Агенцията за приватизация търси поне 68 млн. лв за "Техноекспортстрой"

Дългогодишният директор на "Техноекспортстрой" Емил Коцев през миналата година беше в един ден увлонен и възстановен на работа от премиера заради проблеми с евакуацията на българи от Либия

© Красимир Юскеселиев

Дългогодишният директор на "Техноекспортстрой" Емил Коцев през миналата година беше в един ден увлонен и възстановен на работа от премиера заради проблеми с евакуацията на българи от ЛибияАгенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви публичен търг с явно наддаване за продажбата на 103 970 броя поименни акции, представляващи 100% от капитала на "Техноекспортстрой" ЕАД, София, става ясно от сайта на ведомството. Началната тръжна цена е 68 млн. лв., а стъпката на наддаване - 1 млн. лв. Депозитът за участие в процедурата е в размер на 10 млн. лв., става ясно още от условията.


Търгът ще се проведе на 70-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник в сградата на агенцията. Цената на тръжната документация, която не съдържа информационен меморандум, е 4000 лева и може да бъде закупена в срок до 20 дни от датата на обнародване на решението, посочват от приватизационното ведомство. В търга ще имат право да участват стратегически инвеститори, които отговарят едновременно на няколко условия. Да е валидно съществуващо юридическо лице, съгласно законодателството на държавата, където е регистрирано, да се занимава с проектиране, строителство и инженеринг и/или проектиране и изпълнение на инженерни съоръжения, размерът на приходите от тази дейност да е не по-малко от 30 млн. лв. общо за последните три финансови години и да има положителен финансов резултат за всяка от тези години.


В процедурата се допускат и финансови инвеститори. Към тях има изискване, освен да са валидно съществуващи, да управляват финансови активи и/или да притежават дялови участия в други дружества на обща стойност, не по-малко от 100 млн. лв. за последните три финансови години.
До участие в търга не се допускат консорциуми, офшорни дружества, лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава, такива, които са в ликвидация, обявени са в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и осъдени за банкрут.


Преди седмица директорът на агенцията Емил Караниколов посочи, че очаква началната цена да е 60 млн. лв., което представители на строителния бранш определиха като твърде висок праг за тях, припомня capital.bg. Отчетът на "Техноекспортстрой" за деветте месеца на миналата година показва 505 хил. лв. печалба при 7.8 млн. лв. загуба за същото време на миналата година. 

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  В цената влизат ли и ДС ченгетата които са работили за Държавата /разбирай - БКП - според чл.1 от Конституцията на НРБ / или те ще наддават за да си вдигнат цената, защото в последно време митрополитите напараво я занулиха ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 2. 2 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 917 Разстроено

  този опулен бандит е брат на другото ченге бойко коцев, който ни представляваше в брюксел и сега заминава за москва. а татко им беше дъртото дс-ченге венелин коцев. дпд за тях и то по-скоро!

 3. 3 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Няма да я купят много е скъпичка ще чакат да падне цената 3-пъти и тогава-кремиковци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK