Цената на газа за потребителите ще падне с минимум 5-7%, заяви шефът на "Булгаргаз"

Димитър Гогов

© Георги Кожухаров

Димитър ГоговСлед постигнатите споразумения с "Газпром" в четвъртък цената на газа за крайния потребител ще падне с минимум 5-7%, като не е реалистично да се очаква понижение на тези цени с 20%, прогнозира изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов в сутрешния блок на БиТиВи, без да се ангажира с точна оценка.


"Цената на газа ще падне за всеки един от нашите потребители," заяви Гогов, но отбеляза, че му е трудно в момента да направи "кумулативните сметки", които включват договорените до момента отстъпки.


Най-силен ще бъде ефектът за индустриалните предприятия, които са основен потребител на природен газ в България. По думите на шефа на "Булгаргаз" няма паритет с потреблението на населението, но се очаква и парното да поевтинее, въпреки че отново не знае с колко.
Все пак той отбеляза, че при 10% намаление в цената на газа би трябвало то да поевтинее със 7%, "чисто хипотетично".


Пред БНР Гогов заяви, че споразумението с "Газпром" не е отстъпка. "Става въпрос за договаряне на едни условия, които ще доведат до по-ниско заплащане на природния газ, който закупуваме от Русия и ето в това се корени и успехът на тези разговори и подписването на този нов договор", обясни той.


И според изпълнителния директор на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов, който говори в сутрешния блок на БНТ, новата цена ще доведе до по-добра база за индустрията.


Новата формула показва, че успяхме да договорим период, в който след шестата година от подписването на договора българската държава ще има право да договаря по-ниска цена на доставките. Идеята е на базата на добива след сондажите в Черно море да се намалят доставките от "Газпром експорт", подчерта той.


В същото време от опозицията обявиха, че постиженията, с които се похвалиха управляващите след тежките преговори с "Газпром" всъщност няма да донесат нищо на България. Премиерът Борисов не е договорил какво ще получава страната от транзита на газ, заявиха пред БиТиВи Прошко Прошков от "България на гражданите" и депутата от Коалиция за България Петър Димитров.

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Вчера 20%, които вече са "нереалистични", затова ето ви 10%. Но това е днес! А утре чакайте 2.5%, в други ден ... да ви казвам ли? Сега разбрахте ли, защо беше пиеската "Мила ми Вендето"?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Уф като си спомням как с драматични преговори д-р Борисов вече на няколко пъти договаря намаления на цените на газа, а впоследствие ни обясняват как цени намалят, но всъщност това означава, че трябва да плащаме повече, направо изтръпвам като чуя ГЕРБ да говорят за "поредното" намаление на цените на газа.

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  Цената ще падне с 7% , на парното с 1% Честито!

 4. 4 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1918 Весело

  "цената на газа за крайния потребител ще падне с минимум 5-7%"

  Не вярвам, докато Конституционният съд не каже на какво мнение е.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  "Най-силен ще бъде ефектът за индустриалните предприятия..." - и ТЕ, като радетели за просперитет на народонаселението, ЩЕ смъкнат производствените си цени, които пък косвено ЩЕ се отразят благотворно на потребителите и като тръгне едно потребление, един БВП... Защо ИМ е намалена цена на някакво си парно?! Голяма работа е газът, а пък и толкова еФтин, още по-голяма, макар че г.зът няма да е толкова топъл...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на theWho
  theWho
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Като един от въпросните потребители на газ да обадя, че при сегашните цени трябва поне 30% намаление за да стане газта рентабилна за отопление. Дотогава ще си мятам цепеници в камината.

 7. 7 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  20те процента се стопиха като герберски електорат, и само за ден паднаха до 10%. След два месеца, да не се окаже, че всъщност е поскъпнал газа?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 8 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  И що да не е реалистично цената да падне с 20%? Или мутрите трябва да прилапат поредното парче от баницата?
  Добре, нека не са 20%, а 15-17%. Ама 5-7?!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 9. 9 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Весело

  Ало-о-о Гогов, слънцето каза 20% вчера, ти 5-7%. И к'во праим сега?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 10. 10 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  От близо 22 % намаление, както се афишира само трохи за хората - 5-7 % ? "Браво, Бойко! Браво, Борисов!" Хвалбите да продължат!

 11. 11 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това е до изборите,след това да очакваме "плавно" покачване,като всичко останало

 12. 12 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Нормално е крайната цена за потребителя да не падне с 20% а с 10% или по малко, по простата причина, че газът е само елемент в ценообразуването и разходите плащани от гражданите.

  Пример: отопляващите се на природен газ вкъщи плащат крайна сума съставена от такса за разпределение и снабдяване + цената на газа, сиреч всяка промяна на цената на газа ще се усети пропорционално по малко от спряганите за Булгаргаз икономии от 20%. Тези, които са на парно, може и по малко да усетят...
  Тези 20% ще добре дошли най вече за бизнеса и пак добе, защото няколко големи предприятия се изнесоха от страната заради скъпия газ, други оптимизираха дейноста...дано да се съживят малко секторите с голяма консумация на синьо гориво.

 13. 13 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Цената, ако падне с 20% - бюджета на Денков ще фалира щото ДДС-то таковата.... Дори и да падне ще го избият от другаде...

 14. 14 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Любопитно

  [quote#0:"статията"]Все пак той отбеляза, че при 10% намаление в цената на газа би трябвало то да поевтинее със 7%, "чисто хипотетично". [/quote]
  Вчера бодро рапортуваха отстъпка от 20% и премахване на посредниците. И всички милиционери хвърляха фуражки и викаха ура.
  Днес вече говорим за 10% и 7% за крайните потребители. Нали махаме посредниците, кого настаняваме на тяхно място да папка?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 15. 15 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Хора, какви 20% бълнувате? Тези митични и гръммко съобщавани 20% всъщност включват онези митични и гръмко съобщавани 11%, които уж действат със задна дата от 01.04.2012. Но не оказаха никакво влияние върху цената на газа и парното, напровит, през годината имаше увеличения и то не малки!!!!! Та сега от 01.01.2013г.доставната цена уж трябва да падне с 9%, което значи, че може да го извъртят така, че цената за крайни клиенти да падне с 1.9%, а на парното хич да не мръдне! Помнете ми думата! Уж от Април ни фактурират газ с 11% по-евтино, ама никъде нищо не падна! Та сега за оставащите 9% от незнайно каква цена, защо да има намаление релано към крайни клиенти на нещо??? Не бъдете толкова наивни! Борисов до изборите ще лае за тези митични 20%, но реално 11% вече действат над половин година и никой нищо не е усетил по никакъв начин! Това са фактите! Всичко друго е пропаганда, реклама, ПиАр и медийни и търговски трикове!

 16. 16 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Като ви казаха Овчаров и Димитров, че всичко е шменти капели защо лаехте по тях?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 17. 17 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Румен Стоянов Овчаров е роден на 5 юли 1952 г. в Бургас.
  В периода 1979–1984 г. завършва висше образование в Московския институт по енергетика, специалност „Атомни електроцентрали и установки“ като инженер-физик. Работи в АЕЦ Козлодуй. Член е на Българската комунистическа партия (БКП). Завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“, специалност „Макроикономика“.
  От 1984 до 1986 г. е секретар на организацията на БКП в „Енергопроект“ и завеждащ отдел в районния комитет на БКП в Благоевски район на София. През 1986–1990 г. е заместник-главен директор на „Енергопроект“.
  През периода 1990–1995 г. работи в Комитета по използване на атомна енергия за мирни цели, като главен експерт по ядрена безопасност и началник управление в „Ядрени инсталации“.
  От 1995 до 1996 г. е заместник-председател на Комитета по енергетика.
  От 1996 до 1997 г. е министър на енергетиката и енергийните ресурси в правителството на Жан Виденов.
  През 1997 г. е ръководител на проект в Националната електрическа компания. Специализира в САЩ, Канада, Франция и Финландия. Член на Интернет общество - България от 12 май 2001 г.
  От август 2005 г. е министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев.

  Петър Владимиров Димитров е роден на 27 януари 1949 г. в гр. Клисура.
  Завършв а Техникума по механо-електротехника в родния си град и висше икономическо образование в Москва. Доктор на икономическите науки.
  От 1976 г. е преподавател в Икономическия университет във Варна. През 1988 г. става доцент по "Социално управление". В периода 1989-1993 г. е заместник-ректор на университета. През 1990 г. създава и ръководи Висшата школа по мениджмънт на университета. Продължава да чете лекции по "Основи на мениджмънта". Самостоятелно и в съавторство е публикувал 6 монографии и студии, 8 учебника и помагала, множество научни статии и доклади.
  От 1994 г. е народен представител в 37-то, 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание. Бил е член на комисиите по образование, икономическа политика, бюджет и финанси. В 40-то Народно събрание е председател на комисията по бюджет и финанси и член на комисията по икономическа политика.
  На 18 юли 2007 г. Петър Димитров става министър на икономиката и енергетиката на Република България.  Делян Александров Добрев е роден на 14 май 1978 година в Хасково.
  Добрев е бакалавър по икономика (Университет Уеслиан, САЩ).
  Има специализация в Лондонското училище по икономика и политически науки.
  Ръководител е на проекти в Районен съд - Хасково, Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес.
  Има опит в управлението на проекти по Оперативни програми "Административен капацитет", "Регионално развитие", ФАР, Трансгранично сътрудничество, Конкурентноспособност, Развитие на човешките ресурси, Развитие на гражданското общество.
  Добрев е бил изпълнителен директор на Дружество със специална инвестиционна цел за инвестиции в недвижими имоти.
  От 2002 г. до 2004 г. е бил директор на дирекция в областна администрация - Хасково (2002-2004).

  Ето ви биографиите на хората, занимаващи се с икономиката и ядреното развитие в България!
  Аз лично имам доверие на думите на първите двама, предвид опита и образованието им.
  И не ме нападайте, че крадели и тем подобни! Като са крадели, да са ги уличили и вкарали, където им е мястото! Вече почти цял мандат по този въпрос едно голямо нищо!

 18. 18 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 434 Неутрално

  При запазване величината на всички останали елементи на ценообразуването за крайния потребител, нормално е с колкото % падне цената на основната суровина, с толкова да падне и крайната цена. Въпрос на математика. Но май напоследък математиката вече не е точна наука, както ни учеха едно време...

  Крайно среден !
 19. 19 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Или пък тя формулата е ясна, особено ако ис монополист.
  С колкото % ти се намаляват разходите, с толкова % ти се увеличава печалбата.

  Крайно среден !
 20. 20 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Виждам доста опити да се умаловажава огромния успех при преговорите.

  За всички, на които не им излизат сметките (освен р. Овч., който вече няма да взима комисионни) :
  Помните ли някога цената да е падала ?
  На газ, ток, вода, бензин или нещо друго?

  Вместо повишение с 10-15% сега ни се дава намаление с 5-7%.

 21. 21 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1356 Весело

  5-7%, като не е реалистично да се очаква понижение на тези цени с 20%,
  ..............
  15 - 13 % от отстъплата си я прибира Димитър Гогов, говорител на Овачаровата мафия: "Калитко и сие".

  nemo malus felix, minime corruptor.
 22. 22 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Разликата между числото 20 и числото 5 е 15.
  Значи обирът този път е в размер на 15%
  Това само за един ден.
  За какво говорим?!
  Аз имам специален фонд, в който държа определена сума, от където плащам на всички крадци, които решават да ме обират. Този фонд съм нарекла: МИЛА РОДИНО ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ!
  Ако не искате да плащате - единственият изход е младите хора на България е да излязат на улицата. Това е единственият изход! Друг - няма!


  The best way out is always through Robert Frost
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#20] от "devdimi":

  Има ли реално намаление в сила?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на avalanche
  avalanche
  Рейтинг: 513 Разстроено

  Ееее, от 20% за нас само 5-7%, много са алчни тези от Булгаргаз

 25. 25 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Делян Добрев изчисли,че от 1 януари ще плащаме с $ 300 млн. по-малко за газ.
  Руските медии изчисляват,че съгласието на България за „Южен поток” струва на „Газпром” между $2,75 и $3 млрд.
  http://yphalachev.blogspot.com/2012/11/blog-post_16.html

 26. 26 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1356 Любопитно

  заявиха пред БиТиВи Прошко Прошков от "България на гражданите" и депутата от Коалиция за България Петър Димитров.
  .............
  Тез на опозиция се правят.
  Значи герб са лошото ченге, бсп, дпс и пръмова са доброто, а всъщност са от един отбор и си разиграват предизборно мачле.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 27. 27 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 488 Весело

  Бойко успя да извоюва намаление на цената на газа с дълги преговори и нощно опиянение. На сутринта всичко бе решено

 28. 28 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Къде отидоха останалите 15 процента?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 29. 29 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#16] от "др. Иванов":

  Др.Иванов коментирайте как България няма да получава транзитни такси от Южен поток 15 години и колко паРИ щЕ ОТКРАДНЕ ББ и ЦЦ по този случай .На кого е се прави услуга и как се плаща услугата за построяването н а Руски газопровод безплатно на българска територия .Това е основния въпрос ..

 30. 30 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#20] от "devdimi":

  Големия успех е голямо дърво за България която разрешава да се строи безплатно газопровод на наща територия .Подаването на ББ на Москва е свързано с тлъста комисионна и 20% не са проблем .Проблема е че загубите за България са много по големи защото продадоха българска земя безплатно на Русия за строеж на руски газопровод ..

 31. 31 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До 1 април 2012 , цената за България бе към 520 долара на 1000 куб. м,
  След 1 април 2012 откогато действа отстъпката от 11% цената стана 472 долара.
  Така че процентът на намаление спрямо цената до 1 април 2012 излиза над 22%.
  Тъй като намалението с 11% вече го ползваме, то сваляне на цената спрямо досегашните цени е около 14% на сто,което е повече от добре.
  http://yphalachev.blogspot.com/2012/11/blog-post_16.html

 32. 32 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#31] от "grund":

  Алоо сметни в намалението и цената на безплатния руски газопровод и ще видиш огромната загуба ..

 33. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Най-силен ще бъде ефектът за индустриалните предприятия, които са основен потребител на природен газ в България.
  _____________
  Ефект за индустриалните предприятия и икономиката като цяло може да има ако паднат с 50% цените на тока и дизеловото гориво всичко останало е та*ак!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Цената на газа за потребителите ще падне с минимум 5-7%, заяви шефът на "Булгаргаз":)
  ..................
  До изборите , ВСИЧКО ще пада :
  праз лук , извара , домашното вино, червените гулии- белите - не , моята глАва- защото подписах , на Цвъ.- глупостите и те ще падат , правителството- и то ще пада :) , алчността гербова- ще намалее само , фидоска и цецка - няма да падат - те са вечна еманация на глупостта българска, руските агенти няма да падат-изкараха си мангизите , даже тигрите може да паднат - от някои , боко нема да пада-пазят го на футболните мачове , Ентелекта боков- само ще се вдига , мангизите на цветито и златев- и няма да падат , ще падат прорасналите картофи , на онзо от дквр-ще му падне брадата- много лъже , няма да падне и броят на напускащите , ромите за ГЕРБ- падат надолу , рейтингът на Боко- също- съвсем оклюма ..
  Чака ни цяла нова година - на падение ..)
  Нищо ново ..Ние сме си "паднал" народ ..., Щом такива ни уверяват в 'падението" ни ..и ние си траем :)

  BIG AL
 35. 35 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#29] от "bokko":

  Аз съм го коментирал като му е било времето, но никой не искаше да чуе. Седерунгелите мислеха, че ЮП се прави в услуга на Русия, а неговия смисъл беше да има сигурни доставки и България да прибира по 300-400 млн. на година транзитни такси. Никой не го беше грижа за Русия. И както винаги всички действия на СК обслужиха точно Русия, която успя да ни пробута тръби за 500 млн. срещу транзитни такси за 4-6 милиарда.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 36. 36 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Във връзка с газа има още един въпрос:
  Защо Виденов каза, че най-голямото пердателство на Костов е било подписването на газов договор с Газпром?
  Това го каза човекът, който Газпром и Мултигруп свалиха от власт, след като им отказа да вземе 2 млн. долара подкуп за да подпише договор.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 37. 37 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 857 Неутрално

  "... като не е реалистично да се очаква понижение на тези цени с 20%,... "

  Не виждам нищо нереалистично в това. Ако цената за крайния потребител не падне също с толкова проценти, това означава, че междинните си вдигат печалбата или останалите компоненти от цената.
  Ще дам и аз един пример. Да речем, произвеждам аз ябълки и ги продавам на Пешо. По 1 лв. килото. Той, от своя страна, ги продава на пазара по 2 лв. килото. От утре вече ще му ги давам по 80 ст. килото. Сега, ако Пешо продължи да продава моите ябълки на пазара по 2 лв. килото, а междувременно не са му се увеличили разходите - такси, гориво, труд и т.н., това какво означава? Че той си увеличава печалбата, нали?
  Може примерът да е прост, но логиката на ценообразуването не е ли еднаква навсякъде? Нека някой икономист да каже.

 38. 38 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Гневно

  Е за какво се духте вчера пред медиите?

  Я дайте една графика за предишното повишаване на цената и отражението върху потребителите и сегашното над 20% намаление и тънките ви сметки?

  Поредната гавра !
  Сега остава ДКЕВР да обяви 2-3% намаление на парното и да ни е честито!

 39. 39 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#8] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Щото в тия 20 са включени 11-те от април насам, които са калкулирани в цената. Тоест разликата между 31 декември и 1 януари ще е около 9 процента, което пак не е малко. Булгаргаз има там някакви недовзети приходи от минали периоди, които поне за няколко месеца ще изядат няколко процента от тези 9. И така ги смята тоя човек, че ще станат около 7 процента намаление. Но ако съм прав, след като си вземе недовзетия приход трябва да последва още няколко процента намаление само на тази база.

 40. 40 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аз си мислих, че с 20% ще падне, а то само с 7%, интересно, защо така?

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#9] от "DrAvalanche":

  Що се правите на утепани лисици! От тези 20%, 11% са по временното споразумение от април до декември.
  Остават 9% допълнително намаление.
  Въпросът не е защо няма да падне с 20, а защо няма да падне с 9%

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Весело

  До коментар [#41] от "tribiri":

  Спрете да обиждате лисиците! Те са свестни гадинки и червенеят само откъм опашката, а тук обсъжданите дУругари са червени навсЕкъде. И нима не е ясно, че тук пишещите вихрят предизборна кампания (както си могат)? Милинките неутрепани комуноиди!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 43. 43 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Нека журналистите обяснят, щото това им е работата. Аз го разбирам така:
  Цената на газа в лв. се изчслява по формула и е променлива величина всяко тримесечие. Компоненти във формулката са:
  1. Осреднените котировките на петролните продукти за предходните 9 месеца.
  2. Осредненият курс на долара.
  3. Други работи, които са тайни за простолюдието
  4. К=0.8, което би трябвало да е договорило правителството  Да излезе един и да каже АхВхСхК = Х от които всички са променливи без 20-те % и да се спре с тази истерия!!!
  Бахти тайните бахти и чудото...

 44. 44 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Гневно

  Все пак той отбеляза, че при 10% намаление в цената на газа би трябвало то да поевтинее със 7%, "чисто хипотетично"


  Какви 10% , какви 7%..Тиквата каза над 20%..Ко праим сега.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 45. 45 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 434 Гневно

  Не само, че не няма да им видим отстъпката, ами накрая ще имаме и да им даваме! Как цената на Южен поток за 2 години стана от 1 милиард и половина, до 3 милиарда и половина?

 46. 46 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1112 Весело

  До коментар [#41] от "tribiri":

  Не знам, кой се прави на утрепан, обаче съм краен потребител на газ. И като такъв не съм забелязал цената от Април да е паднала с 11%. Или с 10%. Или с 9, 8, 7 или 6%. http://www.dker.bg/files/DOWNLOAD/res-BGaz-2012.pdf ето ти и решението на ДКЕВР. Я ми посочи къде е намалението от 11%?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 47. 47 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Обърнете внимание на трасето на "Южен поток" ?! Давате ли си сметка защо руснаците предпочитат по дълго трасе, при това по дъното на морето, вместо по-късия път по суша?! Ами защото не искат "Южен поток" да минава през Украйна. И затова им трябва такъв "троянски кон" като България! Унизителна роля, за която, вместо да ни плащат, ще плащаме ние.

  The best way out is always through Robert Frost
 48. 48 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#1] от "Къти":

  Колкото и да зорадстваш това е -намалява се цената на газа и то с доста,а това ще накара икономиката да дръпне

 49. 49 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#41:"tribiri"]Въпросът не е защо няма да падне с 20, а защо няма да падне с 9% [/quote]
  Гогов казва"минимум 5-7%" и има в предвид физическите лица като потребители.За парното например знаеш,че газът е 70% от цената.
  Всъщност,ако не си го гледал:
  http://btvnews.bg/bulgaria/ikonomika/tsenite-na-gaza-i-parnoto-padat-izchisleniyata-prodlzhavat.html

 50. 50 Профил на Graffiti Vandalism.
  Graffiti Vandalism.
  Рейтинг: 381 Весело

  Следва продължение...Очаквайте увеличение!!!
  По силата на логиката:
  след като има такси потребление,загуби и пренос в сегашните сметки на потребителите на газ,защо да не възможно намалението да е с повече от прогнозните 5-7%.
  Въпроса който си задаваме-му знаем отговора!!!
  Посредници-лапачи-политически каси-шайка мошеници стоящи по веригата!
  Пожелавам на всички по-мека зима!!!

 51. 51 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  КО СТАВА ,БЕ,НАРОДЕ...КОГА СЕ НАПРАЗНУВА,НАХВЪРЛЯ КАЛПАЦИ-ВЧЕРА..КОГА СЕ ОМЪРЛУШИ И НАТАРАЛЯНКА ПОД МАСАТА??!!

  КО СТАВА ,БЕЕЕ...славете имената им съвеЦки,интернационални,Боковски,московски,газпромски..комунистически !!

  ко става бе...защо така сега ми унивате?!

  еххххххх

 52. 52 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Умърлуши,разбира се...да не ме разберете погрешно!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 702 Любопитно

  Гейберите лъжат като за последно. И би трябвало ката да решим догодина,ама ...мат,риала щЪ реши. Една друга голяма лъжа ,свързана с газа и газопровода. ЮП ще е дълъг 2355 км ,от които 900 морски и 1455 -сухопъте. Цената на ЮП - 16 млрд евро,от които 10 за морския участък . Да питам ли някое дете от втори клас дали за българския участък 3 милиарда и 300 милиона са много или да не питам ?

 55. 55 Профил на gtx
  gtx
  Рейтинг: 480 Разстроено

  ...просто се чудя на наивните хорица от форума които вчера ръкопляскаха за "много успешната" сделка с "Газпром"...и възхваляваха гейберската политика...запомнете - Бойко е най-големия измамник и популист в тая държава,който разчита единствено на пропагандата като средство за манипулация !

  Нищо лично !
 56. 56 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Защо "прогнозира"? Защо не е ясно с колко? Защо говори в бъдеще време?
  Вносната цена на газа е с 11% по-ниска от април тази година (поевтиняване със задна дата), защо все още не е отразена в цената на потребителите?

 57. 57 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Има вече друга тема по въпроса. заглавието е:
  РУСКИТЕ МЕДИИ ЗА "ЮЖЕН ПОТОК": СКЪПО И ИЗЛИШНО.

  Предположението, което направих по-горе (в постинг № 47), че трасето на газопровода се прави да мине по дъното на Черно море (вижте картата на трасето) е за да се шунтира Украйна. Това потвърждават руски анализатори в цитираната тема. Не други, а руски! Та после ми говорете за изгодата на България.

  The best way out is always through Robert Frost
 58. 58 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Доживях комунисти с декларацията си днес- пред Народното събрание , да задават въпроси и твърдят неща , за Южен поток - които пиша от няколко дни ...)
  Комунисти се борят с комунисти - с моите доводи и твърдения !!?? :)) Хахахахахаа......
  Десетилетия ще си изплщаме дяла в дружеството и съответно НЯМА да получаваме нито цент - за коридора , които им дадохме :)
  С една мааааааалка разлика : другарите са ЗА- патока , а той изобщо не ни е нужен >>))))

  BIG AL
 59. 59 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Друагрите от бкп-бсп- и герба - четат 'яростно ' Дневник >>)))

  BIG AL
 60. 60 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  А намалението на цената е , най- простата ЛЪЖА..) Тя зависи от динамични фактори и докато е вързана с формулата за нефта - няма да има такава ..
  Днес - една , утре- след 3 месеца друга , след 5 години , когато Боко ще се крие в ЮАР- цената ще е трета и т . н..:))))
  Докато не се отиде на свободния , така наречен спот пазар , НЯМА да видим 'евтина" руска цена :)
  Като евтиния бензин - на другаря златев ..
  Мафията , руската , никога не продава нещо - евтино ..Няма такъв филм ..)))

  BIG AL
 61. 61 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#55] от "gtx":

  Мене ме е срам че даже и във форума има заблудени хора които вярват на измамната политика на ББ . Когато още преди дни написах че няма с какво да се плаща за този проект защото всичко е ограбено от ГЕРБ в тази държава ме засипаха с минуси .даже и днеска имаще хора които вярваха че ББ е направил най доброто ама се оказа че е направил най доброто са собствена си кесия и е сериозно ощетил държавата ..

 62. 62 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#48] от "bta":

  Ей коя икономика на пожарникаря ли тя е умряла отдавна .Останала е икономиката на лапане лично от ББ .

 63. 63 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#60] от "BIG AL":

  Не можеш да очакваш някой да ти продава нещо под пазарната цена. Всеки иска да печели.
  Проблема в случая е некоректната цена и глупавите договори които България подписва. Обвързва ги с нестабилни неща, като цена преди една година.
  Договора трябваше да е, 20% отстъпка от световната пазарна цена, а не от цената която руснаците са определили и то преди една година.

 64. 64 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#48:"bta"]Колкото и да зорадстваш това е -намалява се цената на газа и то с доста,а това ще накара икономиката да дръпне[/quote]
  Колкото дръпна при последното намаление с 11 процента.За които всички чухме , но никой не видя.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 65. 65 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Ще, ще, ще ... а цените растат сега, сега, сега.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 66. 66 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#43] от "acarid":

  Много си прав.

 67. 67 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Защо са пуснали тоя да ни обещава и да разяснява?

  Защо не излезе другаря главен преговарящ Бойко - дето в "11-без-5" извил ръцете на Милер и с един телефонен разговор завоювал "голямата отстъпка" ?

  Не искал да се хвали, затова отказал показа за сутрешния блок на БТВ. Сигурно по същата причина не отиде и на парламентарния контрол, нищо че още вчера след подписването беше обещал да се отчете пред НС за подробностите по договорите.

  Вие вЕрвате ли Тиквата да има повод да се похвали и да не се похвали?! Аз - не.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 68. 68 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Да погледнем и отсрещната страна - руснаците. Тяхното поведение също е подозрително самодоволно и радостно за някой, който току що е бил "победен" и принуден да прави "големи отстъпки".

  Първо - още в сряда, преди България да е подписала, Русия се държеше все едно подписа ни е вече факт и Газпром се събра с немската и италианска фирма участващи в проекта за да подпишат окончателно решение за започването му. Прочетете го пак - окончателното решение се взема преди България да е подписала, и докато родните управници твърдят, че още преговарят. Как така?!

  Второ - след подписването Милер се нахвърли страстно да разцелува и напрегръща българските преговарящи, които в това време се усмихваха криво и гледаха като попарени. Кой тук изглежда като победител, и кой като губещ? Нима Милер щеше да е толкова весел ако наистина в "11-без-5" големия шеф от Кремъл го е унизил пред туземците принуждавайки го да даде по-голяма от планираната отстъпка?!

  Трето - днес руските официози мелодраматично се вайкат за "голямата отстъпка извоювана от българите". Кога сте чували Русия да признава поражение?! Никога. Това е само постановка, едно "евалла" към родните национални предатели подписали договора, така че те да могат да се преструват на победители и да ни убедят, че договора е изгоден за нас.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 69. 69 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Явно поотмина ентусиазма за евтин газ. Само 67 коментара за близо 4 часа.
  Наистина ли ГЕРБ направиха "удар" с евтин газ? Ето вносната цена на газа за Европа:
  http://ycharts.com/indicators/europe_natural_gas_price
  Елементарна сметка показва че се купува за около 327 долара за 1000 кубически метра. За колко ще купува България след "голямата" отстъпка от 20%?

 70. 70 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Очаквах тези изказвания. Естествено, че няма да има никакво понижение за крайните потребители. Ако случайно го направят (предизборно) то ще бъде толковамижаво, че изобщо няма да се усети. Дреме ми, че на 100 лв сметка ще платя с 10 ст по-малко.....
  Ако (както говорят) индустрията особено спечели от намалението на цената на газа, пак не очаквам намалени цени на крайни продукти.
  Всеки гледа да цапароса печалбата, а не да я раздели с клиента - просто е

 71. 71 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#69:"dissident"]Явно поотмина ентусиазма за евтин газ. Само 67 коментара за близо 4 часа. [/quote]

  А вчера в темата герберугите бяха в пълна мобилизация - 7 плювача на 24-часово дежурство. При условие че откак избухна скандала Марковска трябва да ги търсиш с лупа по другите теми. Явно "целевите" пари за популяризиране на "великата победа" са свършили, и сега пак карат на обичайните дежурства.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 72. 72 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#68] от "Авесалом Изнуренков":

  Отговора е в линка който давам в [#69]. Обърни внимание как се е променяла цената през последните 5 години. Ако си подписал договор през 2008 ще плащаш два пъти повече и през следващите две години. Отстъпка от 20% за цена от 2008 дори не се доближава до цената в момента.
  Именно това повтарям постоянно. Отстъпка 20% от нереална цена не е никаква отстъпка.

 73. 73 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Борисов се крие от медиите ,не иска да ходи в Събранието да представи параметрите по договора.Има нещо много гнило тук.И съвсем скоро ще се разсмърди.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 74. 74 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Мечката е сигурно, че ако те гони, ще те хване. Спасение от мечката няма” казал Бойко по една тема, мислейки явно за друга.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 75. 75 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#73:"Трактор и Тиква"]Борисов се крие от медиите ,не иска да ходи в Събранието да представи параметрите по договора.[/quote]

  Вчера Тиквата избяга на мач, днес говори за ... мечките, в парламента се говори за ... дърва за огрев.

  Както в случая Марковска прозира пълната гузна солидарност на политическата класа.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 76. 76 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#72] от "dissident":

  Намалението от цената е константа към формулата бе,т.ле.
  Ей,за два дни що глупости изписахте,не е истина.
  Вече спокойно можеш и да напишеш любимата фраза с т.лешки възторг:Прост народ,слаба държава,а пък аз ще ти сложа един голям ПЛЮС

 77. 77 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Дали това ще доведе до намаление на цената на основните хранителни продукти? Когато отчитаме увеличение, всичко скача. Когато има намаляване обаче, цените не мърдат.

 78. 78 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Четете, герберуги: "Ако "Северен поток" има съществено самостоятелно значение, то Южният трябва да се разглежда главно като шунтиращ Украйна и други транзитни направления, казва той. Това най-малкото ще даде възможност да се намалят транзитните такси, а Украйна да прояви повече сговорчивост при преговорите с "Газпром" за покупка на част от нейната газопреносна система", смята анализаторът. "

  N.B! "Това най-малкото ще даде възможност да се НАМАЛЯТ транзитните такси". Същите такси, на които ние уж се надяваме за печалба!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 79. 79 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Гневно

  До коментар [#76] от "ret":

  Ей, лъжливо гербераско колаборационистче, да знаеш, че за такива като теб не важи "прости им Господи, те не знаят какво правят".

  Такива като теб са по-лоши от глупаците и фанатиците, защото знаете какво правите, но това не ви спира да го правите нарочно.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 80. 80 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#79] от "Авесалом Изнуренков":


  Морозов,Морозов...сега трябва да пиеш извънредно хапчета за кръвното.
  Познавам един дебеланко като теб,който като се нервира направо припада от високото кръвно

 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#72] от "dissident":

  Прав си, но Милер направи важно уточнение - България получава възможно най-голяма отстъпка ... за страни от своята категория. Което значи кремълски сателити, напълно зависими от волята на Путлер. Т.е. за държава, която така или иначе е в задушаващата прегръдка на Москва, цената е "най-добра". На това очакват да се радваме гербераските предатели.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#66] от "ret":
  Може и да съм прав, но те защо не го казват тогава. Може би щото тези 20% не са коефициент К=0.8 към формулата, а са си 20% спямо 01.01.2012г. А от тогава променливите $ и нефт са с понижени стойности и цената така или иначе трябва да си падне доста надолу.
  Нека някой който е наясно да разкаже. Явно от Дневник не са.

 83. 83 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  Токакво има да се коментира - взеха безумно висока база и намалиха 1/5 от нея.Като драснем чертата сме с безумно висока цена.Милер вчера бе на седмото небе.Предполагам,щото е фен на България.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 84. 84 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#64] от "Трактор и Тиква":

  само да те светна ,че последното намаление влезе в сила сега с задна дата.Затова сега ще се усети ,като се намали цената на газа с по голям %.
  Но нека да изчакаме Семерджиев и после ще коментираме.

 85. 85 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "Премиерът Борисов не е договорил какво ще получава страната от транзита на газ"
  --------------------------
  Ееееееееее, СОПРИ СЕ МАЛКО, на тия РАДОСТНИ, УСМИХНАТИ Гербчета, още малко и ще им бръкните в джобчето.
  Алаведерчи, ЧАО Боко, ПРЯДАЙ СЕ, КЕ ТЕ УБИЯТ!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 86. 86 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Ето как едно предателство дава мотиви и за друго: БСП пита защо руски заем за "Южен поток" е приемлив, а за "Белене" - не.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 87. 87 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#84:"bta"]амо да те светна ,че последното намаление влезе в сила сега с задна дата.Затова сега ще се усети ,като се намали цената на газа с по голям %.
  Но нека да изчакаме Семерджиев и после ще коментираме.[/quote]
  И според теб ,след този "уникален успех" с колко трябва да падне газта.Щото аз смятам че при над двайсет процента и без посредници, трябва поне 15 процента да са при потребителите.Иначе смърди много.А Семерджиев е доказан некадърник и подлога.Факт.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 88. 88 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#84] от "bta":
  От сега знам какво ще кажат
  1. Недовзет приход, каквото и да означава това.
  2. Трябва да се пълни Чирен щото е празен. Този номер винаги минава през 2-3 тримесечия. (като го празнят няма понижения)
  3. По малки повишения от исканите последните 2-3 години и сега следва уравновиловка.
  4. По-високи котировки и курс на $ (неизвестно спрямо кога!!!)
  Като резултат: -0,51%. А след ББ -1,01%

 89. 89 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Абе, нали посредниците лапали 50% от цената, пък сега били вече отстранени и цената пада с 20%, значи от 1-ви януари тряба да чакаме поевтиняване поне с 60%, нали така излиза?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 90. 90 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Думите на премиер, който БЕЗСПОРНО ЗАЯВИ;
  АЕЦ Белене няма да се строи!
  Но ето какво значи да си ЗАКЛЕТ и маскиран компенсатор?
  Четвъртък 16/11/2012
  „Ние постигнахме споразумение, за възможно най ниска цена на газ, 20%”
  --- Премиера Бойко Борисов
  --------------------------------
  Дружбата м/у победители и освободители, ПРОДЪЛЖАВА!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 91. 91 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#46:"DrAvalanche"]И като такъв не съм забелязал цената от Април да е паднала с 11%.[/quote]

  А не ти ли обясниха, че е трябвало да се вдигне с 13%, ама понеже била паднала с 11%, затова решили да не я пипат.

  Нали ревяхте, че в Германия цената била най-ниска. Ами да ви направят цената за краен потребител като в Германия.
  Country € per kWh Natural Gas
  Bulgaria € 0.0428
  Germany € 0.0574

  И ти като си краен потребител на газ, аз не съм. Откъде на къде държавата ще продава или отдава под наем на руснаците 100 квадратни километра от българската земя и ще се отказва от милиони приходи в бюджета от такси за пренос, за да ти намалява цената на тебе. 80-те % от населението, които не са на газ какво печелят от тази работа!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 92. 92 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#82] от "acarid":

  Не разчитай на журналистите,изгледай интервюто на Гогов от 4:30мин,там казва,че е договорено най-високата цена на мазута и газьола през 2012 да се вземе за формулата,а не цената от 1 януари 2012 и съответно коефициентът за новата цена от 1 януари 2013 ще е под 1-ца,това означава цена под 400$.
  А ако намалението не е константа няма смисъл нито ние да пишем,нито Гогов да говори,точно си го написал К=0,8 или 0,75...0,77,няма значение.Другото означава,че ще имаме фиксиран цена от 405$ за 10г и формулата отпада фактически,както се опитват да ни убедят някои другари от форума.

 93. 93 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#91:"tribiri"]и ще се отказва от милиони приходи в бюджета от такси за пренос[/quote]
  За кои такси говориш?

 94. 94 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#25] от "grund":

  Да, и двете числа са верни. Защото Добрев говори колко спестяваме на годишна база, а руските медии изчисляват сумата на базата на срока на договора - 10 години. Кое точно не се разбира в случая?

 95. 95 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  БСП прочете декларация в подкрепа на "Южен поток".

  Критиките и въпросите към проекта идват главно от дясно и от ЕС.

  БСП питат само за разчет на парите, за да знаят колко ще могат да крадат като барнат пак властта.

  Герберуги, моля пояснете! Нали уж бил накърнен интереса на крадливата Триглава и на енергийната мафия?! Не чувам и плачещи посредници.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 96. 96 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#91:"tribiri"]Ами да ви направят цената за краен потребител като в Германия. [/quote]

  Няма проблем - само че да направят и покупателната способност колкото в Германия!

  Прави ми впечатление усърдното използване на ИЗОЛИРАНИ примери, сякаш по всичко сме еднакви, та и в цените трябва да се ме еднакви с Европа и въобще развития свят. А на практика често у нас цените са по-високи дори в абсолютна стойност поради липсата на конкуренция и държавната намеса в изграждане и бетониране на монополи.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 97. 97 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#91] от "tribiri":

  Бира, през 2008-ма сме били на 66-то място по интензивност на местната конкуренция. През 2012-та сме вече на ... 101-во!

  Гаранция - ГЕРБ!

  Не ми казвай, че няма връзка между силата на монополите и помпането на цените.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 98. 98 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Предполагам, че много от коментиращите тук са запознати със формулата за изчислене на цената на природния газ. Повечето коментари, са от свежи по-свежи. И всички са недоволни, въпреки че до вчера хранехте правителството, че няма да има други отстъпки,че руснаците ще натиснат Бойко и той ще подпише - просто ей така. Сега, когато намалението е факт, ревете че намалението не е 60 %, че от договорените 20% няма всичките да се усетят от крайният потребител. Но не отчитате факта, че сам Топлофикация София има огромни неплатени суми за доставено синьо гориво към Булгаргаз. Нали не очаквате Булгаргаз да трупа загуби вечно и финансира Топлофикациите в държавата. А, пък те да финансират "тарикати" които не си плащат парното.
  Разбирам, че много от писачите във форумите им се плаща, за да пишат,но аз се обръщам към нормалните хора - директорът на Булгаргаз е казал :" нека направим окончателните сметки и тогава ще говорим" . Но ние бързаме да коментираме, в повечето случай без да имаме дори и част от парчетата пт пъзела (ние никога нямаме всички парчета). Хора, изчакайте да видим резултат и тогава да коментираме. Иначе сега нашето е като крякане на жаби - един за крякат и всички го следват

 99. 99 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#95:"Авесалом Изнуренков"]Нали уж бил накърнен интереса на крадливата Триглава и на енергийната мафия?! Не чувам и плачещи посредници. [/quote]
  Не знам каква декларация са пуснали,но два дни Бай Пешо и Р.Овч. не спряха да реват.
  Как да плачат посредниците като са фирми на Газпром?Само на Дончев леко му потръпва мустака,но той си беше подготвен затова и няма да му отива сега да ревне като магаре.

 100. 100 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#6] от "theWho": Прав си, ако сравняваш с отоплението на твърдо гориво. Но ако сравняваме с електроенергия, отоплението с газ тази зима ще е конкурентно. Казвам го, защото отблизо следя въпроса. Имам и котле на централна газ (София газ) и 1 климатик и 1 конверторен радиатор.
  Напомням - електроенергията поскъпна с 15%, а газът колкото и да не вярваме ще поевтинее с 4-5% от януари.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK