Новият собственик получи акциите си в БТК

Новият собственик получи акциите си в БТК

© Надежда Чипева, КапиталБТК вече е с нов мажоритарен собственик след като "НЕФ телеком България" прехвърли акциите си за  93.99% от дружеството на новорегистрираната компания "Вива телеком България", съобщи capital.bg като се позовава на информация от седмичния бюлетин на Централния депозитар.


Тази сутрин от самата БТК съобщиха, че прехвърлянето е "факт след одобрението на цялостната схема за преструктурирането на групата на БТК, в резултат на което свързани с VTB Capital plc (VTB) и "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) лица придобиват мажоритарно дялово участие в преструктурираната група.
Чрез сделката беше намален общият дълг на групата от около 1.7 млрд. евро до 588 млн. евро посредством изплащане на дълга, преобразуване в акции и отписване на останалата част от дълга."


Наскоро сделката беше одобрена от Европейската комисия чрез Главна дирекция "Конкуренция".


Предстои новите мажоритарни собственици да отправят търгово предложение към миноритарните акционери. Такъв с блокираща квота е инвестиционен фонд от групата Artio.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK