Борисов: Днес ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ; борсата спря търговията с акциите й

Борисов: Днес ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ; борсата спря търговията с акциите й

© Анелия Николова, ДевникЛицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ ще бъде отнет днес, заяви на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов. Той съобщи и че отделно трите ЕРП-та ще бъдат глобени без да посочи сумите.


Изявлението му беше направено след като преди това прокуратурата препоръча същата мярка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. 


Прокуратурата потвърди, че компанията е извършвала системни нарушения на лиценза, включително при отчитането на тока. 
За отнемането на лиценза на дружеството, което обслужва Западна България, се говори от миналата седмица, когато регулаторът установи, че компанията е подавала по-ниско напрежение от допустимото в някои региони. 


Акците на CEZ на борсата в Прага продължиха да поевтиняват след новината, че прокуратурата в България ще поиска отнемане на лиценза за електроразпределителна дейност. Цените поевтиняха с 1.7% до триседмично дъно.


Борсата в София временно спря търговията с емисиите на ЧЕЗ Разпределение АД и ЧЕЗ Електро България АД. В официалния текст се казва: "На база официални изявления на министър-председателя на Република България и информация от медиите за изявление на Прокуратурата за отнемане на лиценза на ЧЕЗ Разпределение АД (3CZ) и ЧЕЗ Електро България АД (1CZ) и на основание чл. 65 (2) във връзка с чл. 65 (1), т. 1 от Правилника за дейността на БФБ, Част IV - Правила за търговия, БФБ-София спира временно търговията с двете емисии до края на търговската сесия."


Преди да бъде спряна търговията с акциите на ЧЕЗ Разпределение България АД-София доведе до спад в цената им с 10.78% при изтъргувани 103 лота. Още по-голям бе сривът в цената на книжата на Енерго-Про Продажби АД-Варна – с 13.39 на сто при изтъргувани 2334 акции. При Енерго-Про мрежи АД-Варна сривът е с 10.03% при изтъргувани 276 лота.


Процедурата в България изисква след отнемането на лиценза да бъде назначен временно служебен електроразпределител, както преди дни обясни министърът на икономиката и енеретиката Делян Добрев.


До проверките на електроразпределителните дружества се стигна след масови протести срещу високите сметки за ток за януари, получени в цялата страна.


Вчера  Европейската комисия призова цените на тока в България да бъдат определяни от пазара, както и да бъде осигурена независимост на ДКЕВР. 


Как се отнема лиценз според Закона за енергетиката


Лицензът, издаден по Закона за енергетиката, се отнема с решение на ДКЕВР. Това може да стане, когато съответното дружество не изпълнява или нарушава задълженията си, записани в лиценза и тези, записани в две глави на закона. Според тях дружествата са длъжни да обезпечават сигурността на снабдяването, да изпълняват задълженията си според националния план за инвестиции в сектора, да уведомяват предварително производителите и клиентите за времето и продължителността на прекъсването на снабдяването или ограничаването при извършване на ремонтни работи, пише в Закона.


Текстове за отнемане на лиценза има и в Наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката, приета от ДКЕВР. Според нея лицензиантите са длъжни да осигурят измерване и отчитане на енергията чрез монтиране и поддържане в изправност на средства за търговско измерване, назначаване на квалифициран персонал за контрол и отчитане на измервателните средства. Компаниите са длъжни и да гарантират "сигурност, непрекъснатост и ефективност на снабдяването.


В документа още пише, че конкретните стойности на показателите за качество и периодът за достигането им за всеки притежател на лиценз се приемат с решение на регулатора и стават условия на лицензията.
Процедура по отнемане на лиценза може да започне "при наличие на съставен акт за установяване на съответното нарушение". Наредбата предвижда регулаторът да изпрати писмено съобщение до съответното дружество за откриване на производството, като в него изрично се посочва основанието за предлаганото прекратяване на лиценза.


Освен това ДКЕВР трябва да поиска становище по процедурата от съоветните държавни и общински органи, които имат отношение като срокът за това е 14 дни.


Такъв е и срокът, в който самото дружество трябва да изпрати до регулатора писмена си позиция по прекратяването на лиценза.


Той може да бъде отнет след изтичането на тези срокове. Това става на закрито заседание на ДКЕВР като преди това на открита среща съответното дружество има право да представи възраженията си. Решението за откриване на процедура по отнемане на лицензия не подлежи на обжалване.


След като бъде отнет лицензът по преценка на регулатора може да се назначи търговски представител.
"В случаите, когато лицензията е издадена за определена територия, комисията определя друг лицензиант, отговарящ на условията за издаване на лицензия, който да упражнява дейността на тази територия до изтичането на срока на спиран". Това е текстът, който дава отговор на въпроса какво предстои след отнемането на разрешителното.

Коментари (270)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Borislav Borisov
  Borislav Borisov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Значи можело? Ред е на лукойл,софийска вода и др.

 2. 2 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Смятайте какъв хаос ни очаква сега - временен елразпределител, отдруга страна преизчисляване на вече платени сметки и какво ли още не.

 3. 3 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Весело

  време беше!

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Гневно

  Всяко правителство трябва да върви преди събитията, а не след тях!?

 5. 5 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Чудесно! Въпросът, е че с тези 8% дето искат да намалят тока, нищо няма да се оправи. Положителното е, че Бойко явно се поуплаши. Браво българи, значи можем да ги стреснем гадовете!

 6. 6 Профил на Acropora
  Acropora
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "borisovpower":

  За лукойл ще има да почакаш..........

  http://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo
 7. 7 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 749 Неутрално

  и ЧЕЗ падна като жертва, само че е късно

 8. 8 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това шубето е голям страх !

 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  А 120-те милиона кеш, които ЧЕЗ е натрупал, и които ТИМ се опитват да набарат чрез покупка на контролен пакет в дружеството?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Жената, която е представителка на протестиращите - евала! Браво на нея! Достоен следовник на Апостола!

 11. 11 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Хайде честито, скоро западна България ще си има ЕРП собственост на мутри.

 12. 12 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#2:"cup_of_tea"]Смятайте какъв хаос ни очаква сега [/quote]
  хаоса е ясен, и ще стане кат преди няколко години с лукойл, но поне маааааааалко се доближаваме до защита на потребителя

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 13. 13 Профил на Стефан Станчев
  Стефан Станчев
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бойко, а твоят лиценз кога ще го отнемем?

 14. 14 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Що за простотия? Ако поискат бензин за левче и това ли ще им дадеш бе Бойко?

 15. 15 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 778 Весело

  Бушоните продължават да горят, но май е вече късно.
  Цялата инсталация е за подмяна.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 16. 16 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Една гражданка обяснява на пресконференцията на Бойко колко е прекрасно това управление, просълзих се.

 17. 17 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Чудно! Не знаех, че министър-председателят е и (нов) шеф на ДКЕВР и че "в бъдещето тъмно той гледаше ясно"

 18. 18 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Жалка картинка е Буда, на тази пресконференция? Унижение!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 19. 19 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Еййй,няма угода!


  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 20. 20 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Днес приключва в 23:59:59. Дотогава Мутрата може барем 3 пъти да си смени мнението.
  А и да го отнеме, и да не го отнеме, Мутрата вече е политически труп.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Много бързо ги взимат тези решения бе! За пет дни! Да не ни излезе през носа това! Доколкото си спомням това последно увеличение Семерджиев каза, че е за зелена енергия повечето, какво ми дрънка Борисов, че те били намаляли тази такса, хайде бе! Пълни глупости! Проблемът е цялостната слободия и безхаберие на управлението! Доходите ни са аборигенски! И няма и никакъв шанс за по-големи и дума не се обелва.

 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Тоя изтрещя напълно...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на faith13
  faith13
  Рейтинг: 418 Разстроено

  А някой замисли ли се, че хората работещи в ЧЕЗ може би ще останат без работа!? А това определено няма да доведе до нищо хубаво... още безработни хора, още повече протести... още по-голяма невъзможност на хората да си плащат сметките. Но ако си мислите, че с отнемането на един лиценз нещата ще се оправят, то... тази държава няма да я бъде... а моето поколение няма за какво да остава тук...

 25. 25 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Въпроса е кой даде лиценза и кой позволи да правят каквото си искат.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 26. 26 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 514 Неутрално

  късно е либе за китка!

  отнемането на лиценза на търговска фирма, с двустранно подписан договор, не оправя кашата , а влошава ситуацията.
  думите на бб доказват пълната му слепота и глухота!
  народа не го иска!не ги иска!

  вероятно ,ще си налагат властта със сила и принуда.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 521 Весело

  Яко, гледате ли по телевизора - Борисов оглави протестите.

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 29. 29 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Браво и на другата представителка на протестиращите! Смели жени!

 30. 30 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Бойко, събери най-добрите ни юристи преди да се мотивира решението за отнемане на лицензите, защото ЕРП-тата няма да се дадат без бой.

 31. 31 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 759 Любопитно

  А Костовия договор за Мариците кога ще бъде развален ???

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 32. 32 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 572 Неутрално

  КТБ идва, или се бъркам?

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2145 Весело

  [quote#2:"cup_of_tea"]Смятайте какъв хаос ни очаква сега [/quote]
  То пък досега една швейцарска подреденост, една безскандалност...

 34. 34 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 474 Неутрално

  И си мисля.. сега намалят тока, а защо въобще позволиха да го увеличат? Що за пасмина садистична ни управлява? В желанието си да ни изстискат последната капка кръв, ни продадоха на разни кръвопийци. От тук насетне смятам, че трябва да излизаме по улиците срещу всяко нещо, което ни ощетява, иначе не става!

 35. 35 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Бойко отвръща на удара.....

  Станишев, Сидеров и компания пак ще трябва да го мислят как да провокират бунтове....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 36. 36 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#9] от "Настрадин Ходжа":

  Буда добре действаш нов подарък на ТИМ .народа е смотан нека тъне в мизерия

 37. 37 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#14:"mar_x"]Ако поискат бензин за левче [/quote]
  ...добрата новина е, че може! Лошата новина е, че бензинът ще бъде съпоставим с водата от Мексиканския залив след оня разлив - не само като качество, а и като косвени загуби, и то не само за фиска

 38. 38 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ясна работата, ЧЕЗ са виновните, макар, че истинската цена на тока е едва 40% от тази, която се плаща, т.е. крадецът е държавата, не ЧЕЗ!

 39. 39 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1555 Разстроено

  ПАНИЧЕСКИ действия, които напомнят на приказката "болен здрав носи"... 9% обират недоволството за 100% от сметката.
  Пожарникарчето се явява "добрия пъдар"... а сметката - нея поемат разбира се данъкоплатците!
  Държавата е в свободно падане и клинична смърт, вече и автопилотът не работи, та може да се разбие дори преди изборите...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 40. 40 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Лесно е да насочиш народното недоволство към "чужденци". По-важното е кога е ще бъде сменена цялата политика на ДКЕВР по отношение за какво се плаща в сметките!!!

 41. 41 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  До коментар [#27] от "joshua.tee":

  Ти си от теоретиците на конспирацията. Развий я на свобода. Времето на цирковете приключи. Времето е разделно.

 42. 42 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  спокойно. след 3 дни ще им се върне лиценза.
  справка - Лукойл

 43. 43 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  ДС кризисен ПР? Нищожества! Били постигнали нещо за 23 години? Нещастници!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 44. 44 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 765 Любопитно

  И кой ще вземе лиценза?
  Цецо или Цеко?

 45. 45 Профил на MMK
  MMK
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Голямо "мазало" настана, махаме Дянков, махаме ЧЕЗ, махаме .... и после ?

 46. 46 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Днес ще бъде отнет, а утре върнат ... като на ЛУКОЙЛ )) Тоя филм не сме ли го играли бе Борисич? ))
  Дано не ни излезе през носа това отнемане!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Гневно

  До коментар [#5] от "d3si":

  " Бойко явно се поуплаши " - Зад бабаитската стойка, бича глава, мутренски маниери, безсрамно самохвалство, се крие един много слаб, не решителен човек! Когото разни не...бани журналистки ни го представяха като гОлЕмата работа.......

 48. 48 Профил на john_law
  john_law
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Никой няма да остане безработен, максимум някоя руса, шефска секретарка.
  До коментар [#24] от "faith13":

 49. 49 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 988 Неутрално

  късно е либе за китка, къснооооооо

 50. 50 Профил на Martin Donkov
  Martin Donkov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#15] от "1951":

  Защо си весел? с какво точно ще подмениш системата?

 51. 51 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 816 Неутрално

  До коментар [#32] от "The.Teacher":

  Или ТИМ по скоро

 52. 52 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Така се прави силна държава.

  In debt we trust
 53. 53 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  До коментар [#34] от "d3si":

  Чак сега ли осъзна какви хора ни управляват (продължители на един 45-годишен криминален период)?

 54. 54 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 675 Весело

  Ууууу , долу!!! Тиква , милиционер , пожарникар! Лицензът на ЧЕЗ ще отнема тиквата! Долу!!!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 55. 55 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#44:"virgin"]И кой ще вземе лиценза?
  Цецо или Цеко?[/quote]
  Цвети ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 56. 56 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#34:"d3si"]И си мисля.. сега намалят тока, а защо въобще позволиха да го увеличат? [/quote]

  По схемата "ако мине" и после "еми, не мина".

 57. 57 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Гневно

  До коментар [#54] от "Karla по пътя на Alien":

  Сетила се Мара да се побара....

 58. 58 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Адругите две ЕРП с какво са по-различни от ЧЕЗ,тях кога
  ще ги накажат или ще чакаме народа ....

 59. 59 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  При Костов монополът на М-тел беше пожизнен, докато умре Костов или народа го изгони с камъни и сопи. Тогава една минута беше 70 стотинки.

  In debt we trust
 60. 60 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  БОЛШОЙ ТЕАТЪР
  Мисли си,че си е опекъл работата с Путин,и пак почна да ги реди "ан гро".
  Нещата почват да стават интересни.

 61. 61 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Тоя може само да уволнява, отнема лицензи, къса, реже, съдира и други подобни каратиски прийоми.
  А кога ще се научи да МИСЛИ???!?

 62. 62 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 470 Гневно

  Пак се опитва да ни прави на глупаци. Независимо дали ще отнемат лиценза на ЧЕЗ , ЕВН и който и да е още , докато законодателството обслужва монополите няма да има промяна. Все пак цената и правилата на играта се определят от ДКЕВР и управляващото мнозинство.
  Ама предишните били виновни. Те са виновни , ама вие какво правихте 4 години бе тюфлек ? Още повече подсладихте положението на монополните дружества. Обяснявай после , че не сте облажили и вие !!!

 63. 63 Профил на hackum
  hackum
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ако наистина е имало нарушения, добре. Но трябва да си много наивен, за да вярваш че след този ход от утре сметките за ток ще са по-ниски.

 64. 64 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Смел както винаги.
  Отнемате на лиценза не е лесно и трябва да има повече от желязни аргументи.

 65. 65 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И едните без мозък, и другите...

 66. 66 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Чудесна стъпка за привличане на инвеститори. Акт, с който отново показахме, че няма стратегия, няма правова държава -- има хаос. Кой инвеститор ще дойде в България, когато могат да му вземат бизнеса от днес за утре? Позор!

 67. 67 Профил на ЛУСТРАЦИЯ
  ЛУСТРАЦИЯ
  Рейтинг: 373 Любопитно

  Борисов: Днес ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ" Ефектно,а.....

 68. 68 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1555 Гневно

  [quote#23:"Тони!"]Тоя изтрещя напълно... [/quote]
  Чуждите ивестиции за 2012 спаднали с нейде 50%.
  След подобни изцепки, за очакване е поне двоен срив за 2013.
  И тук се намесва "национално отговорния капитал", ТИМ и останалата сволоч препират парите от кайманските острови.
  Тъй де, в БГ мафията си има държава.

  А "управлява" един сламен популист, страхлив и некомпетентен, че и нарцис на всичкото отгоре...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 69. 69 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#59] от "Dollar Akbar":

  ц, в на4алото една минута беше 1.50-1.60 даже

 70. 70 Профил на dobrev111
  dobrev111
  Рейтинг: 367 Гневно

  Буда продължава да лъже и в момента по всички телевизии - извънредна пресконференция.

 71. 71 Профил на plamenss
  plamenss
  Рейтинг: 559 Неутрално

  А, на ЕВН кога пада лиценза?

 72. 72 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  До коментар [#56] от "cup_of_tea":

  Тази схема е по линията на целия преход, не само на това правителство. Вече кредитът на доверие към всички партии клони към нула. Моментът е решаващ. Предстоят промени - сега или след няколко месеца. Крайно време е страната да започне реални промени, а не само популистки лозунги и демагогия.

 73. 73 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#58] от "pentuer":


  Другите са Германия и провинция Долна Австрия.
  По-добре да си мълчи.

  Междудругото аз не му вервам че ще отнеме лиценза на тия кръвопийци от чехия

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 74. 74 Профил на selectionneur
  selectionneur
  Рейтинг: 418 Неутрално

  В България населението е с комунистическа нагласа, независимо за кого гласува. Омразни на т.нар. народ са освен ерепетата,още ВиК, мобилните оператори, търговските вериги, бензиностанциите, медиите и кой ли още не, честно- не знам кого харесва населението, май и себе си не обича.
  Отнемане на лиценз на дружество, работещо по създадените от държавата правила ще е поредната паническа стъпка на управляващите да удържат положението.
  Накрая населението ще поиска богатите да се затворят в концлагери, а жените да станат общи

 75. 75 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 791 Гневно

  Албанизация до дупка!

  Популизъм до дупка!

 76. 76 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#61:"herbaltea"]А кога ще се научи да МИСЛИ???!?[/quote]


  Тези неща се учат в крехка детска възраст!

 77. 77 Профил на klimbar1
  klimbar1
  Рейтинг: 576 Неутрално

  И сега след разговора по телефона с Путин какво се получава:
  Взимат лиценза на ЧЕЗ и може би и на ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО
  и ги подаряват на Путин и компания

 78. 78 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1765 Гневно

  Много плоско това с "представителя на протестиращите", бе. Наистина ли си мисли БУДА, че хората са толкова тъпи???
  А за "мерките", които предлага - гарантирано хвърля държавата в тотален хаос, а последствията ще се измерват с милиарди левове!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 79. 79 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#60] от "Hawaii":

  я ни светни за връзка на путин с чехия(чез) и германия (е.он) и долна австрия (евн)!
  Той путин според тебе требе да е БОГ, ако има влияние у тия концерни

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 80. 80 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тони!":

  Готов е на всичко да спаси себе си

 81. 81 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  "Запитах се, защо официално се говори само за ЧЕЗ?
  Според мен, кучето е зарито в това, какъв е потенциалът да бъде придобита по-голяма част от дружеството, ако акциите му понижат цената си. Другите две ЕРП-та закупиха сами държавния дял от малко под 34%, чиято продажба стартира през 2011г.. При ЧЕЗ обаче, акциите на държавата са придобити от различни посредници (не е ясно за кого)."
  http://ghg-reporting.com/blog/2013/02/18/electricity_prices/

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 82. 82 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 675 Разстроено

  Тотален цирк. Нещата отиват от зле на по-зле. Особено след изборите с някаква нова двойно-тройна коалиция. Надеждата клони към тежка нула.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 83. 83 Профил на alieng
  alieng
  Рейтинг: 418 Неутрално
 84. 84 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 624 Неутрално

  А, ако го направят левашки и ЧЕЗ ни осъди ще си платим с лихвите!

 85. 85 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#79] от "crowd founder":

  Няма как да те светне, защото в главата му е голяма мъгла! Освен мъглата е и Путин! Като обяснение на всичко неясно!

 86. 86 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Ползвайте ток докато има. Ако бях на мястото на ЧЕЗ, щях да го спра моментално на всички. Ако са виновни, стъпката е правилна, но все ми се струва, че малко трудно доказват обвинения в съда нашите власти... Току-виж пак ни осъдили на тлъста неустойка.

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 87. 87 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 876 Неутрално

  капитанът на кораба е пиян. някой трябва да го озапти и да го вкара в карцера.

  Истината ни прави свободни.
 88. 88 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#2] от "cup_of_tea":

  В САЩ при някакво нарушение на фирма я съдят. Когато осъдят накоя корпорация за малка сума е добре. Потърпевшият получава парите, когато я осъдят на много милиони, дори милиарди, нищо не взема. Фирмата се разпада.
  В случаят ще е същото. Отнемат ли им лиценза ще е нова фирма и тя няма да е отговорна за надвзетите пари.
  Правилното решение е ЧЕЗ да се разплати и след това да престане да оперира в България.

 89. 89 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Двете жени ПРОДАДОХА съвеста си и хората по улиците,а БУДА си е все същият.Промяната ще е на изборите най-рано.

 90. 90 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 584 Гневно

  аз като ви казвах, че Боко ще реже лентата на протестите не ми вярвахте
  е нема такава наглост!

 91. 91 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#77:"klimbar1"]И сега след разговора по телефона с Путин какво се получава[/quote]

  Браво! Само не разбрах, как го подслуша разговора?

 92. 92 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 606 Неутрално

  а лицензите на енерго-про и еон кога ще им бъде отнети лизензите

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 93. 93 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  На Енерго-Про кога?

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 94. 94 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Има още лицензи за отнемане. Най-главният от тези лицензи също беше даден по погрешка преди 3 г. и половина на хора, които явно не го заслужават. И преразглеждането му предстои на следващите парламентарни избори.

 95. 95 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ще стане като с Новера - ще плащаме и на ЧЕЗ! защото такива решения не се вземат стихийно, за да се гаси недоволството на народа, а с разбиране!

  mak1951
 96. 96 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Коя е тая мьекаща "представителка" на протестиращите???
  Да не е представителка на младежката ГЕРБ?

 97. 97 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "Ура", сега ще настане справедливост. Ще прогонят лошите чехи и австрийци, а справедливост и в енергетиката ще раздава добрия батко Цветан Василев, чрез своята КПБ, в която само поради една случайност са парите от републиканския бюджет. Ха на бас, че и олигарсите от БСП ще отхапят някое парче, за да им запушат устите. Ни пак ще пикаем кръв ... три пъти ура за "справедливостта".

  preklara rara
 98. 98 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#85] от "reakzioner":

  Мъгла има ли по хаваите?
  Мислех си, че там е вечно лято и че повечето немат представа койе путин, за да го обвиняват в каквото и да е.

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 99. 99 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Като не реагира това е защото се крие , като реагира - къв е тоя бе. Като говори - що говори , като не говори - що не говори...

  п.п. Уууу , долу!!!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 100. 100 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Весело

  [quote#74:"selectionneur"]Накрая населението ще поиска богатите да се затворят в концлагери, а жените да станат общи[/quote]

  аз съм за. хляб и зрелища му е майката....

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK