Продадени са 86% от "Инвестор. БГ" за 16 млн. лв.

Любомир Леков

© Георги Кожухаров

Любомир Леков86% от акциите на "Инвестор. БГ" бяха продадени днес за 16 млн. лв. Този обем дялове смени собственика си към 13 часа на БФБ, но сделки с книжа на компанията продължиха да се сключват.


Прехвърлени към този час са 1.28 млн. акции на средна цена 12.49 лв. Това повиши цената на акциите на компанията с 8.7 на сто.


Засега не е ясно кой е купувачът, но като публична компания ръководството трябва да разкрие информацията.
Акционерната структура на интернет компанията беше силно раздробена, като най-големи дял досега имаше фондът TECHNOLOGY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE - 21.38%.


Създателят й и неин изпълнителен директор Любомир Леков притежаваше 13.10%, а финансистът Николай Мартинов - 13.21%.


Любомир Леков отказа пред "Капитал" коментар по сделката и обясни, че всичко ще стане ясно, буквално може би още днес или утре.


Приходите на "Инвестор БГ" през миналата година са 4.185  млн. лв., с 3.5% повече, отколкото през 2011 г. Печалбата е 460 хил. лв при 182 хил. лв. за 2011 г.


Освен сайта за финансово-икономически новини investor.bg компанията поддържа новинарския сайт dnes.bg, сайтове за спорт, за жените, детски, здравен имотен портали, обяви за работа и сайт за запознанства.


Това е втората за последните дни сделка с информационни интернет сайтове след като в петък стана известно, че "Дарик нюз" купува "Нетинфо".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK