Покрай промените в енергийния микс миньорите се стреснаха за работните си места

Снимката е архивна.

© Юлия Лазарова

Снимката е архивна.Регионалният миньорски синдикат към КТ "Подкрепа" в Бобов дол в обръщение до президента, Народното събрание и Министерството на икономика призовава  да спрат "спекулациите с цената на произвежданата електроенергия от ТЕЦ "Бобов дол". Те настояват работата на теца да се нормализира, а ако това не стане ще предприемат "всички разрешени от закона действия в защита на работните си места и физическото оцеляване на семействата си".


Синдикалистите се опасяват, че  ще бъдат закрити десетки хиляди работни места, ако ТЕЦ "Бобовдол" бъде извадена от енергийния микс или делът й бъде намален и се наложи централата да ограничи мощностите си. Централата, собственост на Христо Ковачки, беше посочена от министъра на енергетиката в оставка Делян Добрев като еден от производителите на скъп ток. Ограничаването на дела им е сред инструментите за поевтиняването на електроенергията от утре.


Под натиска на уличните протести решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за промяна в цената се очаква днес. 
Миньорите, чиито работни места зависят от работата на въглищната централа, подчертават, че тя е изпълнила задължението си да изгради сероочистваща инсталация. "Продължаването на спекулациите с цената на произвежданата електроенергия от ТЕЦ "Бобов дол" ни кара да мислим, че някой умишлено и целенасочено иска ликвидиране на работните ни места", се казва в обръщението.


Миньорският профсъюз предупреждава, че спирането на мините ще застраши сигурността на енергийните доставки към гражданите, ще възникнат непоправими щети на работните места и ще последват аварии и трудови злополуки. "Ограничаване производството на ТЕЦ "Бобов дол" обрича на глад и мизерия целия регион и нагнетява огромно социално напрежение", пишат синдикалистите. 


Те настояват централата да продължи да работи с поне два енергийни блока.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Показно как в едно общество има различни мнения и интереси....
  Това, което за едни е добре, за други е зле.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Упсс, лявата политика до това води.

 3. 3 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 953 Весело

  Миньорите vs ония с бирите от Орлов мост.

  Борбата е безмилостно жестока.

 4. 4 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално


  В деня преди да си подаде оставката Борисов обеща поевтиняване на тока от 1-ви март с 8%, като за целта отреди най-важна роля за това на АЕЦ „Козлодуй” и преразглеждане на дела (сега 40%) от общата продукция на ток, която се продава на т.нар. „свободен пазар”. И както обикновено пак ни излъга. Ето как.
  Датата е 8-ми януари 2012-та година, а медията е в-к „Капитал”:

  Обикновено минималната цена на електроенергията, която АЕЦ "Козлодуй" обявява на търговете, е 68 лв. за мВтч, а предложенията на търговците не надхвърлят 69 лв. На последния търг обаче цената достига 72 лв. за мВтч, което изненадва не само повечето търговци на ток, но и техните клиенти - едрата индустрия.

  Минава една година и вече датата е 29-ти януари 2013-та година, а вестника си е пак „Капитал” – интервю с изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Нииколов:

  Имате ли намерение през тази година да започнете провеждането на общи търгове за износ и за вътрешен пазар, тъй като ЕК отправи критики към България в това отношение?
  Ние вече провеждаме общи търгове. Миналата седмица имахме такъв за продажба на електроенергия за февруари, март и април. За март и април обаче предложените цени бяха прекалено ниски и прекратихме търговете. Като цяло цените на електроенергията падат драстично, което ще се отрази на цялата енергетика. Мисля, че АЕЦ ще издържи поради това, че продукцията му е с ниска себестойност, но няма да се отрази добре на НЕК и ТЕЦ "Марица-изток 2".
  Защо, какви цени постигнахте?
  64.46 лв. за мегаватчас, което на фона на енергията в Унгария, която без таксите е около 30 евро, е добра цена.

  Имаме поевтиняване на 40% от продукцията на АЕЦ-а е поевтиняла с малко над 10.4%, а цената на останалите 60% не се е променил – останала си е 44 лева за мегаватчас!!! Или като цяло имаме близо 5% поевтиняване на цената на цялата продукция на АЕЦ-а, която произвежда 1/3-та от електроенергията в страната. В резултат на това цената за крайния потребител е повишена преди повече от половин година с 13.6%. Нито „медиите”, нито „политиците” забелязват.
  А вие сигурно вече сте забелязали, че шефа на АЕЦ-а казва за „Капитал”, че квотите са продадени само за февруари, но не и за март и април?!!! Няколко дни след това започват всенародни протести, заради раздутите сметки на и без това поскъпналият ток. На 19-ти февруари премиера Борисов обещава поевтиняване с 8%. Не минават и 10 дни и ето какво заявява шефа на АЕЦ-а Николов пред Дир.бг, на 27-ми февруари:

  АЕЦ "Козлодуй" произвежда около 14 млн. мегаватчаса годишно, ако всички те влязат в микса за регулирания пазар при цена от 44 лв. за мегаватчас, каквато е тя в момента, то това ще доведе до загуба от приблизително 10 лв. на мегаватчас, каза Николов. Вярно е, че АЕЦ "Козлодуй" реализира най-голямата си печалба за миналата година, но тази печалба остава при НЕК, заяви Николов. Задълженията, които НЕК има към АЕЦ "Козлодуй", са около 300 млн. лв., посочи той.
  Николов подчерта, че на централата й предстои да реализира инвестиционна програма, свързана с удължаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй". На въпрос какъв би бил максималният размер на енергията, която АЕЦ "Козлодуй" може да отдели за регулирания пазар, без да е на загуба и без да е застрашена инвестиционната й програма, Николов каза, че работа на ДКЕВР е да направи необходимите изчисления и да прецени.
  В момента до края на регулаторния период (30 юни 2013 г.) можем да предоставим всичката си свободна енергия, която не е обвързана с дългосрочни договори или това са 200 000 мегаватчаса, каза Николов. Той посочи, че останалите количества енергия са договорени при осъществените от централата търгове за продажба на енергията на свободния пазар и ако не бъдат предоставени по силата на тези договори се дължат неустойки. Тези 200 000 мегаватчаса са възможността ни в краткосрочен план да повлияем на цената на електроенергията за бита, а в дългосрочен план - нека ДКЕВР да смята, заяви Николов.

  Разбрахте ли сега? В края на януари квотите за март и април не бяха продадени, а в края на февруари са продадени чак до края на юни при това на същата цена от 64.5 лева за мегаватчас!!! Каква светкавична реакция, а? Шефа на АЕЦ-а се подиграва с българския народ, като им предлага мижавите 200 000 мегаватчаса. Както и да го смятата това се равнява на продукцията на един от блоковете за само осем дни и осем часа. А двата действащи блока ще произведат тези 200 000 мегаватчаса за четири дни и четири часа!!! Ето това ни е оставил Валентин Николов и менторите му – четири дни от четири месеца!!! Ако ви харесва.
  Поевтиняване ли? Да, да, ама някой друг път!
  В тези дни на справедлив всенароден гняв всички „медии” и всички „политици” продължават да „не забелязват”, че твърд гарант за непрестанното и нарастващо източване на АЕЦ „Козлодуй”, респективно – обедняване на българския народ, вече девет месеца продължава да бъде действащият член на европейския парламент (ЧЕП), от партия ГЕРБ Владимир Уручев? Да сте чули това име на някой от протестите? Докато този „политик” продължава да тъпче Конституцията на РБ вършеейки в две 100% държавни предприятия не очаквайте поевтиняване на тока даже и с 0.1%! Второто предприятие от където Владимир Уручев ви „прави по-богати” е Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО).
  Ако протестиращите успеят да свалят Уручев от незаконно заеманите от него длъжности, а така също и Валентин Николов и Марина Армутлиева от постовете им в СД на АЕЦ-а могат да се надяват на преразглеждане на договорите с „свободните” търговци, в посока на вдигането на цените до нивата от началото на 2012 година, за сметка на намаляване на цената за регулирания пазар до близо 10%.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 5. 5 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Опа. Малко по малко ще почнат да се усещат всички, че протестират един срещу друг. Тези протести имат доста общо с израза, че "се смеят на теб, а не с теб"

 6. 6 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1125 Весело

  Единствената смислена централа на въглища в БГ е Марица-Изток. Другите трябва да бъдат закрити .

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 7. 7 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1671 Любопитно

  И къде е куневия сула-стамболов сега да ни светне колко не са прави миньорите,каква гад е Дянков,Костов и вся остальная сволоч и да се самопредложи за премиер?

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3890 Весело

  Е, остава само и миньорите да им скочат

  Сетих се за рибарския виц. Дет' го открехнали за добър улов човека да вади червеи с ток. И после - пребит, син-зелен-морав.
  Че в мерака за по-едри червеи за кукичката пуснал най-силния ток и ... взели, че му изскочили миньорите ...

  Абе, управниците, разбирате ли поуката?
  Вицовете са си народна мъдрост, да знаете ...

 9. 9 Профил на Настъпил мотиката
  Настъпил мотиката
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Б.Б много обича такива пртести ...
  http://vbox7.com/play:86dd10a0

 10. 10 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  Така беше и по времето на Маргарет Тачър. Що стачки направиха миньорите и накрая им затвориха мините и нещата се оправиха.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3890 Весело

  [quote#2:"Harvey Specter"] лявата политика до това води. [/quote]
  Моля?
  Каква политика?

  Това си е по сценариото!
  Дето трябва да ви закачи на кукичката. Голата.
  Викат му "реалполитик"... само дето е по бай Ганювски ...

 12. 12 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нищо ще ги наемат да чистят фотоволтаиците на Прокопиев и да пазят перките на Валентин Златев и Бориславова.Само,че Добре не излиза да каже за колко години и на какви цени са подписали да ни продават тока си от ВЕИ,защото тогава вече ще се разбере къде е голямата далавера.

 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Kaто няма пазарни отношеия, ето такива ще има да си ги говорим. Бива ли да оставяме миньорите без работа, бива ли зелените проекти да не могат да си върнат кредитите сега, бива ли да разочароваме чужди инвеститори, дошли тук да инвестират срещу държавни гаранции, но не на 2% рентабилност като за ДЦК, а на 20% рентабилност чрез енергийни проекти. Бива ли? На свободен пазар, в Кауфланд и Метро този въпрос не стои изобщо, там протестират доставчиците, не клиентите

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 14. 14 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Някой са големи мераклии пенсиите да са на принципа каквото внасяш това получаваш. В случая миньорите получават едни изкуствено завишени заплати, съответно осигуровки, които плащат другите граждани, напр. продавачките. Защото плащат тези заплати и осигуровки през тока, продавачките получават по-малки заплати от реалното, съответно осигуровки. След това се пенсионират и едните и другите, но едните на 35 години с 1200 лв. пенсия, която получават 30-35 години, другите, които цял живот са плащали заплатите и осигуровките на първите се пенсионират на 65 години със 145 лв. пенсия която получават 10 г.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 15. 15 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Всъщност това е подбудителство от синдикатите.
  А както знаем синдикатите най-добре работят с монополите.
  И още по-добре - с престъпните монополи.
  Поне така го зная от времето на Ал Капоне...
  Та, Ковачки като произвежда скъп ток, защо не си го продава пазарно, а му се изкупува от държавата (и се плаща от потребителите). Или и той е един от елементите на енергийната мафия. И защо последният беше решил да си играе на политика?

  п.п. Не съм компетентен, ама само питам...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 16. 16 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  До коментар [#4] от "Къти

  А какво ще кажеш за директор на козлодуй да сложим Красимир Георгиев имам такова предложение.

 17. 17 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#14] от "др. Иванов":

  Май ти сА сака 'а тА пЦу'ат...На 'апове ли си или на твърдо?

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 18. 18 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  [quote#10:"telqk"]Така беше и по времето на Маргарет Тачър. Що стачки направиха миньорите и накрая им затвориха мините и нещата се оправиха.[/quote]
  ------------------------
  И такива компенсации им изплатиха, че 1/3 от тях започнаха малък бизнес, а други на близка до пенсионната възраст просто се изселиха в Испания...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 19. 19 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  До коментар [#14] от "др. Иванов":

  Щом като викаш, че на миньорите заплатите и пенсиите са изкуствено завишени иди да работиш една седмица само като миньор, че тогава ела да си поговорим, дали няма да искташ заплатите им да се увеличат двойно.

 20. 20 Профил на vordhosbn
  vordhosbn
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#14] от "др. Иванов":

  Нагледал се другаря на пенсионерите миньори...
  Това че максималната пенсия в България е 770 лв (от 1ви Април т.г.) и въпросната професия е с тежки последици за продължителността и качеството на живот на практикуващите я... това няма никакво значение... carry on!
  Какви пари взима феодала Ковачки е незначителна подробност... важното е пенсионерите да се насъскат едни срещу други - кой взима повече трохички...

  "Each sunrise is a precious jewel…for it may never be followed by its sunset."
 21. 21 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 646 Гневно

  До коментар [#15] от "Депутат 241":

  Брей...Фаща сА милЮцУнерската нишка у тебе...Тиа миньоре- кучета ги яле...лани ониА у МИ па тъй...И от де на де шА затварАт български ТЕЦ???Що не резнат чуждите...тъй и тъй изнасАт печалбата...И кат' сА тревожат за работата си, да чЕкат партиАта на жените да ги брани, а нЯ синдиката...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 22. 22 Профил на vrijheid
  vrijheid
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Държават се е превърнала в такава кочина, че след изборите никой няма да се натиска за Министър-председател.

 23. 23 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#19] от "sider":

  Аз мога да работя всичко, вкл. и миньор, на писах за друго. Никой не е длъжен да плаща скъп ток за да получават високи заплати миньорите и който и да било друг. Както и това, че не може някой да получава 35 години пенсия срещу 12 години работа, а друг 10 години пенсия срещу 40 години работа.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 24. 24 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#20] от "vordhosbn":
  Абе бъбри и той...Я има(х) мно'о приятелЕ миньорЕ... Нема повеке от 'илядо души, дека са доживяле до 60-65 гОдин...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 25. 25 Профил на xpirate
  xpirate
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Аз само искам да вметна че в учебниците по география си пише че България е бедна на въглища и тези който има са ниско калорични!

 26. 26 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#23] от "др. Иванов":
  Ти и миньор...Да бЕгаш и да сА не обръщаш...Драсни ми на лични, да та чЕкам и да та вкарам отдолЕ...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 27. 27 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#22:"danail1972"]Държават се е превърнала в такава кочина, че след изборите никой няма да се натиска за Министър-председател.[/quote]


  Ми, да питаме Костов..

 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3890 Неутрално

  До коментар [#15] от "Депутат 241":
  Всичко си е точно така.
  Само не разбрах накрая защо е в минало време.
  Играта на политика имам предвид ...

 29. 29 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Да си намалят заплатите и да слезат на нивото на останалите хора. Или Ковачки да си намали нормата на печалба. Най-добре като голям умник да продава скъпият ток на вън

 30. 30 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  според мен е време мангалите, бедняците, миньорите, металурзите, железничарите от БДЖ, комунистите и откровените пендели да се събера следващата неделя на Орлов мост (или в дупката на Ариана) и да решат спора за парите като мъже!

  РЕФОРМИ !
 31. 31 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 646 Неутрално

  [quote#29:"Eisbär"]Да си намалят заплатите и да слезат на нивото на останалите хора[/quote]
  Они са им пА малки заплатите...т'ва, дека нЕкои не мо'ат сА преборАт за достойни пари, си е за тЕх...дорде бебето не ревне- цица нЕма да види...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 32. 32 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 764 Любопитно

  От протестното писмо НЕ става ясно КАКВА Е цената на тока!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 33. 33 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#32] от "Geoimg":
  Тъй де...миньорЕте ша ни казУват к'ва шА е цената на тока?!?!Къ е тръгнАло и времето трЕбе да сАобщават...Па на сайта на ДКЕВР пише...чети там.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 34. 34 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  [quote#21:"dzwer"]Фаща сА милЮцУнерската нишка у тебе...[/quote]
  ---------------
  Може, защото съм учил право.
  А у теб не се хваща никаква нишка, освен зелена от дупката на чорапа ти.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 35. 35 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  [quote#15:"Депутат 241"] Ковачки като произвежда скъп ток, защо не си го продава пазарно, а му се изкупува от държавата[/quote]
  Бяха го погнали, но явно си е платил

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 36. 36 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#18] от "Депутат 241":

  ако си се позавъртят в районите на мините дето ги затвори Тачър сигурно си и видял какъв малък бизнес са отворили бившите миньори а в Испания отиват обикновено бивши военни и такива с по различни от миньорските пенсии

 37. 37 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 646 Весело

  [quote#34:"Депутат 241"]Може, защото съм учил право.
  А у теб не се хваща никаква нишка, освен зелена от дупката на чорапа ти.[/quote]
  Веселяк си...Право у Магнаурската школа в Симеоново ли???Щот' кой си ти, та ша казваш коги трЕбе синдикатЕте да си траАт...До преди два- три месеца таквиз сАбитиА ги нЕмаше по медиите... 'се едно не са ставали...ПоокрЪши сА цензурата, а нЕкои медии си плЮ'а у сурата и обърна'а резбата...за напред мно'о по- често ша четем и слушаме за таквиз работи...А зелени чорапЕ сАм носил предУ повеке от два'есе гОдин ...ти мо'е да си бил у ташкет тогава...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 38. 38 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Еми тея да дойдат да си поговорят с онея от моста.

 39. 39 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  [quote#36:"goshogoshev"]ако си се позавъртят в районите на мините дето ги затвори Тачър сигурно си и видял какъв малък бизнес са отворили бившите миньори а в Испания отиват обикновено бивши военни и такива с по различни от миньорските пенсии[/quote]
  --------------------------
  Да, близо 10 години се въртя между миньорските райони и англо-испанските курорти...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 40. 40 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  [quote#37:"dzwer"]Веселяк си...[/quote]
  -----------
  И аз съм носил зелени чорапи (като всичкото мангал и друг враг на народа) в деня на клетвата си в строителни войски преди 30 и много години. Анадънму?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 41. 41 Профил на petkovww
  petkovww
  Рейтинг: 8 Весело

  Имате ли чувството, че сега трябва да ходите до тоалетната по-често отколкото преди ?

 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  [quote#32:"Geoimg"]От протестното писмо НЕ става ясно КАКВА Е цената на тока!? [/quote]
  Май колкото при американската ТЕЦ. Само че там има някакви филтри, а тук никакви.

 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  [quote#27:"00222"]Ми, да питаме Костов..[/quote]
  Ако наистина го попитат, значи в държавата няма никакви пари. те само тогава го търсят. Като има пари я мадридски далавераджии, я никога не работили специалисти по руски униформи, я бандити-пожарникари!

 44. 44 Профил на qwertzz
  qwertzz
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#32] от "Geoimg": От протестното писмо НЕ става ясно КАКВА Е цената на тока!?

  - 101,49 лв за МВтч (10,15 стотинки за квтч) при положение че ЧЕЗ ви го продава в къщи за 8,75 стотинки/квтч - другото са такси и данъци.


 45. 45 Профил на qwertzz
  qwertzz
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#42:"historama"]Май колкото при американската ТЕЦ. Само че там има някакви филтри, а тук никакви. [/quote]

  - Бобовдол има някакви филтри и някаква сероочистка. МОСВ да каже колко са ефективни.

 46. 46 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#44] от "qwertzz":
  Благодаря, имах предвид, в сравнение с другите производители.
  Скъпото е закономерно да отиде в небитието?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 47. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  [quote#12:"purple_rain"]Само,че Добре не излиза да каже за колко години и на какви цени са подписали да ни продават тока си от ВЕИ[/quote]
  Не е тайна. Цените ги има на сайта на ДКЕВР а договорите са стандартно за 25 години. Инвестицията се изплаща се за първите 5 години и останалите 20г стригане на дивиденти. Няма персонал, няма стачки, няма пазар с люшкащи се цени и конкуренция защото има гарантирано изкупуване и то на високи цени. Мечта за "бизнесмените с куфарчетата" те техните умения само за това стигат.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK