"Риск инженеринг" ще модернизира "Мини Марица изток" с 4.6 млн. евро

"Риск инженеринг" ще модернизира "Мини Марица изток" с 4.6 млн. евро

© Георги КожухаровКомпанията "Риск инженеринг" АД ще подобрява енергийната ефективност на тежкото минно оборудване в държавното "Мини Марица изток" ЕАД. Работата на изпълнителя се финансира с 4.565 млн. евро  от програмата на ЕС за извеждане от експлоатация на старите блокове на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от въгледобивната компания. 


За 104 календарни седмици (две години) изпълнителят трябва да изгради информационни системи в online режим за оптимално натоварване и управление на лентовите системи и багерите, да проектира, достави, монтира и внедри система за енергиен мениджмънт и дистанционно отчитане на електромерите и устройствата за анализ на качеството на електроенергията.


Договорът с "Риск инженеринг" вече е сключен. Компанията е била избрана на търг по правилата на Европейската банка за възстановяване и развитие. 


Това е вторият от общо три проекта за рехабилитация на енергийната ефективност в мината, финансирани от фонд "Козлодуй" с общо 21.5 млн. евро. Безвъзмездната помощ за компанията възлиза на 70% от сумата, останалото е съфинансиране. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK