Русия предупреди за нов иск за 1 млрд. евро, дава седмица за "практически стъпки" за "Белене"

Генадий Тепкян

© Красимир Юскеселиев

Генадий ТепкянРусия е готова с всички документи, за да внесе в съда иск за 1 млрд. евро срещу България заради спирането на проекта за АЕЦ "Белене". Това съобщи, цитиран от БТА,  вицепрезидентът на руската "НИАЕП - "Атомстройекспорт" Геннадий Тепкян.


Той участва във форум на "Булатом" във Варна. 


Русия планира да внесе всички документи в Международния арбитражен съд до края на седмицата, каза Тепкян. Все пак той успокои, че "ако България предприеме конкретни практически стъпки, а не прави само декларации, арбитражното производство за АЕЦ "Белене" може да бъде преустановено". 
Русия и България вече водят взаимни дела за обезщетения заради спирането на проекта, а новият премиер Пламен Орешарски публично изрази скептицизъм за изхода от процеса.  Това беше и един от аргументите му в полза на размразяването на строителството.


Тепкян уточни, че сумата на иска е на база на точни разчети и не може да бъде променяна произволно. Времето минава и стойността на проекта "Белене" се повишава, предупреди той, но веднага направи уговорката, че едва ли оскъпяването да е много голямо.


Представителят на руската компания заяви, че страната му няма нови условия за изпълнението на централата. По думите му е необходимо да се намери инвеститор, без значение дали ще бъде руски, американски, или от Западна Европа. Тепкян увери, че готовият проект на руската страна е сред най-безопасните и евтини в света, а строителството може да започне още през 2015 г., още повече, че оборудването за двата блока било изцяло готово.  


По думите на изпълнителния директор на Националната електрическа компания (НЕК) Иво Лефтеров след получаването на новия иск компанията ще има три месеца да отговори и да го опровергае.


Запитан има ли нужда страната от нови ядрени мощности, Лефтеров отговори, че имаме такава нужда нужда и винаги ще имаме. "Всички много добре знаем, че голяма част от мощностите, на които разчитаме в момента, са изключително стари", каза шефът на НЕК.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (424)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svetopolk
  svetopolk
  Рейтинг: 371 Неутрално
 2. 2 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Много бързат "братушките".

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 3. 3 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 873 Любопитно

  ХОХОХО
  Влизаш крокодил - излизаш гущер

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 4. 4 Профил на Nikola Marin
  Nikola Marin
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Всяка крушка си има и опашка .... първо официално изказване на министър председател откровено в ущърб на държавата.... след това заплаха с иск и морков ако се съгласим и ...... последваща причина за подновяване .... ей така и Германия е нахлула в Австрия ...

 5. 5 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Това е само началото. Затова беше всичко – да се построи АЕЦ. Сега БСП и ДПС, че и АТАКА ще гушкат милионите, а ние после ще плащаме. Уви, така се случват нещата в България. Горко на децата ни.

 6. 6 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Ето как руските подлоги в България ни продават с парцалите:

  За мечките, хората, сьомгата и цената на електрическия ток.

  Представете си! Щата Аляска, река Юкон, сезона на изхвърлянето на хайвера на сьомгата, която се връща от соленият океан и плува против течението на реката, за да остави поколение и завърши земният си път. Всеки който е гледал някой от многобройните научно-популярни филми на тази тема знае, че на определени участъци от течението на реката, обикновено ниски и средни водопади, които сьомгата трябва да преодолява със скокове, цели стада кафяви мечки я причакват, за да я уловят и попълнят запасите си от безценни хранителни вещества, които да им позволят да доживеят до следващия сезон.
  Сьомгата е полезна за здравето и баланса на веществата в човешкия организъм, а не само в мечешкия. Представете си сега, че по течението на река Юкон има и човешки населени пунктове, които разчитата на улова и запасите от сьомга не по-малко от горските мечки. Преди години е имало баланс между популацията и баланса в улова и разпределението на жизненоважната суровина между групите на мечките и хората. Но от няколко години насам популацията на мечките, а сигурно и апетита им, започва да расте с по-бързи темпове, а тази на хората изостава, заради нарастващата мизерия и гладна смърт или заради миграция в други райони, в търсене на алтернативни източници за препитание. Цената, времето и усилията на хората за набавяне на жизненоважната храна става непосилно висока и те решават да се организират и опълчат на мечките с тояги и камъни.
  Мечките решават временно да отстъпят и да намалят с малко собствената си квота в името на мира и добруването с хората. Но мечката все пак е звяр, а не човек. И веднъж свикнала и привикнала организма си към по-големи количества риба не може дълго да издържи на намалена порция. Какво следва? ...
  Нещо подобно се случва в нашата действителност. Миналият петък (31/05/2013) на поредното заседание на т.нар. Обществен съвет към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се роди „новина”:
  „След края на заседанието председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова обяви, че не се очаква промяна ва цената на тока до 1 септември.”
  След миналогодишното поскъпване на тока (увеличаване на квотата от сьомга за мечките) с 13.6% и последвалото през март т.г. принудително поевтиняване с около 7% решението от миналия петък е поредното стопиране по пътя на задоволяване на апетитите на мечките стръвници. Правилно и трайно ли е това решение?
  Категорично не! А това е така, защото мечката си е див звяр и докато е на свобода тя ще следва животинските си инстинкти, без да се съобразява с някакви си човешки нищожества. Скоро ще настъпи есента и тя няма да се спре пред нищо за да попълни нужните и за зимния сън запаси. Тогава пак хората да му мислят!
  Какво тогава би следвало да бъде вярното и трайно решение на дилемата – и мечката цяла и човека сит? Единственият, според мен, верен подход е да се проследят най-алчните и ненаситни мечки, да им се устрои капан и задържани, а след това поставени на порцион, който няма да е колкото те си набавят на свобода, но ще е достатъчен за поддържане на минимума им за съществуване. Ефекта ще бъде двоен и ще позволи значително да се увеличи човешката квота в разпределението на сьомгата, разбирай – ще позволи даже поевтиняване на тока. А това е така, защото задържаните свръх алчни мечки вече няма да имат възможност да ловуват и да трупат повече риба, отколкото им е необходима, за личното и на семейството съществуване, но даже ще даде възможност на хората да си присвоят натрупаните до сега от хищниците свръх запаси. Нещо повече – ще служи като спирачка на останалите на свобода мечки да не прекаляват с апетита. Не е ли елементарни и в същото време повече от вярно и справедливо?
  Как да стане това в реални условия? Много просто! Аз ще ви дам пример за две мечки стъвници, които ако бъдат „входирани” по затворите, спрени да лапат и трупа, а натрупаното им бъде отнето, то това значително ще подобри картината, без да са нужни никакви фасадни Обществени съвети и каквито и да било други циркова. И сигурно вече се досещате, че първата мечка-стръвница е ЧЕП Владимир Уручев, която доскоро ловеше сьомга на две реки – АЕЦ „Козлодуй” и ДП „Радио-активни отпадъци”, а сега е оставен да ловува само на втората. Тази стръвница вече повече от година свръх нагло погазва Конституцията на РБ и има решаваща роля за намаляването на квотата от сьомга за хората. Затова още на първото заседание на т.нар. бществен съвет към МИЕТ (на 05/04/2013) поставих въпроса пред екс-министър Асен Василев за нейното отстрелване. Въпреки протакането след две седмици (на 19/04/2013) екс-министъра анонсира смяната на 23 позиции в държавни директорски бордове. Колко от тях реално бяха сменени никой така и не разбра? Факт е, че стръвница ЧЕП Уручев беше прокудена от реката АЕЦ „Козлодуй”, но оставена необезпокоявана да ловува в реката ДП „РАО”. Същото така не и беше потърсена отговорност и отплата за многогодишните и свръх алчни набези над първата река. Ако бъде отстранена от втората река и принудена да върне натрупаните запаси хората ще го почувстват осезателно. Но не би. Разни обществени съвети и министерски кабинети и даже медии се гаврят с хората, като ги залъгват, с временни или трайни укротявания не волния мечи апетит.
  Ето го и доказателството, че и до ден днешен стръвница ЧЕП Уручев продължава да лови сьомга от реката ДП „РАО”. Справка в Търговския регистър, към дата 03/06/2013 г.

  Да сте чули, видяли или прочели в някоя „национално-отговорна медия” този факт или някакви въпроси към отговорните институции, свързани с това крещящо престъпление? Няма и да чуете! Медиите обичат само да рекламират лова на мечките стръвници, защото последните им подхвърлят част от сьомгата, а хората – мечките ги яли.

  И втората мечка-стръвница ви е повече от добре позната – изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов. Когато екс-министър Василев анонсира 23-смени в бордовете името на Николов беше единственото, индиректно, назовано, като беше обявено, че за стола му ще бъде обявен конкурс. След около 2-3 седмици лично екс-премиера Марин Райков защити и остави тази стръвница да си ловува спокойно на река АЕЦ „Козлодуй”. Защото този звяр е доказал апетит, вярност и умения да положи всички усилия за бъдещи отнемания на сьомга от хората за стотици милиони и даже милиарди евро.
  Сигурно и вие познавате не една и две мечки-стръвници? За това няма смисъл да ви занимавам повече.
  Още преди първото заседание на т.нар. Обществен съвет, в интервю за програма Хоризонт на БНР заявих, че ако не успея да отстраня ЧЕП Уручев от двата борда в които беше и предизвикам търсене на отговорност от него ще прекратя участието си в този фасаден съвет. Последното заседание в което участвах беше на 19-ти април – денят в който екс-министър Василев анонсира промените в бордовете, но повечето от които така и не се случиха.
  На последното заседание на съвета (31/05/2913) е присъствала и втората мечка-стръвница Николов, но на никого това не му е направило впечатления. Нито на представителите на гражданската квота, нито на екс-министър Василев, който също е присъствал и беше поискал оставката на хищника.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 7. 7 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Така, така...

  Изхвърлихте Борисов, получавате за компенсация нов АЕЦ (по точно гьол), смрад в заведенията, реабилитация на старите ченгетата във външно, нови ченгета във вътрешно, телевизия и вестници под контрола на новия български Рупърт Пеевски.

  Очаквайте следващите хубави вести. Да ви е честито!

 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1174 Гневно

  Е как няма да са готови, а Орешака полегна, като млад зет при баба си още преди да беше стАнал министър-председател.

 9. 9 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Ще вземат да започнат строежа наново май

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 10. 10 Профил на japavlov11
  japavlov11
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Хаххахаха и край. Историята ще запомни великите българи Орешарски, Станишев, Пеевски и ВОЛЕН.

 11. 11 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Арбитражното производство ще бъде преустановено, централата ще се строи, остава да се види кой ще е собственика.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 12. 12 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ей го черно на бяло националното предателство на БСП, НДСВ, ДПС и Атака.

 13. 13 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "niakoi_si":

  Благодаря, благодаря! Ние за това гласувахме!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 14. 14 Профил на svetopolk
  svetopolk
  Рейтинг: 371 Любопитно

  [quote#11:"др. Иванов"]Арбитражното производство ще бъде преустановено, централата ще се строи, остава да се види кой ще е собственика.[/quote]
  Капе ли ти мед на сърцето? Или е по-скоро мёд?

 15. 15 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 367 Разстроено

  Една седмица след като триглавата ламя взе властта и се почна с прането на мозъци и опоскването на българите

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 16. 16 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Русия оказва вербална подкрепа на своята пета колона у нас, за да осигури алиби за размразяването на проекта. Очаквам да последва обяснения как ще загубим пари, ако не отворим Белене отново. Овчаров го направи с преподписването на договора за газ преди изтичането на стария, под предлог, че руснаците заплашвали с по-неизгодни условия. Сега се вижда, че цената на газа пада, но у нас това не става. Нещо като договора на М.Велчев за превалутиране на дълга, точно преди падането на долара спрямо еврото/лева .

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 17. 17 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 565 Гневно

  Почна се рекета! От такива "братушки" мерси!

  911,959,964,993
 18. 18 Профил на jori
  jori
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#9] от "Count Grishnackh":

  по скоро септември

 19. 19 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Няма ги тези, които можеха и искаха да им се опънат. Сега са едни други. Едни нови.

  EU now have 1 GB empty space
 20. 20 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Все пак 1 е по-малко от 10. Пък и дано се намерят достойни български юристи да защитят каузата на своята държава (щях да напиша родина, но някак тежи тази дума под подобна статия).

 21. 21 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Мръсна новина за мръсни хора във мръсно време... А на снимката - палача на България. Предателите са в парламента и разискват важни за държавата ни въпроси.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 22. 22 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Да видим какъв ще е отговора на руските подлоги които в момента ни управляват.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 23. 23 Профил на t_o_m_o_v
  t_o_m_o_v
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Нека сега да позная, Орешарски сега ще каже че иска е справедлив ...хахахахахха

 24. 24 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Така е, важи принципа - "на си ти куклите, дай си ми парцалките !".

 25. 25 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 471 Гневно

  Къде са *демократично протестиращите*?Младите *чавета*?Покажете се,м.... ви!

 26. 26 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Орешарски сега ще го строи и няма да има неустойки.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 27. 27 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 503 Любопитно

  До коментар [#7] от "niakoi_si":

  точно така крив им беше бат бойко на дръж ся.троен чеп 2ра серия-по зъл от всякога!!!

  харпун
 28. 28 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Маладци , ама царчето ви предвари на опашката за грабене

 29. 29 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Как пък Русия беше замлъкнала толкова дълго време и точно сега се обади. Имам чувството, че се координират с Орешарски. Ще плачем за Дянков, но ще е късно.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 30. 30 Профил на dimgeorgiev
  dimgeorgiev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Долу руските подлоги - Гея, Бея и Злодея!
  да протестираме, докато им се завие свят, навсякъде където и както можем

 31. 31 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Този иск го бавеха сумати и време, явно са чакали да дойде подходяща власт за да го внесат.

 32. 32 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  А ся плащаите да ви доиде акъла, като на комунетата дадохте властта ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 33. 33 Профил на slowride
  slowride
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Комунистите да плятят 1 млрд, да вземат оборудването, да го продадат за колкото успеят, а разликата да си я поемат те или да я излежат !!! Защото ТЕ го забъркаха това !!!

 34. 34 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Честито др. Орешарски.

 35. 35 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За всичко това голяма заслуга имат и Костов и костовистите.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 36. 36 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  "Все пак той успокои, че "ако България предприеме конкретни практически стъпки, а не прави само декларации, арбитражното производство за АЕЦ "Белене" може да бъде преустановено".
  Прненция не е равно на присъдено обещетение,а и дори да успеят,1 млрд.еур е по-малко от 11 млрд.Съд до дупка,ако не успеем - плащаме и се отърваваме завинаги от "братския"атом и мечешката прегръдка.

 37. 37 Профил на barmalei
  barmalei
  Рейтинг: 367 Весело

  Отчаяните костоваци и седеруги нямат представителство в парламента, сал един форум на Дневник им остана...

 38. 38 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 478 Разстроено

  Безплатен обяд няма.Качиха ги на власт, сега е време да се отблагодарят на сюзерена.Станахме една от губерниите на Москва. Да ни е честито.
  Всички, които са гласували за триглавата ламя вкупом да се засрамят за националното предателство, което извършиха.

 39. 39 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Да видим тоя път "братушките" от колко ще но освобоят .
  От 1 милиард или от 20 милиарда.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 40. 40 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Така..... Ся ко прайм.
  Правителството беше до тука. Путин с нагайката отпред. Иска или Белене или си иска комисионите и да платят за преврата. Ако приемат правителството пада щото в ЕС комунисти няма. Нови избори е решението. И Бойко да поема нещата. Иначе с България е свършено.

 41. 41 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 503 Любопитно

  До коментар [#32] от "ivanchoLA":

  иванчо ам ти кво прави бе мамин лалосваше в ла ли?

  харпун
 42. 42 Профил на mark007
  mark007
  Рейтинг: 215 Гневно

  Да си дойдем на думата! сега като направихме така и платихме, че да спечелят "нашите" от БСП и ДПС, а също и купените "уж националисти" от Атака - сега да ги заплашим. Те ще клекнат - и вот: ядрена централа в Болгарии.
  Колко , ама колко са предвидими комунистите. И колко лакоми са от ДПС и Атака.

 43. 43 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дянков нали щеше да пляска руснаците, къде е ?

 44. 44 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Ще строите Белене, ама не за нас, а за вас, комунета, и не АЕЦ, а затвор....
  Това, че сме разкарали ГЕРБ, не означава, че и вас няма да пометем. ПАК. Знаете как става. Само че тоя път няма да се задоволи народът с едно Народно събрание и един Партиен дом. Не искам да съм пророк, но очаквам и физическа саморазправа от по-лабилните.
  Ха да видим докъде ще стигнете в наглостта си.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 45. 45 Профил на followed
  followed
  Рейтинг: 470 Гневно

  Надявам се, никой нормално мислещ човек няма съмнения относно това кой предизвика т.нар. "бунтове" и употреби участниците в тях. Статуквото никога няма да се промени тук, където върлува червената чума... И така, докато останат само хора-сенки...

 46. 46 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#26:"dragozow"]Орешарски сега ще го строи и няма да има неустойки. [/quote]

  Ахъ, за да не загубим 1 милиард после да загубим 10 милиард.

 47. 47 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

 48. 48 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#45] от "followed":

  Кой?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 49. 49 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#45] от "followed":

  Това го знаеха всчки и имаше мнооо коментари по темата по Европа ама нацията техническа не чете ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 50. 50 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 688 Неутрално

  В тандем с местните РУБЛАДЖИИ!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 51. 51 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#42] от "mark007":
  Колко , ама колко са предвидими комунистите.
  .......
  +++++
  Това е т.нар. нужен "натиск отвън", който да полсужи за оправдание пред простолюдието:
  какво желаете, да дадем 1 млд. ей така или да построим "Белене".
  Постановка - плоска , но работеща.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 52. 52 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 470 Весело
 53. 53 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 503 Любопитно

  До коментар [#48] от "др. Иванов":

  как кой бе дрогарю десарите-твойте хора

  харпун
 54. 54 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Натискът се засилва. От БСП вече се надупиха към Русия и в момента получават командата - гащи долу.

 55. 55 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#46] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Ама понеже нямаме 10млрд ще ги вземем на заем, познай от кого и ще ги върнем в троен размер

  Birds of a feather flock together.
 56. 56 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Бреее, тия ще го построят насила реактора - сега разбирам защо ББ поиска и ракетен щит!

  Сложиха г-н политически Никой за премиер и сега всеки лобист си разиграва коня.

  Орешарски никога няма да посмее да каже НЕ, защото е ... независим. В смисъл - сам. Такива хора най-лесно се управляват.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 57. 57 Профил на followed
  followed
  Рейтинг: 470 Разстроено

  До коментар [#38] от "inatlivka":

  Ти пък, ще се засрамят... Те не биха могли да осмислят какво точно се случва, и какво очаква България с тия долни продажни мекерета на власт...

 58. 58 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  това е гнусен външен натиск и ако софия не реагира Брюксел трябва да го направи! няма съмнение че олигарски и и Уотъргея съграсуват с Москва за да натиснат в Бг заедно - мафията трябва да бъде нахранена

 59. 59 Профил на TT
  TT
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Всичко върви по план! След нелепите изказвания на г-н Премиера за усещания и информация свише, че може би било хубаво да завършим проекта "Белене", сега братушките оказват допълнително натиск. Кабинетът ще информират - "ето сега с този иск сумата става над 3 млрд. Вероятно ще загубим иска, трябва да се строи!" Следва - тотално заробване на народа и кръг от няколко много богати български политици!

 60. 60 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 746 Гневно

  Планът се изпълнява точка по точка без отклонения...

  https://swansphotography.com/
 61. 61 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Неистовото желание да се изсипят милиарди в този съмнителен проект най-много ме притеснява в новото правителство.
  С некадърност и крадене сме свикнали - имаше ги в изобилие и последните 4 години. Но това вече ще прелее чашата!

 62. 62 Профил на juliadelta
  juliadelta
  Рейтинг: 425 Гневно

  Захарий Стоянов: Русия - враг №1 на българщината и България http://www.extremecentrepoint.com/archives/335

  И след 127 години - все същото!

 63. 63 Профил на znaikopoznaikov
  znaikopoznaikov
  Рейтинг: 368 Неутрално

  До коментар [#6] от "Къти":  Не ни продават, Къти, подаряват ни.


  "Бих Предпочел да бъда продаден,
  но уви- бях просто подарен
  на една стара любов на моя хазяин
  с обидно нехайство към мен..."

  (из парчето "Белене" на Неопит Пилски)

 64. 64 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  проблемът май пак Орлов мост ще го решава!

 65. 65 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Очаквам Ореха (а Станишеф да му шепне на ушенце) да каже "правилните" думи до часове! Има невероятен синхрон в действията на тази партия с руските им шефове.

 66. 66 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 526 Неутрално

  [quote#4:"nikruma"].... ей така и Германия е нахлула в Австрия ... [/quote]
  Тъй и СССР нахлу в Литва,Латвия и Естония.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 67. 67 Профил на followed
  followed
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#49] от "ivanchoLA":

  Е, обясни му на другаря Иванов, един от най-отявлените форумни плъхове...

 68. 68 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Евала! Доживяхме!

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 69. 69 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#46] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината и умри/":Русия е готова с всички документи, за да внесе в съда иск за още 1 млрд. евро срещу България заради спирането на проекта за АЕЦ "Белене".
  Ей, неук гербераст, ти грамотен ли си?

 70. 70 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#44] от "TrakerBG":герб бяха единствените които се опълчиха на москва - затова и получиха протести на футболни агитки

 71. 71 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#65] от "TED":

  Ами те са си платили хората и искат резултати ... ниет синхрон и аре земе че се запали колата на несинхрионизираните ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 72. 72 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 437 Гневно

  Отчайващо е какви боклуци отново се набутаха и в тоя парламент и правителство...кога най-сетне ще влязат в управлението интелигентни и загрижени за страната си хора? Защо искате да изгоните всички способни и можещи хора извън БГ, по дяволите!

 73. 73 Профил на explorerv
  explorerv
  Рейтинг: 213 Гневно

  Да си го инсталират братушките това оборудване на подходящото за целта място и да не ни занимават със глупости!

 74. 74 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  e, знаете къде е българският Таксим, знаете къде е руското посолство.

  имате си факли... действайте!!!

  после да не се чудите защо отново докарахме държавата до банкрут, от който се възползваха една шепа червени помияри и предатели?!?

  РЕФОРМИ !
 75. 75 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 782 Весело

  [quote#29:"Nikolay UK"]Ще плачем за Дянков, но ще е късно.[/quote]
  Ние, вече плачем, ама де го! Май нещо го е страх да се покаже!

 76. 76 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Между другото е добре. Маските паднаха. Картите са на масата.
  1.На Цацаров му лъсна гъза.2. Цигарите за мутрите.3. Разбра се кой ни продадена Русия . То Белене ,че и морето ще съсипят с нефтопровода.
  Ако го изтърпим това унижение значи наистина сме най-долни мърши.

 77. 77 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Само да не измъдрят пак едни тайни,тайни преговори,дето и след 100 години да са търговска тайна,че свят ще ни се завие на нас,на тия след нас и на техните деца да плащаме.Орешков ако сбърка на кол да се набие,защото е приел да е премиер,той е на топа.
  Смешнишеф и той да е на първа линия,и да не наднича зад рамо и да дудне на ухо.
  Всичко да е ясно,не искам да плащам за болните амбиции на някой си.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Русия ще си търси своето, но ние не бива да отстъпваме и почваме този проект!

  По-евтино би ни излязло дело в съда, и дори да платим някои милион!

  Ноо, Станишев и Ко няма да мирясат, докато не набълбукат всички ни с този ненужен проект!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  Мдам.
  Ако това е наистина съвсем точно предадено - виждам две-три основни противоречия на Ляпкин ... ъъъ ... Тряпкин ... опс! ... Тяпкин.
  Политическо бля-бля по-скоро. Което не значи, че не биха завели нов иск, а че целта и задачата е да "подтикнат в правилната посока" страстите български.
  Да, ама не! БелЯ-НЕ! Твърдо Не!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 81. 81 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  ЗАЩО ли Тепяхин изглежда като злоупотребил с два литра самогон снощи на тази снимка?...

 82. 82 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#70] от "richardnixon":

  Моля те, не ми казвай какви бяха ГЕРБ... Живея в тая държава и сам съм видял. Какво опълчване, чрез плащане ли или подаряване на кученца? 3 години "трайчо" и последната - ше пляскаме и ше показваме мускули.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 83. 83 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Сега ще ядем "големия член" на др.Гоцэ.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 84. 84 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Никой в Булгаристан не се интересува какъв е този иск от Русия, след като така и така договор не е бил подписан?
  А щом няма договор, КОЙ НА СВОЯ ГЛАВА Е ПОРЪЧВАЛ ОБОРУДВАНЕ? Защо Росатом не предявят иск към НЕК или БЕХ, а към държавата България?

 85. 85 Профил на Галилей Хайверов
  Галилей Хайверов
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Дайте да се разделим, аз искам да купувам ток само от АЕЦ -а, а останалите, американски подлоги, да купуват ток само от зелената енергия. Така мисля е справедливо, тогава да видим умниците как ще почнат да пищят на умряло.

  C-300 e най-доброто лекарство против демокрацията!
 86. 86 Профил на lao
  lao
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всички в затвора! Като се почне от симо царя, та до станишев, доган, овчаров и всеки един друг мръсник и подъл предател, който гласува за престъплението срещу народа си, наречено аец белене!
  А руските мастии да го духат!
  Долни, гнусни, подли изнудвачи и шибаняци са всички кремълски подлоги!

 87. 87 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  До коментар [#80] от "др. Иванов":

  ДРУГАРЮ ИБАНОВ, дръжте се прилично, рано е да изпадате в телешки възторг, моля не ме разочаровайте с лекомисленото си поведение...

 88. 88 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Любопитно

  До коментар [#80] от "др. Иванов":
  Ти за какво се кефиш?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 89. 89 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 782 Весело

  [quote#86:"lao"]Всички в затвора! [/quote]
  подкрепям, и за мариците, който е подписал, и за фотоволтаиците!

 90. 90 Профил на TT
  TT
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Предлагам, в случай че нещата продължават това развитие, да изринем поредната долна сган от парламента!!! Само така най-накрая ще разберат, че не може да си правят каквото си искат!

 91. 91 Профил на k
  k
  Рейтинг: 976 Неутрално


  [quote#7:"niakoi_si"]Изхвърлихе Борисов, получавате за компенсация нов АЕЦ (по точно гьол), смрад в заведенията, реабилитация на старите ченгетата във външно, нови ченгета във вътрешно, телевизия и вестници под контрола на новия български Рупърт Пеевски.[/quote]

  "Дневник" и Вие имате подобаваща роля!
  Честито! Да живей!

 92. 92 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  [quote#85:"kiro_spirov"]Дайте да се разделим, аз искам да купувам ток само от АЕЦ -а, а останалите, американски подлоги, да купуват ток само от зелената енергия.[/quote]

  Купуваш акции от САМОВАРА строиш и после си купуваш евитн тиок от него.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 93. 93 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 503 Любопитно

  До коментар [#80] от "др. Иванов":

  скот си ти нещастнико.вижда му се края на серж и цялата ви клика.тоя път няма да може да подмените вота,а и вече и малките деца ви разбраха що за стока сте.сбогоом сбоооогм казах...

  харпун
 94. 94 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Какво друго да стане, след като първото изявление на новият "ни" министър председател Орешарски беше, че... ще загубим делото.


  В нормална страна , жалък човечец като Орешарски , биб бил замерян със сурови яйца

 95. 95 Профил на blackboard
  blackboard
  Рейтинг: 213 Гневно

  Това беше очаквано!
  Като за начало на зле скалъпения сценарий(все едно написан от 7 годишен малчуган с големи зъби и мазна-лукава усмивка-нямащ и един работен ден...абе руско юпи)
  Интересно ми е да видя как ще завърши-т.е.дали ще има и малко Тарантино накрая.

 96. 96 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 503 Разстроено

  До коментар [#91] от "k":

  точно!!!!!!

  харпун
 97. 97 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Гневно

  До коментар [#7] от "niakoi_si":
  Така, така...
  Изхвърлихте Борисов, получавате за компенсация нов АЕЦ ....

  Замълчете и си посипете главите с пепел бе, гербаджии!
  Точно вашият Вожд и стадото му павиани протакаха и плащаха две години и кусур, та им дадоха време и основания.
  Точно вашият Бабуин с другаре направи приемката точно преди да се връцне на 180 градуса и така им подписа де факто фактурата за искове.
  Аре у лево, бе!
  А с БелЯ-НЕ можем да се оправим и без да ни предвождат Бабуини ...

 98. 98 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  ДОЛУ РАЗСИПНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ БКП/БСП - ДС !!!

 99. 99 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  ето ги бе, да не опуснат, нашите като са се надупили нататък

 100. 100 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 427 Гневно

  Хора, какво става, няма ли най-после да се вземем в ръце ?!
  Няма ли честна и неподкупна медия, която ежедневно да тръби и набива в главите (ако все още са останали) на очалгавения електорат-мат'рял какво се случва? И как Татковината ни ежедневно, ежечасно, неумолимо бива превземана частица по частица, стъпка по стъпка, с помощта на предателите от рубладжийската пета колона съставили това ЕКСПЕРТНО В ПРЕДАТЕЛСТВОТО на националните ни интереси правителство!
  Искаме ли да я бъде НАШАТА РОДИНА ???
  Къде остана националния ни идеал, завещан от дедите ни дали живота си да я има БЪЛГАРИЯ?!
  Къде си вярна ти любов народна?!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK