"Булгаргаз" е готов газът да поевтинее с 0.67% от 1 октомври

"Булгаргаз" е готов газът да поевтинее с 0.67% от 1 октомври

© Николай ДойчиновДържавната компания "Булгаргаз" предлага през четвъртото тримесечие цената на природния газ да е с 0.67% по-ниска от действащата през третото. Днес дружеството е внесло предложението си в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а окончателното решение на регулатора се очаква до края на месеца. 


Предложената от "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване цена на природния газ за ІV-то трим. на 2012 г. е 728.34 лв./хм3 без акциз и ДДС или намаление с 4.89 лв./хм3

От компанията мотивират предложението си с договореното с "Газпром" намаление на доставните цени на горивото с 11 на сто и не включва недовзетите от нея приходи за предходни периоди. 


Шефът на регулатора Ангел Семерджиев предварително беше коментирал, че "ако "Булгаргаз" предложи намаление на цената на газа, ние ще го приемем с удоволствие".  


От цената на природния газ зависи и колко ще се плаща за парното. Дори и да поевтинее с искания от "Булгаргаз" процент, синьото гориво ще остане по-скъпо, отколкото през миналия отоплителен сезон, след като цената му се вдигна с 4.88% в началото на юли, а в началото на април - с 12.73%.   и 4.34% през януари. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK