Нова сделка на онлайн пазара: Красен Кралев купи "Уеб Медиа Груп" (обновена)

Скрийншот на новината за продажбата на News.bgСлед преговори през последните дни между "Уеб Медия Груп" АД и президента на рекламна агенция "МАГ Адвъртайзинг" Красен Кралев е била сключила сделка, с която той е придобил контролния пакет акции на компанията, съобщи News.bg - сайт от портфолиото на купеното дружество. В него влизат още сайтовете topsport.bg, money.bg и други.


"От дълго време разглеждам възможности за разширяване на онлайн бизнеса си, търсех развитие за него и


сделката е в тази посока
Със сайтовете от портфолиото на "Уеб Медия Груп" се допълваме много добре и мисля, че синергията ще бъде перфектна", коментира пред "Дневник" Красен Кралев.


Чрез "Алтернатив Медия Груп" ЕООД, в която е едноличен собственик, той притежава десет сайта, сред които "България утре" и шест регионални новинарски сайта с подобни имена - sofiautre.bg, varnautre.bg, burgasutre.bg, plovdivutre.bg, starazagorautre.bg и dobrichutre.bg. Кралев обясни, че само два от сайтовете на двете уеб групи се покриват - това са спортните topsport.bg и sportline.bg, но те ще бъдат развивани в бъдеще по различен начин - единият като новинарски, а другият - аналитичен.


Той отказа подробности за инвестициите, които планира след придобиването на групата, като уточни, че те ще зависят от развитието на пазара. Кралев каза, че преди е водил разговори и за покупка на dir.bg, но цената е била висока.Според системата за фирмена информация "Дакси" Красен Кралев има инвестиции основно на рекламния пазар и в онлайн медиите. До неотдавна той все още беше формално член на ръководството на партия "Новото време", заявление за напускането на която е подал още през есента на 2012г. 
Кралев винаги е твърдял, че е сред основателите на СДС. В началото на април т.г. обаче той официално обяви през сайта си varnautre.bg, че е отказала да влезе в листата на СДС – Варна за предстоящите парламентарни избори. Преди няколко години Кралев беше президент и спонсор на местния отбор "Черно море". Пред "Дневник" той уточни, че в момента не се занимава с никакви политически проекти, включително и с политически PR, какъвто е правил в други кампании.

Малко по-рано Investor.bg съобщи, че две сделки за почти 87% от капитала на "Уеб Медия Груп" са били сключени днес на Българската фондова борса. Цената на акциите се е повишила с 500% до 1.20 лв. за акция и при нея пазарната капитализация на дружеството е достигнала 1.7 млн. лв. Изтъргуваните акции са 1 231 400 броя при общо издадени 1 420 000, уточнява още медиата. Преди големите сделки е имало и 4 малки за общо 1165 акции на цени между 0.48 лв. и 1.199 лв.


Според съобщението в "България утре" - средната цена на придобиване е 1,199 лв. за една акция или за 86,81% от капитала


общата сума на сделката е на 1 478 846 лв.


Към 31 март 2013 г. основните акционери в дружеството са били Брилянтни Автомобили ООД с дял от 49.86% и Алфа Асетс ЕООД с 35.44%. Според публикацията в Investor.bg, за първото тримесечие на настоящата година "Уеб Медия Груп" е отчела 88 хил. лв. загуба и продажби в обем от 51 хил. лв. Пасивите към 31 март 2013 г. са за 2.25 млн. лв., а собственият капитал – 1.7 млн. лв. В отчета на дружеството фигурират и задължения към свързани лица от 2 млн. лв.


Това е третата за последните десетина дни сделка с информационния интернет сайтове. На 19 май стана известно, че "Дарик нюз" купува "Нетинфо". Миналия понеделник пък свързаната с "Химимпорт" медийна група Bulgaria On Air Виктория Миткова съобщи, че компанията ѝ е купувачът на близо 90% от акциите на "Инвестор.БГ" АД.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK