември 2011 г. ...

 5. 5 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Спадът в строителството за амнайсто поредно тримесечие, на фона на възстановяващите се останали сектори на икономиката, показва единствено, че още не сме спукали строителния балон от преди кризата.

  Строителството беше "двигателят" на растежа през 2006-2009та година. Обаче всеки знае, че строителството не може да е двигател на каквото и да е, той е следствие от останалата индустрия, а не част от нея.

  Спадът в строителството е просо корекция, когато стигне до нормалните за пазарната ситуация нива ще има ръст и то от колкото се нуждае останалата икономика.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 6. 6 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 720 Разстроено

  Компаниите очакват още съкращения. Логично,на фона на световната криза няма как да се избегнат съкращения.

 7. 7 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Ето, от статията:

  В промишлеността бизнесклиматът се подобрява
  Анкетата в търговията на дребно показва по-оптимистични прогнози
  В услугите бизнесклиматът се подобрява с 2.8 пункта спрямо ноември.

  НО:

  В строителството бизнесклиматът продължава да се влошава като понижението през декември е с 5 пункта.  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 8. 8 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Истинските и големи съкращения трябва да са в бюджетната сфера ... много хора на заплата, и, не само ниска ефективност, а и корупция, и откровена некадърност, и като краен резултат - пречки пред реалния бизнес ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  До коментар [#7] от "Distributed":

  Подобрява се, ама спрямо ноември

  Иначе ... Сегашната им производствена активност обаче е намалена, запасите от готова продукция са нараснали, а търсенето е недостатъчно ...

  Това с други думи значи намалени приходи и повишени разходи в стагнирал пазар в краткосрочна перспектива.
  Неслучайно се претръскават отново за съкращения ...

 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Бъдещето не е розово за целия свят. Няма как за нас положението да е по-различно.

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#9] от "xm...":

  Е то е ясно де, не е чак толкова розово, но ако извадим строителството, ще е малко по-розово.

  То няма и как за проветрива икономика като Българската, когато ЕС затягат колана, консуматорът е психиран от всякъде с апокалиптизми за криза, крах и т.н., да е розово.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  [quote#11:"Distributed"]ако извадим строителството, ще е малко по-розово. [/quote]

  Тц!
  Строителството отдавна е претръскано.
  Проблемът е в промишлеността. И не е вярно, че е само заради "кризата". Тцъ!
  Там се събраха от една страна насищането на експортните възможности, "кризата", най-вече в ЕС, и срутеният вътрешен пазар. Като основен фактор в сегашната ситуация играе точно дебалансирането от скапания вътрешен пазар.
  Няма го този буфер и т'ва си е!

 13. 13 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Компаниите очакват още съкращения

  ===================

  Не го вЕрвам. Дянкофф поне 5-6 пъти само тази година, каза че България е "излязла" от кризата. Това е лъжа на "тъмните сили" срещу правителството на мъдрия Боко Тиквата

 14. 14 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  [quote#10:"daniel_defoe"]Бъдещет не е розово за целия свят. Няма как за нас положението да е по-различно. [/quote]

  +++

  Ние обслужваме строителството,като 95% от продукцията е за износ.Последните три месеца на годината сме на намалено работно време.Първите три на 2012,отново така.По закон е така: "Въвеждане на непълно работно време може да бъде установено от работодателя при намаляване обема на работа за период до 3 месеца в една календарна година, след предварително съгласуване с представители на синдикалните организации и представители на работниците и служителите."

  Като свършат най-вероятно ще има сеч...

 15. 15 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Любопитно

  До коментар [#11] от "Distributed":

  всички харчат, тези дето спестяват, просто спестяват за да похарчат за закупуване на жилище, плюс че повечето са на кредити и харчат и кредитите си, напротив, има много харчене и много малко (качествено) производство за това харчене

 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#10] от "daniel_defoe":

  Тогава на каква база се харчат пари за зали и стадиони? Ще имат възвращаемост нещо ли? На каква база бюджета на МВР е такъв? Като е тежко положението си свиваш разходите. Герб ги увеличава.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#13] от "stenli1":

  От както герберите са на власт, Дянков е казал цели 17 /седемнадесет/ пъти според журналистите, че сме излезли или идущия месец излизаме от кризата!? ..

 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  До коментар [#5] от "Distributed":

  Строителството в България го чака много работа. Погледнато през критериите на цивилозования свят, 90% от сградите ни са направо руини. Всичкото това чака да се укпрепва, изкърпва, боядисва, подменя, топло- и хидроизолира.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 19. 19 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Гневно

  До коментар [#8] от "deepdp":

  Прав си! Както и да се отреже издръжката на педофилския, многодетен, никому ненужен циганор!!!

 20. 20 Профил на stop_idiot
  stop_idiot
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Промишлено строителство в България почти 22 години няма.Високото строителство е в застой поради пренасищане на пазара.Но инфраструктурното можеше и трябваше да се развива благодарение на проектите на общините.Но тук държавата сложи прът в колелото.

  ЛЪЖАТА,ДОРИ КОГАТО ПРЕТЕНДИРА ДА Е С БЛАГОРОДНИ ЦЕЛИ ,Е ПАГУБНА ЗА ОБЩЕСТВОТО.
 21. 21 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  [quote#18:"cinik"]Строителството в България го чака много работа.[/quote]
  То работа си е имало и има за целия китайски народ от време оно, паре нема. А паре нема, щот нема работа. А работа нема, щот сме ду.е.авци. И нема да има.
  Стоителството е харчене на пари, ама първо трябва някой да ги изкара. Иначе с харченето проблеми едва ли някой има.

 22. 22 Профил на ugz411068663
  ugz411068663
  Рейтинг: 782 Неутрално

  страната е разстроена. буквално

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 23. 23 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#8] от "deepdp":

  Принципно си прав, но няма да стане. Не се е родило правителство, което да го направи, защото такива съкращения ще го събори. Има и друга страна - като ги съкратиш, трябва да им изплатиш обезщетения и да ги пратиш на борсата. Процента безработица ще скочи до небесата а това е лошо от политическа гледна точка и за пред ЕС. По изгодно им е да им заетост с мизерно заплащане от колкото стачки и митинги пред парламента. За политиците всичко е проценти - никой не говори реално в цифри. като ти кажат, че ще вдигнат пенсиите с n % никой не казва, че реалното увеличение е примерно 9 лева. Пълен ташак. От времето на Тачър, не е имало премиер, който да каже - "Искам населението да е богато и да живее добре" и да застане зад думите си.

 24. 24 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Излиза, че навсякъде "работодателите" са се хванали за главата, гледат на гюрултия и съкращават ли съкращават! Само Вожда и неговата пасмина, са се барикадирали в "предприятието", подпряли са вратите готови на всичко и твърдо решени, да го бранят със зъби и нокти, като не е..ват работодателите си! Нито искат да ги чуват, нито да ги виждат! А вече съкратените и те се трупат отвън, за да гледат сеир, защото какво друго да правят?

 25. 25 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#23] от "greenman":

  И ти си прав принципно, проблемът с нашата администрация е, че е особено тежък случай, и колкото и малко да се преместим напред, ще е добре.
  И понеже това касае и избирателите, все пак са повече от бюрократите, знае ли човек

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 26. 26 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тони!":

  И вие не знаете защо ревете. Едните викат не трябва да се свиват разходите щото с увеличаване на разходите ще се борум с рецесията и кризата, другите викат съкращавайте разходите щото е криза. Не знаете за къф ревете, важното е да се реве и да се редят черни краски.

  Няма шики-мики.
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  [quote#26:"daniel_defoe"]И вие не знаете защо ревете. Едните викат не трябва да се свиват разходите щото с увеличаване на разходите ще се борум с рецесията и кризата, другите викат съкращавайте разходите щото е криза. [/quote]

  Ей, ма т'ва гербавите сте наистина коне с капаци!

  Казваше ви се не да не свивате разходите, а когато резервът беше пълен трябваше държавата да инвестира целево от последна инстанция за да спусне плавно икономиката, а не да ударят рязко спирачките, да правят рязък пирует на 180 градуса и да хвърлят ресурсите в социални помощи, отхранване на "своя" администрация и хрантутници и строителство на зали от свои хора.

  Сега, след две години, ситуацията е точно обратната - трябва да се реже. И като тежащи на врата на обществото структури и хрантутници, така и от наплодените от самите гербави управници допълнителни разрешителни и лицензионни хранилки, които "пуснаха" за свои хора.

 28. 28 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Като минат празниците и мат'ряла изтрезнее и види какви динъци, такси трябва да внесе в държавния бездънен джеб а покупателната му способност е намалела заедно със заплатата и ще почне да цъкли очи като плочи и да се побарва къде камъка и дървото дето дума доктор Тренчо и май ще излезе прав.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 29. 29 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Уж толкова успешна година за България, тя вървяла нагоре и не знам си още какво, а всъщност какво се оказва ?

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 30. 30 Профил на valkiry
  valkiry
  Рейтинг: 462 Неутрално

  ДЪРЖАВАТА УМИРА - БАВНО И МЪЧИТЕЛНО !!!

 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#26] от "daniel_defoe":

  Олеле...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на boromy
  boromy
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#5:"Distributed"]на фона на възстановяващите се останали сектори на икономиката[/quote]

  ЗА КОИ СТАВА ДУМА ?

  Промишлеността ?
  " Сегашната им производствена активност обаче е намалена, запасите от готова продукция са нараснали, а търсенето е недостатъчно. Затова те очакват, че производството ще остане свито и че част от персонала ще трябва бъде съкратен ..."

  Или може би търговията на дребно или услугите ?

  Във възход е само милиционерщината , партенките и бюрокрацията! Но те държава не хранят ...


  До коментар [#13] от "stenli1":

  Майтапиш се , нали ?

  ТУК СЪМ ! И ЩЕ БЪДА !... Милиционерщината няма да успее да ми запуши устата! Защото казвам ИСТИНАТА !!!
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#3] от "greco_jlt":

  Нека си подредим малко мислите!
  По-големият дефицит не означава по-нсики заплати, а напротив. За последните 11 години редуцирахме външният си дълг не само като процент от БВП, а и в брутно изражение. Това означава, че тези пари - около 5 милиарда евро вместо да влязат в икономиката и да генерират по-високи доходи да се върнали пр кредиторите.
  Добрата новина в случая е, че са намалели лихвените разходи на държавата, но е ясно, че между дълг и доходи връзката не е обратно пропорционална.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Досега всички прогнози които се правят при малка извадка на фирми от различни сектори, както е в случая са били неверни, за периода за които са правени........

 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Всъщност никой не иска да каже, кой е основния проблем!

  Благодарение на ултрадясната данъчна политика провеждана в България, коефициентът на социално неравенство непрекъснато расте, което води до унищожаване на вътрешното потребление.

  Реално се опитват да ни превърнат в китайци, само дето не сме свикнали да работим толкова много.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на funstruction
  funstruction
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз имам чудесна идея как да се оползотворят всичките тези каски. Като ги сложим на всичките тези секси мацки:

  http://www.funstruction.net/category/den-na-majstora/

  www.funstruction.net - Забавни снимки и куриози от строителството
 37. 37 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ами тея мениджъри да си раздвижат малко мозъците и да почнат да търсят пазар за продукцията си.Не само да се вайкат и да чакат пилето да кацне.

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#37] от "bta":

  Моята теза е друга.
  Тези мениджъри вместо да реализират огромни печалби чрез редукция на разходите за издръжка на персонала, които да харчат за поршета, яхти, вили и самолети, да вземат да инвестират в машини, технологии и персонала си. Така ще могат да продават същите количества на същите пазари, но на по-висока цена, а и ще подпомогнат вътрешния пазар на стоките си.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на greenswich.ct
  greenswich.ct
  Рейтинг: 450 Любопитно

  хора какво ви учудва не разбирам?!
  за толкова години вие не мръднахте крачка напред
  кой ще дойде в българия при такива времена само китайите не са ви опитали но веднъж опитат ли ви нова стена ще изградят
  обира на инвеститора започва още преди проверката на паспорта му като най често куфара му изчезва
  и това е така от 20 години и повече
  после имате ли някаква конкурентно способна производителност на нещо въобще
  естественно е тези които които поукраха от тук и там да създадат легален бизнес да нямат клиеннти след като прогониха инвеститора та той трябва да е луд че да се върне обратно
  ако положението в европа започне да се подобрява вашето ще продължи да се влошава само заради горната причина

  PS регистрирах се само да ви кажа тези няколко изречения и хич не ме интересува дали ще го цензурирате или и колко минуси ще сложите но и двете в карайна сметка остават за вас като калпазани.

 40. 40 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  непрятна прогноза за работещите и строителите. Явно това е тъжната бг действителност.

 41. 41 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  До коментар [#1] от "ARRI":

  Но за съжаление това е реалността у нас!Явно има още накъде да се потъва!

 42. 42 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#18:"cinik"]Строителството в България го чака много работа. Погледнато през критериите на цивилозования свят, 90% от сградите ни са направо руини. Всичкото това чака да се укпрепва, изкърпва, боядисва, подменя, топло- и хидроизолира. [/quote]

  Това е много хубаво!А кой ще го финансира?Съкратените или тези с по 4-500левчета заплата?Вече и банките не щат да дават пари,а и хората с ниски доходи се сетиха,че не са за заеми с тези лихви.К'о пра'им ?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 43. 43 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#21] от ".":

  Ооопс не бях стигнал до твоя коментар.Повторих те малко по-различно.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 44. 44 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#33] от "tribiri":

  Аз лично от никого пари не съм взимал.Сега какво, да се радвам,че съм изплатил някому дълговете?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 45. 45 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 506 Весело

  Намаление на заплатите имам предвид .
  Съкращения от 50 % нагоре на ненужният персонал.
  Пазарът е залят от квалифицирани и неквалифицирани безработни.
  Свиване на разходите по всичките пера и
  данъците тровещи бизнеса както можем
  ами непреките такива докога ще ви търпим идиотията с лицензии такси сборове разрешителни сертификати и пр боклук
  Минимални заплати ли ? Мечти
  Вие давайте на всеки работник колкото ви поиска работника
  но аз не давам пукнат грош за вас и за вашите минимални прагове на заплати
  Всеки нещастник работещнаемен труд получава това за което е свършил и изработил и нито стотинкааа повече

 46. 46 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#45:"Seola"]Всеки нещастник работещнаемен труд получава това за което е свършил и изработил и нито стотинкааа повече [/quote]

  Не се превъзбуждай!Не след дълго ще търсиш наемници,които могат да вършат работа,ама ще са рядкост.Като се замисля,може да си внесеш китайци,може и пакистанци,ама образованите искат пари.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 47. 47 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Айде кажете това на Дянков! При него всичко е розово. 1% ръст очаква догодина. Икономиката ни се свива по примера с хлебаря от тази страница http://www.antipropaganda.comxa.com/tajnaiko.html

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 48. 48 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#45:"Seola"]Всеки нещастник работещнаемен труд получава това за което е свършил и изработил и нито стотинкааа повече[/quote]

  А ти щастливецо откъде получаваш доходите си като не вършиш и 1/10 от това което вършат работниците? Вдигаш пара, нервиш се и се кълнеш в дявола, колко много си се трудил над жена си/любовницата си и т.н. ... Знаем ги такива като тебе, претенции до господа а на две магарета сено не може да раздели и разбира се всички други са виновни само той света вода ненапита. Айде стига ...

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 49. 49 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#17:"dobrich"]От както герберите са на власт, Дянков е казал цели 17 /седемнадесет/ пъти според журналистите, че сме излезли или идущия месец излизаме от кризата!? [/quote]

  Направих си труда да пусна "Дянков +криза +излизане" (.com + &pws=0 ползвам ) и, забележително, третият резултат бе, че той бил оптимист за излизане в дългосрочен план, датата бе Първи Април, а медията бе придворната телевизия БиТиВи. Първите два бяха критични - Костов vs него.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK