"Мелроуз" получи още 166 дни да търси нефт и газ в блок "Галата"

"Мелроуз"  получи още 166 дни да търси нефт и газ в блок "Галата"

© Антон ПоповПравителството удължи със 166 дни срока на разрешението за търсене и проучване на нефт и газ в блок "Галата" в Черно море.


Титулярът на разрешението, издадено преди две години, е британската "Мелроуз Рисорсиз".


В съобщението на Правителствената информационна служба се казва, че "компанията се задължава да извършва проучвателни дейности по видове и обеми съгласно одобрената от министъра на икономиката, енергетиката и туризма работна програма, която е неразделна част от допълнителното споразумение за продължаване на срока".


Освен това кабинетът разреши на "Тотал Е&П България" Б.В. да прехвърли частично права и задължения, произтичащи от разрешението от 2012 г. за търсене и проучване на нефт и природен газ в Блок 1-21 "Хан Аспарух", на партньорите си в консорциума.  "ОМВ Офшор България" ГмбХ и "Репсол България" Б.В. получават по 30% дялово участие, а "Тотал Е&П България" запазва 40 процента. 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK