Марките на "Ален мак" се продават за 1 млн. лв., съдебни спорове отблъскват купувачите

Смятаните за най-ценния актив на "Ален мак" търговски марки "Кря-кря" ("Па-па"), "Поморин", "Каро" се предлагат за общо 1.048 млн. лв.

© Красимир Юскеселиев

Смятаните за най-ценния актив на "Ален мак" търговски марки "Кря-кря" ("Па-па"), "Поморин", "Каро" се предлагат за общо 1.048 млн. лв.След два неуспешни опита да намери купувач за  пловдивския завод за производство на козметика "Ален мак" синдикът на дружеството насрочи търг за отделни части, пише "Капитал daily" в днешния си брой под заглавие "Марките на "Ален мак" - между дела и продажба".


На 25 януари за продажба ще бъдат предложени отделни групи имущество на обявената преди две година във фалит компания. Смятаните за най-ценния актив на "Ален мак" търговски марки се предлагат за общо 1.048 млн. лв. Това са популярните и много познати на руските пазари и в България брандове "Кря-кря" ("Па-па"), "Поморин", "Каро".


Проблемът е в това, че преди години собствеността върху марките за ЕС и бившите съветски републики е била прехвърлена на друга компания и опитите на кридиторите да си върнат правата, макар и частично успешни, все още са далече от финала. Дори правата върху марките за България се оспорват с аргумента, че не се ползват. 
Допитване на изданието до водещи производители в България на козметични продукти  - дружествата "Арома", варненското "Ариес козметикс" и "Рубелла бюти" показа, че те нямат интерес към "остатъците на "Ален мак". 


За продажба в момента освен марките се предлагат общо пет съвкупности имущество за около 2.8 млн. лв. Оценката на цялото предприятие е 17 млн. лв. Между тях са 81 дка в регулация в с. Розово, община Брацигово, ниви в селата Розово и Хвойна, община Чепеларе, производствени помещения, машини и съоръжения. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK