КЗК разреши на "Върба-Батанци" да придобие "Горубсо-Мадан"

Николай Вълканов

© Юлия Лазарова

Николай ВълкановКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на едноличен контрол от страна на "Върба-Батанци" АД - Златоград, върху "Горубсо-Мадан" АД, съобщиха от пресцентъра на КЗК.


Придобиващото дружество се занимава с добив и с преработка на подземни богатства, строителна, монтажна, търговска и транспортна дейност и др. Основните дейности на "Горубсо-Мадан" АД са добив и преработка на оловно-цинкови руди, производство и продажба на оловни и цинкови концентрати, както и минно строителство.


КЗК смята, че сделката няма да доведе до възпрепятстване на конкуренцията на който и да било български пазар, поради което следва да бъде безусловно разрешена.


Собственик на "Върба-Батанци" (смесено предприятие между "Минстрой холдинг" и "КЦМ 2000") е бизнесменът Николай Вълканов, който чрез това си дружество придоби "Горубсо-Мадан" през миналата година от Валентин Захариев. Това стана с посредничеството на премиера, след като предприятието изпадна в тежко състояние.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK