Започват спорове за минималната заплата по региони

Самият Дянков коментира пред медиите в Народното събрание, че идеята не е негова, а е заимствана от Националния съвет за тристранно сътрудничество, където членуват представителните работодателски и синдикални съюзи.

© Юлия Лазарова

Самият Дянков коментира пред медиите в Народното събрание, че идеята не е негова, а е заимствана от Националния съвет за тристранно сътрудничество, където членуват представителните работодателски и синдикални съюзи.Часове след като вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обяви чрез интервю в "Стандарт" идеята за въвеждане на минимална заплата, която да бъде различна в отделните региони и да зависи от развитието им, работодателски и синдикални организации изказаха противоположни становища по нея.


Българската стопанска камара обяви, че "приветства намерението на финансовия министър" и дори предложи още "по-смело икономическо решение – минимална работна заплата да съществува там, където държавата е работодател".


Мотивът на камарата е, че "диференцираната минимална работна заплата е стъпка за предпазване на бизнеса от закриване на работни места и самоликвидиране", защото "регионалните различия водят до сериозното преливане на кадрови ресурс към големите центрове".
Неприемлива нарече идеята за регионални заплати КНСБ. Според синдиката минималната работна заплата има защитна функция за всички и нейният размер не бива да е под официалната линия на бедност. От друга страна синдикатът допуска да има договаряне на минималните възнаграждения по браншове или предприятия, които да са над определеното нормативно ниво - практика, която е прилагана и досега.


Самият Дянков коментира пред медиите в Народното събрание, че идеята не е негова, а е заимствана от Националния съвет за тристранно сътрудничество, където членуват представителните работодателски и синдикални съюзи. Той нарече идеята разумна, защото два възможност за гъвкавост заради икономическите различия по региони, но остави на тристранния съвет да обсъди идната седмица юридическите й аспекти.


В проектобюджета за догодина се предлага минималната заплата да се увеличи от 290 лв. на 310 лв.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 539 Весело

  А после,по градове,села и квартали Това е глупава идея и Дянков трябва веднага да я оттегли,няма изобщо какво да се дебатира по нея.

 2. 2 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 521 Весело

  Хе-хе. Гответе за още 200 000 души в София.

 3. 3 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 572 Гневно

  ПАК ИЗХОДИХА ПОРЕДНАТА ТЪПОТИЯ,И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА.

 4. 4 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#1] от "moloko_":

  Ама разбира се, че няма място за дебати по тази тема! Откъдето и да я погледнеш предложеното противоречи на конституцията и е дискриминационно!

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  А бе,вие не разбирате ли,че сме в такава криза,каквато не е имало отпреди 80-ет години. Затова трябва да се разпределят заплати и пенсии възможно най-справедливо. Ако ще сто пъти да мерим и променяме правила и закони.
  И това го казвам на нормалните хора,а не на хейтърите,троловете и каква ли не сган.

 6. 6 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако се види за какво служи МРЗ и кой в страната я ползва, ще се установи, че това предложение е безсмислено и няма да доведе до нищо освен ненужни спорове.

 7. 7 Профил на MMK
  MMK
  Рейтинг: 477 Любопитно

  Хм, ако регистрацията на дадена софийска фирма е в провинцията, как ще се отрази това на работещите за нея в София? Повече от половината май са така.

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3315 Весело

  [quote#5:"deaf"]А бе,вие не разбирате ли,че сме в такава криза,каквато не е имало отпреди 80-ет години. Затова трябва да се разпределят заплати и пенсии възможно най-справедливо. [/quote]

  Хм ...
  За "справедливо" не знам, че е и малко плъзгаво, ама при всички случаи трябва да е умно.
  А това ... ъъъъъ ... явно не е толкоз мъдро ....

 9. 9 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 624 Весело

  като се замисли човек, всеки ден, с всяко непремерено изказване на човек от правителството, се създава БВП или поне събиране на определени касти, за да обсъдят, намерят кусур и отхвърлят изказването. естествено, във вечерните новини, пръв го отхърля баш-министъра, което води до обяснения в сутрешните новини.
  ми... не са го измислили лошо - 4 години строежи и моабет! печели се и от двете!

 10. 10 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 790 Неутрално

  На Дянков тезите изключително сило приличат на тези които братята Коук се опитват да налагат в САЩ и по света чрез крайно десните си фондации.

 11. 11 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "danakoplatec":
  Абсолютно,това е Дискриминация!Всички живеем в една България.Остана сега и да се делим!

 12. 12 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Аз ако съм работодател в с фирма в по-"богат" район и това решение се взема, тутакси местя регистрацията във Видин, да речем и ще мога да плащам на работниците по-ниска минимална заплата. Разликата - "на ръка". Ще си спестя данъци и ще поздравя Дянков!

 13. 13 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Силно ми се иска ГЕРБ да приемат тази идея, това ще е най-лесния начин изобщо да не влезат в следващия парламент.

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  [quote#6:"dali_da"]Ако се види за какво служи МРЗ и кой в страната я ползва, ще се установи, че това предложение е безсмислено и няма да доведе до нищо освен ненужни спорове[/quote]

  Напротив!
  МРЗ служи за всички онези, които са "в нищото". Грубо едни 10-тина процента от мат'ряла. Къде милион души.
  И от тук следва, че въпросът за МРЗ се явява въпрос що за държава и общество е България и каква да бъде утре.
  За по-далечната и принципна визия не говоря, че при гербавите е някакси неприлично да се обсъжда нещо друго освен днес, утре и най-много другиден...

 15. 15 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Поредното гербаво ''откритие''. Вие по-малоумно нещо чували ли сте?

 16. 16 Профил на Гадьо
  Гадьо
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#12] от "redguy":

  А аз ако съм работник тутакси се местя в София, където ще ми дават повече за същата работа, и у Видин ще намериш останали само "най-кадърните" работници за тази позиция!

  Прост народ - слаба държава!
 17. 17 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Луд умора няма! Убеден съм вече!

 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Както се полага на структура водена от ченге от ДС, БСК е извадила сериозни "аргументи". защото "регионалните различия водят до сериозното преливане на кадрови ресурс към големите центрове".
  Тъй, тъй..
  Направете с нормативен акт различията узаконени, закрепени с механизма на закона, па после гледайте кадровото стоене у Видин или в Каспичан...
  На Божидар Данев, ако му подхвърлят идеята за крепостничеството, като "стъпка за предпазване на бизнеса от закриване на работни места и самоликвидиране", то сигурен съм, че и нея възторжено ще подкрепи.
  Ченге малоумно...

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  -"Самият Дянков" не е разбрал още, че против тази идея. Той просто хвърли камък в блатото и сега с наслада очаква да получи най-дългата псувня...
  -Сложна му беше "диференцираната ставка на ДДС". А това чудо .. "нарече идеята разумна"

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  [quote#16:"gadio"]А аз ако съм работник тутакси се местя в София, където ще ми дават повече за същата работа, и у Видин ще намериш останали само "най-кадърните" работници за тази позиция! [/quote]

  Ако си работник и можеш да си намериш същата позиция в София отдавна да си го направил. Това няма нищо общо с МРЗ.

  Обаче ако си безработен или трябва да работиш за 200-250 лева у Видин - обратното. Беж към София. Защото дори ако не си осугуряван 80% от МРЗ в София например 350 лева означава 280 лева "чисти". Останалото е въпрос на "техника" по едната "правилна регистрация".

  Това с "регионализирането" на МРЗ е една бомба със закъснител. Която ще гръмне под задниците на мат'ряла заради моментните печалби на някои пишманполитиси и "бизнесмени"

 21. 21 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Идеята е толкова тъпа, че чак не си заслужава мастилото да бъде оборвана.
  Който има нерви - да пише. На мен прозренията на "икономиста" СД ми идват вече в повече.
  Понеже няколко човека под другата статия дадоха пример, че в САЩ и Германия било така, да напомня - България все още не е федерация.

  Get Carter (Mike Hodges)
 22. 22 Профил на Защо така?
  Защо така?
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ами то то4но затова се изнесе половин БГ наванка - за састата работа в друг регион на света - много пове4е пари. Та които немозе наван, заминава кам Софиа - после сто била ве4е 2 милиона......а другите да умират в прованса

 23. 23 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#22] от "zasto_taka":

  Баце,ти български знаеш ли???

 24. 24 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Разстроено

  ЕТО КАК ЗАПАДНО-ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНАЦИЯ УИМИШЛЕНО ИЗМЕНЯ И НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ В СРЕДИТЕ НА журна-ЛИГИТЕ-МАРИОНЕТРКИ, В РОДИНАТА НА ДЯКОНА И БОТЕВА, казвайки;
  "Започват спорове", т.е. почват поборствата в пареламентра, (А НЕ РАБОТА за РЕШЕНИЯ) на минималната заплата на труженика даже и по региони.
  ОЩЕ ПО-ПАРЛАМЕНТ-ДИСКРИМИНАЦИОННОТО Е САДИСТИЧНИЯТ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ С ЦЕЛ ДА СЕ ДИФЕРЕНЦИРАМЕ РАЙОННО!
  Т.е. ЕДНИ, РАЙОНИ ПО-ЗАПЛАТНО-УСИГОРЕНИ А ДРУГИ РАЙОННО , ПО-ЗАПЛАТНО ОЩЕТЕТЕНИ и ДИСКРИМИНИРАНИ!!
  ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЕДНИ ЗАКОНИ И ЕДНА КОНСТИТУЦИЯ ДЕЙСТВАТ ЕДНАКВО ВЪВ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!
  ТАКА ВЕЧЕ СЪНОВНИЧАТ МАСОН-МАРИОНЕТНИТЕ АМЕРИКОСИ КАТ ПРОТЕЖЕТО ИМ ДЯНКОВ, ДОПУСНАТ СМЕТАЧНО ДА НИ БАЕ МАСОНИЗИРАНИТЕ СИ СЪНИЩАТА ПО АЛГЕБРА В БЪЛГАРИЯ

  БЪЛГАРИНА ОТДАВНА НАСТОЯВА, МИНИМАЛНИТЕ НИ ЗАПЛАТИ ДА СА РАВНИ НА МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ НА ПАРЛАМЕНТАРИСТА!
  А МИНИМАЛНИТЕ НИ ПЕНСИИ, ДА СА РАВНИ С МИНИМАЛНИТЕ СОЦИАЛНИ ЗАСТРАХОВКИ НА ПАРЛАМЕНТАРИСТА!

  Забележете каква масонизирала сбирщина е и €вро-конгломерата!
  Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.

  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilge)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии, МЕЖДУ верите в религията и ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни, СМЕ СЪЗДАЛИ парламентарната-ДИСКРИМИНИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?
  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Я - Больгарский человек и это много значит,
  Смирением своим наш славится народ...
  От горя много пьёт, от счастья тихо плачет,
  Он любит всей душой и в нищете живёт.

  И никогда его поставить на колени
  Не смог во все века ни Запад, ни Восток!
  И никогда ему, гниющему от лени
  Не создавать прямых к развитию дорог...

  Он любит шиковать, разбрасывать деньгами,
  Спуская лишь за час, что нажил за года...
  Он может сохранять, что создавал веками,
  И рушить всё подряд, теряя навсегда...

  В нём - праздность и разруха, свобода и плененье,
  Чуть зримая усталость и тоска...
  Достойная любви и восхищенья,
  И осуждения... слегка...

  Я - Больгарский человек по месту и по сути...
  И никогда не стану я другим.
  И пусть меня за Больгарский нрав осудят...
  Я буду только благодарен им...

  ХЕЙ, ДАНЪКОПЛАТ-€ЛЕКТОРАТЦИ!
  ХЕЙ, ПРОТЕСТАРЯT-Н€ХАЙНИЦИ,
  ХЕЙ, ИЗБОР-СAБОТЬОРИ!
  ХЕЙ, РОДИНО-ПРОДАЖНИЦИ!
  ХЕЙ, САМОНАЗНАЧАВАЩИ СЕ;
  УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТИ, БЮДЖЕТ-ИМУНИЗИРАНИ, ГРУП-ХРАНТУТКИ, ГЕРБ-Опейци!
  ХЕЙ, НАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИД-МАРИОН€ТКИ, ПИС-КИЛЪРИ, €С-есовци, РАЗ-ДЕМОКРАЧЕНИ Д€МЕК-Ократи!
  ХЕЙ, БЪЛГАРИ, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ И СЕ СЪБУДЕТЕ !!

  България, която изгубихме!
  БЪЛГАРИЯ КОЯТО ПРОДАДОХМЕ!
  http://www.bgsviat.narod.ru/
  http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm

  ЗНАЕТЕ ЛИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ КОИ СМЕ И ОТ КЪДЕ СМЕ??
  НИЕ СМЕ НАРОД КОЙТО СМЕ ДАЛИ Култура и СЕМЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПО СВЕТА!
  ИЛИ ПО-ТОЧНО И ПРОСТО КАЗАНО;

  БЪЛГАРИТЕ СМE
  !! НАЙ-СТАРАТА НАРОДНОСТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА !!
  ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ, СВЕТА ОЧАКВА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ДО СЕГА!

  Древни български племена:
  Българи, динлини, оногури, утигури, кутригури, котраги, уногундури, купи-булгар, дучи-булгар, огхондор-булгар, чдар-булгар, кучи-булгар, орхон-булгар

  Древни родственици на българските племена:
  Саки, кимерийци, маджари, есеги, уйгури, хазари, кумани, авари, скити, царски скити, хуни, сармати, печенеги, алани, буртаси, вурогунди, готи, арийци, траки, славяни.

  Съвременни български народностни групи:
  Българи-Нуристано-Aфганци, Мизийци, Тракийци, Шопи, Българи-Македонци, Българи-Родопчани, Българо-Унгарци, Българо-Словени, Сръбски-Българи, Бесарабски Българи, Волжки Българи, Българи-Башкири, Българи-Чуваши, Българи-Чеченци, Българо-Дегестанци, Кабардино-Балкари, Българи-Тумтайци, Българи-Мишари, Кримски Българи, Българи-Казаци, Българи-Хайна, Българи-Нукратлийци, Българи-Тептяри, Българи-Астраханци, Българи-Сибирци, Българи-северо-Осетинци, Българи-Гагаузи, Българи-Помаци, Таврийски Българи, Българи-южно-Осетинци и др.

  ЕТО ТУКА ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ братя-БЪЛГАРИ!
  АЗ ЧЕТА И СЕ ЗАСРАМИХ НЕ МАЛКО!!

  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html
  http://www.bulgarlar.com/dvizsenie/dvizsenie.html
  http://novred.narod.ru/
  http://www.bulgarlar.com/Istoria/istoria.html
  http://www.bulgarlar.com/index.html
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Europe/Pribalt_Alany.html

  И-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 25. 25 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  ЕТО КАК ЗАПАДНО-ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНАЦИЯ УИМИШЛЕНО ИЗМЕНЯ И НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ В СРЕДИТЕ НА журна-ЛИГИТЕ-МАРИОНЕТКИ, В РОДИНАТА НА ДЯКОНА И БОТЕВА, казвайки;
  "Започват спорове", т.е. почват поборствата в пареламента, (А НЕ РАБОТА за РЕШЕНИЯ) на минималната заплата на труженика даже и по региони.
  ОЩЕ ПО-ПАРЛАМЕНТ-ДИСКРИМИНАЦИОННОТО Е САДИСТИЧНИЯТ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ С ЦЕЛ ДА СЕ ДИФЕРЕНЦИРАМЕ РАЙОННО!
  Т.е. ЕДНИ, РАЙОНИ ПО-ЗАПЛАТНО-УСИГОРЕНИ А ДРУГИ РАЙОННО , ПО-ЗАПЛАТНО ОЩЕТЕТЕНИ и ДИСКРИМИНИРАНИ!!
  ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЕДНИ ЗАКОНИ И ЕДНА КОНСТИТУЦИЯ ДЕЙСТВАТ ЕДНАКВО ВЪВ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!
  ТАКА ВЕЧЕ СЪНОВНИЧАТ МАСОН-МАРИОНЕТНИТЕ АМЕРИКОСИ КАТ ПРОТЕЖЕТО ИМ ДЯНКОВ, ДОПУСНАТ СМЕТАЧНО ДА НИ БАЕ МАСОНИЗИРАНИТЕ СИ СЪНИЩАТА ПО АЛГЕБРА В БЪЛГАРИЯ

  БЪЛГАРИНА ОТДАВНА НАСТОЯВА, МИНИМАЛНИТЕ НИ ЗАПЛАТИ ДА СА РАВНИ НА МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ НА ПАРЛАМЕНТАРИСТА!
  А МИНИМАЛНИТЕ НИ ПЕНСИИ, ДА СА РАВНИ С МИНИМАЛНИТЕ СОЦИАЛНИ ЗАСТРАХОВКИ НА ПАРЛАМЕНТАРИСТА!

  Забележете каква масонизирала сбирщина е и €вро-конгломерата!
  Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.

  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilge)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии, МЕЖДУ верите в религията и ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни, СМЕ СЪЗДАЛИ парламентарната-ДИСКРИМИНИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?
  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Я - Больгарский человек и это много значит,
  Смирением своим наш славится народ...
  От горя много пьёт, от счастья тихо плачет,
  Он любит всей душой и в нищете живёт.

  И никогда его поставить на колени
  Не смог во все века ни Запад, ни Восток!
  И никогда ему, гниющему от лени
  Не создавать прямых к развитию дорог...

  Он любит шиковать, разбрасывать деньгами,
  Спуская лишь за час, что нажил за года...
  Он может сохранять, что создавал веками,
  И рушить всё подряд, теряя навсегда...

  В нём - праздность и разруха, свобода и плененье,
  Чуть зримая усталость и тоска...
  Достойная любви и восхищенья,
  И осуждения... слегка...

  Я - Больгарский человек по месту и по сути...
  И никогда не стану я другим.
  И пусть меня за Больгарский нрав осудят...
  Я буду только благодарен им...

  ХЕЙ, ДАНЪКОПЛАТ-€ЛЕКТОРАТЦИ!
  ХЕЙ, ПРОТЕСТАРЯT-Н€ХАЙНИЦИ,
  ХЕЙ, ИЗБОР-СAБОТЬОРИ!
  ХЕЙ, РОДИНО-ПРОДАЖНИЦИ!
  ХЕЙ, САМОНАЗНАЧАВАЩИ СЕ;
  УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТИ, БЮДЖЕТ-ИМУНИЗИРАНИ, ГРУП-ХРАНТУТКИ, ГЕРБ-Опейци!
  ХЕЙ, НАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИД-МАРИОН€ТКИ, ПИС-КИЛЪРИ, €С-есовци, РАЗ-ДЕМОКРАЧЕНИ Д€МЕК-Ократи!
  ХЕЙ, БЪЛГАРИ, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ И СЕ СЪБУДЕТЕ !!

  България, която изгубихме!
  БЪЛГАРИЯ КОЯТО ПРОДАДОХМЕ!
  http://www.bgsviat.narod.ru/
  http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm

  ЗНАЕТЕ ЛИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ КОИ СМЕ И ОТ КЪДЕ СМЕ??
  НИЕ СМЕ НАРОД КОЙТО СМЕ ДАЛИ Култура и СЕМЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПО СВЕТА!
  ИЛИ ПО-ТОЧНО И ПРОСТО КАЗАНО;

  БЪЛГАРИТЕ СМE
  !! НАЙ-СТАРАТА НАРОДНОСТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА !!
  ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ, СВЕТА ОЧАКВА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ДО СЕГА!

  Древни български племена:
  Българи, динлини, оногури, утигури, кутригури, котраги, уногундури, купи-булгар, дучи-булгар, огхондор-булгар, чдар-булгар, кучи-булгар, орхон-булгар

  Древни родственици на българските племена:
  Саки, кимерийци, маджари, есеги, уйгури, хазари, кумани, авари, скити, царски скити, хуни, сармати, печенеги, алани, буртаси, вурогунди, готи, арийци, траки, славяни.

  Съвременни български народностни групи:
  Българи-Нуристано-Aфганци, Мизийци, Тракийци, Шопи, Българи-Македонци, Българи-Родопчани, Българо-Унгарци, Българо-Словени, Сръбски-Българи, Бесарабски Българи, Волжки Българи, Българи-Башкири, Българи-Чуваши, Българи-Чеченци, Българо-Дегестанци, Кабардино-Балкари, Българи-Тумтайци, Българи-Мишари, Кримски Българи, Българи-Казаци, Българи-Хайна, Българи-Нукратлийци, Българи-Тептяри, Българи-Астраханци, Българи-Сибирци, Българи-северо-Осетинци, Българи-Гагаузи, Българи-Помаци, Таврийски Българи, Българи-южно-Осетинци и др.

  ЕТО ТУКА ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ братя-БЪЛГАРИ!
  АЗ ЧЕТА И СЕ ЗАСРАМИХ НЕ МАЛКО!!

  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html
  http://www.bulgarlar.com/dvizsenie/dvizsenie.html
  http://novred.narod.ru/
  http://www.bulgarlar.com/Istoria/istoria.html
  http://www.bulgarlar.com/index.html
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Europe/Pribalt_Alany.html

  И-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK