Бюджетът даде 5 млн. лв. за реклама на туризма и 10 млн. лв. за старите блокове на "Козлодуй"

Средствата са предвидени като целеви в централния бюджет за 2012 г.

© Юлия Лазарова

Средствата са предвидени като целеви в централния бюджет за 2012 г.Държавният бюджет ще отпусне общо 15 млн. лв. на министерството на икономиката за финансиране на рекламата на българския туризъм и за извеждането от експлоатация на първите два блока на АЕЦ "Козлодуй", съобщи правителствената информационна служба. Средствата са предвидени като целеви в централния бюджет за 2012 г. 


Една трета от сумата е за маркетинг и реклама на българския туризъм. Парите ще осигурят националното участие в над 35 международни туристически изложения, кампании, организиране на журналистически и специализирани турове, семинари. Рекламата на България като туристическа дестинация се рекламира отделно с 64 млн. лв. по оперативната програма "Регионално развитие". 


Останалите 10 млн. лв. са за технологични процеси, които ще превърнат първите два най-стари блока на АЕЦ "Козлодуй" в съоръжения за управление на радиоактивни отпадъци. Така те ще преминат на подчинение към държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK