Русия е готова е да получи активи на НЕК, щом спечели иска срещу България

Източникът на ИТАР ТАСС предупреждава, че Русия в никакъв случай няма да предаде нито един свой документ или разработка на американската компания "Уестингхаус", наета от България за консултант по проекта за използване на оборудването за "Белене" на площадката в АЕЦ "Козлодуй".

© Анелия Николова

Източникът на ИТАР ТАСС предупреждава, че Русия в никакъв случай няма да предаде нито един свой документ или разработка на американската компания "Уестингхаус", наета от България за консултант по проекта за използване на оборудването за "Белене" на площадката в АЕЦ "Козлодуй".Русия има всички шансове да спечели иска си срещу България заради отказа й да строи атомната електроцентрала "Белене". При това руската страна допуска възможността да си върне загубите не с пари в брой, а с активи на Националната електрическа компания, съобщи ИТАР ТАСС.


Източник от руския атомен отрасъл, близък до преговорите, коментира пред държавната агенция,  че "са налице всички  шансове делото за 1 млрд. евро обезщетение да бъде спечелено". Искът за неустойки за произведено оборудване е заведен в Международния арбитраж в Париж на 11 септември. 


"Ако заради този иск НЕК фалира, което е твърде вероятно, руската страна е готова да вземе нейни активи", е подчертал източникът. Той напомня, че всички последици от отказа да строи "Белене" са били известни предварително на българската страна. 


Освен това източникът на ИТАР ТАСС предупреждава, че Русия в никакъв случай няма да предаде нито един свой документ или разработка на американската компания "Уестингхаус", наета от България за консултант по проекта за използване на оборудването за "Белене" на площадката в АЕЦ "Козлодуй". 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  ако това се случи, трябва да се възстанови смъртното наказание за виновните !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 652 Весело

  Айдеее, л@йното цапна вентилатора.....

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 3. 3 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4339 Неутрално

  Тия са ни "братушки", да не забравяме...

  Gunter glieben glauchen globen
 4. 4 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Русия е готова е да получи активи ...

  Махнете едното "е", дразни!

  А кой е източникът на информация по темата? ЕЖК?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 5. 5 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ето чрез кой и как ГЕРБерите изпълняват руските поръчки:


  ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите.

  ЧЕП означава Член на Европейския Парламент. А вие какво си помислихте?

  И сигурно веднага се досетихте, че пак ще става дума за ЧЕП Владимир Уручев, от ПП ГЕРБ, бивш главен инженер на блокове от 1 до 4 в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, а понастоящем, освен „политическите си ангажименти”, се подвизава и като член на Съвета на директорите в родната АЕЦ, а също така и член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО). Няма да се учудя ако скоро разберрем, че е поканен и в ръководството на американската програма за космически изследвания НАСА. Не може да му се отрече таланата на този ЧЕП. Но сигурно ще се запитате, как е възможно това? Как е по силите и възможностите на един единствен човек да изпълнява толкова много и толкова отговорни задачи едновременно? Но да допуснем че може, тогава как това е уредено от закона? Нека видим.

  Владимир Уручев е избран за ЧЕП по „Закон за избор на ЧЕП от Република България”. Член 2 на този закон постановява: „Статусът на ЧЕП е несъвместим с:”. Следват цели единадесет точки в които се изброяват конкретни длъжности, но те явно не са допаднали на Уручев, поради което той се е ориентирал към точка 12, на същия член 2, която гласи: „изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която според закон е несъвместима с положението на народен представител.” Остава сега да проверим цялото законодателство, за да видим дали случайно Уручев е нарушил статусът на ЧЕП.
  Не е ли най-добре първо да погледнем в основни закон на страната – Конституцията на РБ? Ето какво казва тя:

  Съгласно чл. 68: народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  Според чл. 72: последствията от установяване на такава несъвмесимост е прекатяване на пълномощията му с решение на Конституционния съд.

  До тук добре. Но къде да видим, кои длъжности са несъвместими с положението на народен представител? И понеже „Правилник за организацията и дейнсостта на Народното събрание” е със статут на закон, може би там ще намерим отговора.

  Чл. 118. (1) Народният представител не може да изпълнява друга държавна служба или да извършва дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  (2) Народният представител няма право да участва в управителни или надзорни органи на търговски дружества и кооперации.

  В своята практика Конституционния съд на РБ се е произнасял по близък казус, като е установил, че изпълняването на длъжността народен представител е несъвместима с длъжността изпълнителен директор в държавно предприятие със 100% държавен дял. В този случай пълномощията на народния представител са били предсрочно прекратени.

  Какво излиза на практика? ЧЕП Уручев е погазил Конституцията на РБ и Правилника на НС не веднъж, а цели два пъти! Веднъж, когато е приел да бъде назначен за член на СД на АЕЦ ‘Козлодуй” и втори път – в УС на ДПРАО.
  Но така си мислите вие. Далеч не така мисли самият ЧЕП Уручев. За да легитимира погазването на Конституцията на РБ и други закони той подава пред ЕП следната Декларация за финансовите интереси на ЧЕП Уручев. Видно от нея, срещу упражняваните от него дейности, извън „политическите си ангажименти”, той е посочил че прави това за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Така, според него, той не нарушава законите. Но в същото време в нито един от погазените от него закони не се прави изключение за случаите, когато това се прави за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”.
  И кой нормален човек би повярвал че именно този „национално отговорен политик” би вършил токлова много неща за „БЕЗ ВЪЗНАГАЖДЕНИЕ”? Още веднъж ще напомня, че Уручев е поставен на тези позиции, за да обслужва три огромни корупционни схеми, за източване на стотици милиони лева. 1. Ненужното „удължаване живота на блокове 5 и 6” в АЕЦ „Козлодуй” – над 500 милиона лева. 2. Строителството на 7-ми блок в Козлодуй, на двойна цена, т.е. още 8 милиарда лева минус. 3. Извеждане от експлоатация на блокове 3 и 4 със средства от фонд, с набрани средства от над 3 милиарда лева. При управлението на такива огромни суми защо му е на Уручев да „работи ЗА ВЪЗНАГРАЖЕНЕНИЕ”? Та нали всеки който получи макар и малка част от кухите поръчки по горните три схеми ще намери начин да му се „отблагодари. Не ли?
  Заедно с това възникват и още два интересни въпроса, от усилията да се труди за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Кой му плаща самолетните билети от Брюксел до София и обратно, а също така и транспорта от София до Козлодуй и обратно, за да може той ежеседмично да участва в заседанията на СД на АЕЦ-а? Същото се отнася и за участията му в заседанията на УС на ДПРАО. Не на последно място стои и въпроса за отговорността. Ако той работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” то каква отговорност носи в случай на провал на ууправленските си усилия?
  Това че Уручев работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” е толкова вярно, колкото е вярно и това, че ядрената енергия е най-евтина. „Най-евтината енергия” ще бъде доизизплащана от десетки хиляди поколение в бъдеще, под формата на отчисления за съхраняване на ядрените боклуци, произвеждащи се сега. „Безплатния труд” на Уручев го плащаме всички ние сега, плюс, бъдещите поколения, които още не знаят за това, защото удължаването на живота на блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми блок ще произведат още повече ядрен боклук. „Безплатния труд” на Уручев е като безплатния обяд. Който вярва че той съществува нека вЕрва и на ядрената мафия.

  Това не е единствената Декларация, която ЧЕП Уручев е подал по хода на усилията си да получи желаните назначения, за да „работи за нашето благо и просперитет”. Има поне още цели три декларации, подавани пред една или друга национална институция, за да „покаже”, че при тези назначения липсва конфликт на интереси. И всички те са коя от коя по-абсурдни. В една от тях, за да получи назначението в ДПРАО, даже се стига до абсурда да признае, че е служител на АЕЦ „Козлодуй”, НО понеже през последните 12 месеца не е бил нечий друг служител от това следва, че няма конфликт на интереси. Макар от същата декларация да става ясно, че той от броени дни е на позиция в централата. Пълен абсурд.
  Запазвам си правото да информирам съответните национални и европейски институциии за този прецедент.

  Г. К.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 6. 6 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А пък работата на нашата държава е да извади всички активи от НЕК ако делото бъде загубено!

 7. 7 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Вече руснаците блъфират , тотално - и това показва и страхът им ! Неа това е хубава новина , те са безпомощни ... искам да видя как няма да дадат никакъв документ на Уестингхаус !

 8. 8 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 542 Весело

  Тия много са си повярвали,да не би Р.Овч и Гоце да са им консултанти по делото за 1 милиард?

 9. 9 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Весело
 10. 10 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Нова атомна централа в България не трябва да има независимо дали е американска, руска, китайска или патагонска. Има по-добри за хората начини за добив на електроенергия.

  Отделете време навреме.
 11. 11 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Тия пак не са разбрали, че Монката ще ги пляска.

 12. 12 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 2314 Весело

  ХА-ХА-ХА мАтушката плаши гаргите А цялата русофилска общност навежда главица и се подмокря от силата на северните азиатци

  А какво правим, когато Росатом стане поредната руска фирма загубила дело на арбитраж

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Със заробващите "предложения" за белене това беше и си остава основна цел на русия-придобиване на активи на НЕК, на които някой пу*литици у нас се поддадоха! СЪД и затовр за тях! А може и народен съд! С конфискация на придобитото по незаконен начин тяхно и на близките им имущество!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 742 Весело

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]ако това се случи, трябва да се възстанови смъртното наказание за виновните !!! [/quote]

  Руснаците изокаха и напълнихме гащите Трябва да признаем, че до тук Вдянков е по-мъж от тебе.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 15. 15 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Весело

  Ааа, това ли била схемата за "приватизиране " на НЕК-а!
  Добре са го измислили от БСП и КГБ.
  Чудесно разрешение.
  Бравос!
  Тренчев нещо? Борката Велчев? Или и те са си взели комисионните.
  Мафията на БКП не прощава на българите, ще ги бръсне докато не пререже окончателно артерията на гръцмула овчи.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 16. 16 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Абе те и техните медии са досущ като нашите - пишат за този, който им плати. Ще спечелят, ама друг път. На ЕС вече му е ясно, че Русия е като куче - трябва да бъде държана по-надалеч и и от време на време да се бодва, за да й се покаже къде й е мястото.

 17. 17 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 2314 Любопитно

  [quote#9:"focusnik"]Пляс, пляс, педалите! [/quote]

  не били русалките, а били руШнаците, водно колелео

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 18. 18 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Идеално. Тогава ще демонтираме всички руски и съветски паметници и ще скъсаме контакти. Руснак ще бъде мръсна дума и ще се отделим от това чудовище, което абсолютно никога няма да стане нормална държава. Ще налагаме вето и на всички споразумения на Русия и ЕС, а национален празник ще стане Съединението и последвалата победа над сърбите.

 19. 19 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2372 Весело

  Да, да.
  Ще вземе дядовия ми.
  Рашански мечти.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Честито! Любимата мантра на любимия бащица на българския народ - ДИВЕРСИФИКАЦИЯ в действие!!!
  След загубата на делото, очакваме следния театър:
  Бойко: БСП са виновни, заради договорите
  Сергей: Герб са виновни, заради отказа
  и двете групировки получават тлъсти хонорари и назначения в руския НЕК
  а овцете се стрижат ли, стрижат - не до кръв, а до кости

 21. 21 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 722 Любопитно

  Тези блядухи защо са толко сигурни,че ще спечелят?

  Те сигурно предявяват иск към раздадените хонорари на Гоцьо,Р.Овч. и ония недоносения П.Димитров.Явно толко са взели нашите дрОгаре от мужиците

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 22. 22 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Братския народ а ?! Една от най-мръсните нации.... Нагли, подкупни и лицемерни!!! Ако загубим делото, трябва да прекратим всички проекти с Русия!!!

 23. 23 Профил на tre
  tre
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Значи изводът е само един: толко тъпо правителство нема!
  Ще си платим всичко петорно заради упоритостта и глупостта на Герб и след десет години някой пак ще се сети да строи Белене.
  Оле!

 24. 24 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ахахахах колко са хитри . СБОГОМ НЕК !

 25. 25 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А от 3-те най-дългото да искат :?

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 26. 26 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#22] от "s1lv3r":
  То тогава ще трябва и да закриваме държавата.

 27. 27 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 2314 Любопитно

  [quote#22:"s1lv3r"]Братския народ а ?! [/quote]

  Руският характер : "Лицемерие , прикрито зад добродушие" Из книгата на Д-р Кръстю Раковски

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 28. 28 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 418 Разстроено

  [quote#22:"s1lv3r"]Братския народ а ?! Една от най-мръсните нации.... Нагли, подкупни и лицемерни!!! Ако загубим делото, трябва да прекратим всички проекти с Русия!!![/quote]


  Какво са ти виновни обикновените руснаци-като теб и мен?Ти като в поговорката :Покрай Иван и св.Иван.Не си го изкарвайте на руснаците,алчността е на фирма,а там интересите са ясни,сигурно има и бг връзка,но това е друга тема

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 29. 29 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Тук българската журналистика би трябвало, само казвам би трябвало да прояви чувство за хумор, каквото се опитва да проявява под други статии, но явно не е узряла да прави разлика между нещо свободно и нещо платено.

 30. 30 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Браво, голяма конспирация разкрихте, евала!?

  Че той Путин , ако иска де, би купил НЕК с джобните си за един ден, бре!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 31. 31 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#5] от "kuty":

  Котев, нерде ГЕРБ, нерде ЧЕП, нерде руски поръчки?
  Нали гербаджиите са европейци! И са против руската зависимост!

  Айде стига демагогии!

 32. 32 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Весело

  Русия опрощава 90% от дълга на Северна Корея!?


  Смех!

 33. 33 Профил на aneta07
  aneta07
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тя НЕК си е почти фалирала.Държавата й натриса всичките си безумия и накрая ще я продаде,на който даде 1 лев и няколко милиона под масата.Всъщност и за какво ни е тая компания?Вече всички централи са частни,а Козлодуй се гласи да ходи в историята.ЕРП-тата ги продадохме.Честито на печелившите наивници!

  Няма много истини!Истината е една,но има много манипулации и липса на информация.
 34. 34 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#28] от "bzm":

  Явно си пропуснал момента, в който руското правителство реши стратегически фирми да не дават информация за дейностите си в чужбина, жалко че не проумяваш, че частни компании не съществуват в Русия, особено като Атомстройекспорт и други подобни... Всичко е под управлението на 100тина човека от които 95 са управляващи

 35. 35 Профил на mahler
  mahler
  Рейтинг: 407 Неутрално

  От цялата тази история, тока ще се качи с нови 13-15 %.....
  Нали ви е ясно това , уважаеми форумци.
  Те си ни разиграват с такава цел.

 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3717 Весело

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]ако това се случи, трябва да се възстанови смъртното наказание за виновните !!! [/quote]

  Споко, няма да се случи!
  Е, поне не с НЕК.
  Виж, може да се спазарят за отстъпки по пАтока ...

  Стига сте се шашкали, бе!
  Един милиард евро иск за изпълнено оборудване и/или набутване за изпълнение на оборудване? Глупости!
  Освен ако не са включили и "пропуснати ползи", че дори и някой и друг "морален ущърб" ...

  Всичко е вдигане на мизата за надцакване после ...
  Не че няма да се плащат доста милиони. Оня, Козлов май беше, вика, че родните умници били правили и подписвали някакви приемки ...

 37. 37 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Шансовете са едно нещо, но реалността често ги променя. А, иначе, страните по конкретен спор могат да си правят всякакви предложения, като освен всичко друго, те трябва да бъдат взаимноизгодни и да съответстват на действителното състояние на нащата.

 38. 38 Профил на azbeaz
  azbeaz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#21:"sashobal"]Тези блядухи защо са толко сигурни,че ще спечелят? [/quote]
  Не са сигурни, ама защо да не дигнат малко врява Иначе ербап го дават-рибата още в морето, те тигана затоплят.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на kos
  kos
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Заклинания колкото щеш , но реалноста е нещо друго.Наближава обратен завой на Б.Б.

 41. 41 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 2314 Весело

  [quote#40:"kos"]Наближава обратен завой на Б.Б. [/quote]

  Не те разбирам! ХА-ХА
  Дженерал Бандитов направи толкова обратни завои, че на мен ми се зави свят

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 42. 42 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#31] от "varog":

  Европейците не наричат народите си мат'риал и кучета! А ти защо не се представиш кой си и за какво се бориш? Като си толкова смел защитник на ГЕРБерите и ЧЕП Уручев, защо се скътаваш?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 43. 43 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  [quote#38:"azbeaz"]Иначе ербап го дават-рибата още в морето, те тигана затоплят.[/quote]
  Е, ББ ще го загази не само политичиски, ако руснаците вземат НЕК, язък на ветърните му инвестиции ... Явно му сипват сол във раната,

 44. 44 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  [quote#36:"xm..."]Освен ако не са включили и "пропуснати ползи"[/quote]

  Всяка нормална компания включва подобно перо в исковете си! Международна практика, ама дайте тук на ангро да обвиняваме!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 45. 45 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 631 Неутрално

  "Ако заради този иск НЕК фалира, което е твърде вероятно, руската страна е готова да вземе нейни активи"

  Така е, БСП много добре са знаели какво правят с Белене. Така са докарали нещата, че да се чудиш кое е по малкото зло. Тази руска подлога и паплач, която смее да се нарича българи, трябва да е избесена по уличните стълбове в София.

 46. 46 Профил на sqrt
  sqrt
  Рейтинг: 576 Неутрално

  От 1989г насам ни управляват предатели, крадци и некадърници. В резултат сме на път да изчезнем като народ. За съжаление повечето обикновени българи вече са видиотени тотално и ги мамят както си искат.

 47. 47 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#15] от "СДС":

  И не само на НЕК. Това е Б плана измислен, веднагаслед като Белене се прецака. Точно са точили лиги на Белене, защото страната ни няма откъде да изкара тези пари. Идеята е била да ни вкарат в неплатежоспособност и да си я вземат за без пари. Поредно доказателство, че Путинова Русия за нищо не става. Това отношение го няма и в най лошите търговски практики.

 48. 48 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  [quote#45:"The_Fly"]Така е, БСП много добре са знаели какво правят с Белене. Така са докарали нещата, че да се чудиш кое е по малкото зло.[/quote]
  Не са могли да знаят, по принцип руснаците не обичат да решават нещата в съда. Например вчера опростиха 11 милиарда долара на С.Корея. В замяна за търбата да мине до Ю.Корея. А и доста пари ще врожат в строителството. Отделно, 10% отанал дълг де се плати с работа на северно корейски предприятия и то като процент от поръчките. Така че една С.Корея излезе къке-къде по умна от България...

 49. 49 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#15] от "СДС":

  Тренчев отдавна е в безтегловност, а Велчев е рожба от котилото на ЦК на БКП, какво очакваш да направи? Изобщо видиш ли руснак и на снимка - бягай надалеч. Тия толкова злини донесоха на България и на света, че ......

 50. 50 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  До коментар [#47] от "The_Fly":
  Поредно доказателство, че Путинова Русия за нищо не става.
  ........
  Съгласен с останалото, но не знам как не става, като може да гушнат на теория 1 млд без да са си мръднали пръста, от държава, която едвам свързва двата края.
  Проблемът не е в Путин, той просто гледа да помпи капитали за държавата си, това му е работата.
  Проблемът е в 5-тата колона, която систематично саботира развитието на "родината" си, на нашата. За тях тя е мащеха или слугиня за изнасилване. Тия паразити, които от 1944 са на власт, са най-големият ни враг от 681 г насам. Василий Българоубиеца е затрил 10 000, тия ще затрият всички, освен римляни и други странници, които и без това са се заблудили у нас по пътя си от Анадола към Берлин, Лондон, Париж...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 51. 51 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  [quote#42:"kuty"]Европейците не наричат народите си мат'риал и кучета! А ти защо не се представиш кой си и за какво се бориш? [/quote]
  Котев, аз не ламтя за слава, нито пък имам с какво да се изтъкна. И не се боря за нищо. Имах мнението за вас, че знаете неща "от кухнята", затова и ви задавах няколко въпроса. Уви, вместо отговори получих само лозунги и лични нападки срещу хора, които не ми е приятно дори да чета.
  Освен това, вие си противоречите! На едно място пишете срещу една компания, и тутакси на друго място заставате на нейна страна, за да пишете срещу друга компания.
  А днешното ви твърдение противоречи и на двете противоречащи си ваши позиции.
  Излиза, че ГЕРБ, които влязоха в открит конфликт с Русия, изпълняват руски поръчки (ваши думи). Не защитавам ничия позиция, но в сравнение с вашето плюене на всички наред, сигурно изглежда така...

 52. 52 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  [quote#45:"The_Fly"]Така е, БСП много добре са знаели какво правят с Белене. Така са докарали нещата, че да се чудиш кое е по малкото зло. [/quote]
  Да бе! Те са знаели, че ще дойде на власт ББ. Знаели са, че след 3-тата година изведнъж ще реши да прекрати Белене. Знаели са, че министрите ни ще се държат толкова неразумно, че да ни "зашлевят" иск за 1 млрд.
  Егати политическата далновидност! Ще ви черпят...

 53. 53 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 853 Неутрално

  ето лъсна реалната причина за цялата игра разигравана от руснаците - придобиване на енергийния ни отрасъл , чрез АЕЦ Белене или придобиване на НЕК както и проектите им за газ . Всичко е цел придобиване на сектора , а от там и огромно политическо влияние в страната , а след това и заробването й за вечни времена .

 54. 54 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Пречината,която преля чашата с руснаците е Уестинхаус.Сллед пълния провал с "руското гориво" в Украйна и Чехия, тая компания е набутана в Козлодуй. В Чехия прътите с горивото на Уестинхаус се изкривиха и заклиниха системите за безопостност и регулиране, стъпка към Чернобил... В Украйна също, а в Козлодуй може да нямаме късмет. Експерименти на наш гръб...

 55. 55 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  ха ха
  по голяма смешка не бях чувал

 56. 56 Профил на aircraft_carrier
  aircraft_carrier
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Доста от писачите във форума са объркали омразата си към руснаците и Белене с евентуалния изход от делото.Навиват се и си вярват че желаното от тях ще стане реалност.И всико обръщат на политика.

 57. 57 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#44:"Курт Деликуртев- давай Моди, запуши ми устата!"]Всяка нормална компания включва подобно перо в исковете си! Международна практика, ама дайте тук на ангро да обвиняваме! [/quote]

  Мдам. Вярно.
  Ама първоначалният иск им беше за 58 милиона евро.
  Явно "чиста продукция", без "набутването" и пропуснати ползи.
  Колкото и да са "допълнителните" - пак не могат да го докарат до толкова. Т.е. си става дума за чиста проба "вдигане на мизата преди преговори".
  Нали се подготвя пакета за "средата на ноември", ако си спомняш ...

 58. 58 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1418 Весело

  Не сме виждали документите по делото и не знаем кво-що, но ако спечелят, знаем кой е подписал договорите и кой води преговорите с Русия и с кои съветници.

  Да видим дали ще се сетим на следващите избори

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 59. 59 Профил на Vojda
  Vojda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Коммунизм есть Советская власть плюс электрификация всей страны. "

 60. 60 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  [quote#57:"xm..."]Колкото и да са "допълнителните" - пак не могат да го докарат до толкова. Т.е. си става дума за чиста проба "вдигане на мизата [/quote]
  Ако бяха еврейте, 5 милиарда не ни мърдат. Един милиард е само оборудването, без неустойки.А има и още, на немците, французите, че и наши фирми, поне още 300 милиона...

 61. 61 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3717 Весело

  [quote#60:"."]Ако бяха еврейте, 5 милиарда не ни мърдат. Един милиард е само оборудването, без неустойки.А има и още, на немците, французите, че и наши фирми, поне още 300 милиона... [/quote]

  Айде бе?
  И от къде черпиш тази подробна информация?
  Щот' много-много подробности не са се чули.
  Нали всичките, и руснаци, и българи, и преди, и сега, все за "конфиденциалност на договорите" млямлят ...?

  Че няма как да не се плаща поне нещо - е ясно.
  Че ще са със сигурност от 100 милиона нагоре - със сигурност.
  Ама чак такива "точни" чисълца, дет' ги пляскаш тук ... малко ме съмнява

 62. 62 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Русия в никакъв случай няма да предаде нито един свой документ или разработка на американската компания "Уестингхаус". Това е признание, че Русия е едно, а останалият свят е друго. БСП, НДСВ и ДПС ни натресоха този 1 милард евро, когато го плащате да знаете на кого да "благодарите".

 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3922 Неутрално

  Да им платим в жива сила – цялото БСП, цялото ДПС и остатъчното НДСВ да ги натоварим на няколко шлепа и да пътуват за необятната страна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  [quote#61:"xm..."]Айде бе?
  И от къде черпиш тази подробна информация?
  Щот' много-много подробности не са се чули. [/quote]
  Имаше подробности, не е тайна нищо, просто нямаме подготвени журналисти. Атомремонтстрой не е производител - сключва договори с други, със Сименс например. Тия договори не са никаква тайна,

 65. 65 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 418 Любопитно

  [quote#34:"s1lv3r"]Явно си пропуснал момента, в който руското правителство реши стратегически фирми да не дават информация за дейностите си в чужбина, жалко че не проумяваш, че частни компании не съществуват в Русия, особено като Атомстройекспорт и други подобни... Всичко е под управлението на 100тина човека от които 95 са управляващи[/quote]

  Така!И къде видя намесата на народа?Че нещо не ми се връзваш с коментара си или пък има дълбоко скрит подтекст,ама не можах да стигна до него ?

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 66. 66 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 579 Разстроено

  А на всичкот отгоре - и без 7 ми блок в Козлодуй - ако написаното се сбъдне - "Освен това източникът на ИТАР ТАСС предупреждава, че Русия в никакъв случай няма да предаде нито един свой документ или разработка на американската компания "Уестингхаус", наета от България за консултант по проекта за използване на оборудването за "Белене" на площадката в АЕЦ "Козлодуй".
  А по думите на Борисов, бяха се разбрали с Путин.
  Разбрали се - дръжки

 67. 67 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Например за предишният проект на Белене плащахме наем на чехите 18 милиона долара годишно, щото турбините са произведени там, а не ги вземахме...Сега ще плащаме и за консервация и съхранение на реакторите, бъдещи разходи, и то солени...

 68. 68 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  [quote#62:"ck"]БСП, НДСВ и ДПС ни натресоха този 1 милард евро, когато го плащате да знаете на кого да "благодарите". [/quote]
  Те могат да ви отговорят, че тези щети и пропуснати ползи са се натрупали по времето на ГЕРБ. Три години не са малко.

 69. 69 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  [quote#66:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А по думите на Борисов, бяха се разбрали с Путин.
  Разбрали се - дръжки [/quote]
  Разбрали са се, ама всеки разбрал различно.

 70. 70 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  [quote#67:"."]Например за предишният проект на Белене плащахме наем на чехите 18 милиона долара годишно, щото турбините са произведени там, а не ги вземахме...Сега ще плащаме и за консервация и съхранение на реакторите, бъдещи разходи, и то солени... [/quote]
  Ами то, сиренето е с пари! Хората за това произвеждат това оборудване, за да има какво да ядат. Не може да се сърдиш, ако си калпав бизнесмен и си вътре. За всяко нещо трябва акъл, знания, опит, а в бизнеса - и репутация. Безплатно е само сиренцето в капана.

 71. 71 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Основанията за иска им са следните (обърнете внимание на годините - и БСП, и ГЕРБ са управлявали:

  11.09.2012 15:01 | Пресс-служба ЗАО АСЭ

  10 сентября 2012 года ЗАО «Атомстройэкспорт» увеличило исковые требования к Национальной электрической компании Болгарии (НЭК ЕАД) по проекту сооружения двух энергоблоков АЭС «Белене» по делу, находящемуся на рассмотрении в Международном арбитражном суде при Международной торговой палате в Париже.
  Увеличение исковых требований обусловлено тем, что на настоящий момент проект досрочно прекращен Правительством Болгарии, истек срок действия Соглашения от 29.11.2006, а НЭК ЕАД продолжает отказываться возмещать ЗАО «Атомстройэкспорт» понесенные затраты и убытки. В этой связи, исковые требования ЗАО «Атомстройэкспорт» включают в себя стоимость всех работ, выполненных по проекту, стоимость оборудования длительного цикла изготовления (ОДЦИ), убытки и другое.
  Общая сумма увеличенных исковых требований составляет не менее 1 млрд евро.

  Справка:

  Так как сооружение атомной станции на всех этапах должно быть синхронизировано с поставками необходимого оборудования, ЗАО «Атомстройэкспорт» в течение 2008-2010 гг. разместило на российских предприятиях заказы на изготовление различного оборудования, в том числе оборудования длительного цикла изготовления, срок изготовления которого составляет от 6 месяцев до трех лет.
  В частности, российскими подрядчиками завершена работа по изготовлению корпуса реактора и внутрикорпусных устройств (работы по второму корпусу находятся на завершающем этапе), проведены гидроиспытания корпуса реактора и верхнего блока для 2-го энергоблока, изготовлены гидроемкости систем аварийного охлаждения активной зоны, компенсаторы давления, парогенераторы, шлюзы для персонала и закладных деталей. Большая часть указанного оборудования изготовлена, принята совместной болгаро-российской комиссией и до сих пор находится на складах российских предприятий в виду отказа НЭК ЕАД его принимать. Также выполнен объем проектных работ по устройству локализации расплава активной зоны, по герметичным шлюзам, перегрузочной машине, турбоагрегатам и другому оборудованию длительного цикла изготовления (ОДЦИ). При этом ЗАО «Атомстройэкспорт» обеспечило заказ ОДЦИ за счет не только аванса, полученного от НЭК ЕАД, но и привлеченных кредитных средств.

  Кроме того, по требованию Агентства ядерного регулирования Болгарии после аварии на АЭС «Фукусима» были разработаны стресс-тесты проекта в соответствии с нормами МАГАТЭ. Они были рассмотрены экспертами МАГАТЭ с точки зрения соответствия проекта всем «постфукусимским» требованиям безопасности и получили положительную оценку.
  В течение 2008-2010 гг. ЗАО «Атомстройэкспорт» непосредственно на площадке сооружения АЭС «Белене» провело все необходимые инженерно-геологические изыскания и земляные работы, создало необходимую инженерную и бытовую инфраструктуры, полностью подготовив площадку для начала работ по сооружению двух энергоблоков АЭС «Белене».
  http://www.atomstroyexport.ru/wps/wcm/connect/ase/ase/journalists/press/7599cb004cae0155b5a1b57f0cd99421

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 72. 72 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  [quote#66:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А на всичкот отгоре - и без 7 ми блок в Козлодуй[/quote]
  7-ми блок по начало е невъзможен проект в обозримо бъдеще, поне 5 години трябват за сертификация. Това, че бил сертифициран е пълна глупост и лъжа, сертификацията нърно има срок, второ се прави под проект. А проект няма.Прави се тържна документация, Прави се конкурс,Прави се проект, и после минимум една година се дупчи и изследва почвата, /нямат значение предишните изследвания /...с .. години...

 73. 73 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  А документацията за поръчания и още не платен реактор няма кой да ги принуди да я дадат!

  Я да си спомним нещо от филм на Костурица >>> Ако нещо не става с пари, става с много пари!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 74. 74 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Румен Овчаров нали е социалист, от тия дето се борели за добруването на народа. Баща му е бил в ЦК на БКП и все се е просълзявал за тежкото положение на пролетариата. Докато на щиковете на съветската армия дойдоха на власт и още не са си тръгнали.
  Та Румен Овчаров вместо да спасява НЕК ще я подари цялата на руснаците, а той като защитник на бедните и онеправданите ще отиде в Аржентина на танго с жена си, щото й бил обещал това удоволствие.
  Има ли някой във висшия ешелон на днешната власт, чийто баща, майка, дядо, баба, свекър или свекърва да не били навремето начело на управлението на БКП в България.?!

  The best way out is always through Robert Frost
 75. 75 Профил на avalanche
  avalanche
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Мисля че в този случай трбва да се изкарат активите от НЕК навреме, за да няма какво да вземат Руснаците

 76. 76 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  Няма проблеми, плащаме в съветски паметници. Вие колко давате за паметниците си, братушки?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 77. 77 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1305 Разстроено

  [quote#13:"~"]Със заробващите "предложения" за белене това беше и си остава основна цел на русия-придобиване на активи на НЕК, на които някой пу*литици у нас се поддадоха![/quote]

  Една малка поправка - не "поддадоха", а "продадоха".

 78. 78 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 458 Любопитно

  По един закон на Парето само 20% от хората създават продукт(мислят) останалите консумират.
  1.Преговорния процес по Белене го приключи Борисов по и до сега неясни формулировки.Нито цената беще причина,нито пазара.Простичко-като спрем Козлодуй на сегашните му пазари кой ще продава?макар и след 15 години.
  Кой се настани на напусналите- след спирането на 2-та реактора-пазари?
  2.Нямаше подписани договори.Сега откъде изкочиха?
  3. Ако са знаели Борисов и бандата му за договорите с каква цел е направен този театър със спирането?
  Да не излезе ,че мутрата е руски агент с цел(предвид състоянието на НЕК и др) придобиването на безценица на основни държавни активи от Русия!

  Като гледам май-май натам отива.

  кому е изгодно?
 79. 79 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  А ето един обективен анализ на шанса им да спечелят иска за 1 млрд, както и обяснение за причината да го увеличат до толкова:

  Стоит отметить, что одним из возможных объяснений появления столь значительной разницы в размере исковых требований по текущему иску и иску поданному летом 2011 года может быть незавершенность переговоров по "Южному потоку". Нельзя исключать, что "Атомстройэкспорт" действительно имеет обоснованные претензии на 1 млрд долларов, но не озвучивал их до окончания переговоров по "Южному потоку"».

  Доказать задолженность Болгарии в 1 млрд евро российской компании будет чрезвычайно сложно, считает директор филиала «2К Аудит — Деловые Консультации/Морисон Интернешнл» в Санкт-Петербурге Олег Семенов. «"Атомстройэкспорт" может потребовать возмещения за проделанные работы, но компенсация за отказ Болгарии от проекта вряд ли может быть оценена в эту сумму. Очевидно, что даже при судебном решении в пользу российской компании Болгария имеет хорошие шансы на кратное сокращение исковой суммы, — рассуждает он. — Упущенная выгода и прочие вероятные издержки всегда труднодоказуемы. Поэтому выиграть иск в полном объеме "Атомтройэкспорт" вряд ли сможет»

  http://m.expert.ru/2012/09/11/yadernaya-neustojka/

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 80. 80 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  [quote#7:"niceprson"]искам да видя как няма да дадат никакъв документ на Уестингхаус [/quote]

  А, тук не си прав.
  Не-даването на документи е една от най-ярките особености на руския характер.
  След окупацията в 1944-та савеЦките мародери изнасят документация, принадлежаща на българската държава с цели вагони. Напълно незаконно и без каквото и да е основание.
  И да са ни върнали нещо(освен няколко ксерокопия без особена стойност)?

 81. 81 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  [quote#72:"."]7-ми блок по начало е невъзможен проект в обозримо бъдеще, поне 5 години трябват за сертификация. [/quote]
  Ако знаете, да ви попитам, а съществуващите блокове не изискват ли пресертификация, при условие, че съществуващата схема се променя с добавяне на друг блок на тяхната площадка?
  Не говоря за удължаването на срока им, но може и това да попитам. Много тъмна ми се вижда техническата страна на въпроса, като че ли се говори само за политически аспекти...

 82. 82 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 607 Неутрално

  А ние си имаме паметник на окупационна армия в центъра на столицата.
  Време е да поставим на мястото, паметник на българските царе и ханове, например.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 83. 83 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Първо трябва да спечелят арбитражното дело,което е много съмнително.После ще трябва да се снабдят с екзекватура от СГС.После ще трябва да искат несъстоятелност на НЕК,и ако се стигне до там,ще се обяви несъстоятелност с доста задна дата и ще получат студена вода от гьола което и заслужават.България,колкото и да е парадоксално въобще не зависи от Русия.И ако ще си извиваме ръце,е по добре да провалим Южен поток,който на нас не ни е притрябвал,защото от наша гледна точка просто е конкурентен на нашата газопреносна мрежа.Дори и да го нарправят,като заобиколят България,пак ще имаме няколко години взаимна зависимост,докато построим газовите връзки. Просто няма с какво да ни притиснат.Ако направят нещо с доставките на газ-удобен повод да прекратим неизгодния договор,а няколко неособено скъпи газови връзки с европейската газопреносна мрежа и ще купуваме газ от който ни изнася,може и руски,но договерен не от Р.Овч.С нефта проблем няма,Лукойл-Нефтохим е непублична компания с руски собственик,те да си се оправят,горива в района има на сходни цени.Руския пазар не е ключов за нито една голяма българска компания .На това,къде ще почиват руските туристи,Русия не може да повлияе.Горивни пръти за АЕЦ Колодуй се произвеждат и от Уестингхаус,отработеното ядрено гориво са длъжни да приемат и то по силата на Договора за неразпостранение на ядрено оръжие".

 84. 84 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 463 Неутрално

  [quote#79:"Вени Г."]А ето един обективен анализ на шанса им да спечелят иска за 1 млрд, както и обяснение за причината да го увеличат до толкова: [/quote]
  Предлагам всички родолюбиви българи да започнем да събираме изрезки от вестници и разпечатки от обективни анализи, и да ги представим пред Парижкия арбитражен съд! Една подписка, че е виновна тройната коалиция, също е силен аргумент.

 85. 85 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4730 Гневно

  Случаят "БЕЛЕНЕ" трябва да влезе в учебниците по история на всяка държава,като христоматиен пример КАК СЕ ПРОДАВА ДЪРЖАВА.
  Всеки ход - от ПЪРВИЯ - НА СИМЕОН та до сега СА КЛАСИКА В ЖАНРА.
  ГНУС !!!
  ГНУС !!!
  ГНУС !!!
  И БЕЗСРАМИЕ !!!

 86. 86 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#71] от "Вени Г.":

  Очакваш ГЕРБер да чете нещо друго освен Винету?
  Ами ако от четене престане да е прост. Тогава няма да може да се разбира с Вожда!

 87. 87 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#84] от "varog":
  Ти какво предлагаш?

 88. 88 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  [quote#75:"avalanche"]

  Мисля че в този случай трбва да се изкарат активите от НЕК навреме, за да няма какво да вземат Руснаците [/quote]

  Въпиюща неграмотност? Обикновенно при такива големи проекти винаги се включват държавни гаранции. Така че андрешковски номера няма да помогнат!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 89. 89 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Е това не знам как може да се нарече!?!?
  Интерсно, как така и, защо е минала подобна мисъл през главите им. При положение че нашата позиция е недвусмислена и ясна?
  На какво разчитат, или нещо сме изпуснали от цялата тази работа!

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 90. 90 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  [quote#85:"Hawaii"]Случаят "БЕЛЕНЕ" трябва да влезе в учебниците по история на всяка държава,като христоматиен пример КАК СЕ ПРОДАВА ДЪРЖАВА.
  Всеки ход - от ПЪРВИЯ - НА СИМЕОН та до сега СА КЛАСИКА В ЖАНРА.
  ГНУС !!!
  ГНУС !!!
  ГНУС !!!
  И БЕЗСРАМИЕ !!! [/quote]

  Плюс и от мен!

  Класически пример за безстопанственост, при което се плаща половината цена на АЕЦ, а получаваме една дупка, пълна с вода и многооо бетон за разбиване!!

  Боко е продажник!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 91. 91 Профил на o_gor
  o_gor
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да им обявим война на тези! Самозабравили са се. Да им пратим и трите си танка, ако запалят и Лукойл им дари нафта. Тъкмо ще ни ги върнат ремонтирани с още 200 БТР-а - да си обслужват енергийната мрежа...

  На водещия танк ще е Президент-Главнокомандващя Плевнелиев с машинка за пляскане на шапката в стил "айде наште".

 92. 92 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Русия както винаги е готова да получи цялата държава, но няма кой да й я даде. Времената са други слава богу.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 93. 93 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дойдохме си на думата - Герб подари НЕК на азиатците. Следва ЧЕЗ-България пак на тях, но през ТИМ. Но няма да му стане номера. Никой във Варшава и Прага няма да позволи.

 94. 94 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#34] от "s1lv3r":

  та този реактор последно наш ли е или техен, ако е наш и ще си го плащаме значи и документацията си е наша, ако не е искат да ни го дават а сме го платили или започнали да плащаме значи Росатом на арбитраж за пропуснати ползи............например за 2млрд$ и ако ще фалира заради тези 2млрд$ ще си го вземем за нас

 95. 95 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Я па тия, не ги пускат в къщата, те питат къде е леглото да се поизлегнат! Ама като се сетя за троянския кон и че нашенеца се продава за 5 лева, ми понастръхва косата...

 96. 96 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1418 Весело

  ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 97. 97 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Я,какво влачи котката...

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 98. 98 Профил на barabana
  barabana
  Рейтинг: 515 Неутрално

  КГБ и ДС имат страхотен план за превземане и на НЕК. Предполагам, че Хилари Клинтън доволно потрива ръце в очакване на схватката за АЕЦ и след това за газта.

 99. 99 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 515 Весело

  ако 1+1 прави 2 в математиката то не е така в международното право в което не само русия но и българия са далече на светлинни години

 100. 100 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Нещата хич не са весели. Най-малкото защото след Боко не се знае кой ще дойде. Или обратното - знае се. От друга страна ЕС мълчат като п...и.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK