"Форд" и "Тойота" влязоха в спор кой е най-продаваният модел в света

Автомобили "Тойота Корола" пред шоурум на марката в Лейкууд, Колорадо

© Блумбърг

Автомобили "Тойота Корола" пред шоурум на марката в Лейкууд, Колорадо"Форд" и "Тойота" влязоха в спор кой е най-продаваният модел в света, предаде "Блумбърг". Вчера американският производител съобщи, че по данни на компанията "Полк" това е "Фокус" с 1.02 млн намерени клиенти.


Ден по-късно от "Тойота" излязоха с позицията, че са продали 1.16 млн. коли от модела "Корола" и това е най-търсеният автомобил в света за миналата година. По данните на "Полк" обаче купените короли са 872 774. От "Тойота" са поискали обяснения за това как са получени данните.


Говорителят на "Полк" Мишел Кърлвър коментира пред "Блумбърг", че компанията няма как да съобщи данни, различни от тези, предоставени им от "Форд". Според анализатори разминаването може да идва от това, че освен като "Корола" моделът се продава в различни части на света като "Корола Аксио" (Axio) и "Корола Алтис" (Altis) и нищо чудно те да не са обхванати от статистиката. По данни на "Полк" пикапът "Форд" F-series е номер три по продажби в световен мащаб със 785 630 реализации.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK