Плевнелиев предлага регионални преференции за чуждите инвеститори

Президентът Росен Плевнелиев

© Юлия Лазарова

Президентът Росен ПлевнелиевПрагът за стимулиране на чуждестранните инвестиции трябва да бъде "регионално балансиран" и по-нисък в икономически по-слабо развитите райони на страната. Това предложи президентът Росен Плевнелиев на Осмия национален иновационен форум.


Според него какъв да бъде прагът правителството и бизнесът трябва да решат заедно.


През следващите две седмици въпросът да се обмисли още веднъж внимателно и да се вземат добри решения, призова президентът, който върна на 12 декември за повторно обсъждане текстове от променения Закон за насърчаване на инвестициите. Той оспори текстовете, с които се поставяше изискване инвеститорите да са внесли в капитала на българско търговско дружество най-малко 4 милиона лева и да са разкрили най-малко 50 работни места, за да получат право на постоянно пребиваване в България.


Росен Плевнелиев призова за допълнителни и видими преференции за чуждестранните инвеститори, включително за визови облекчения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK