Енергийният регулатор проверява договорите на EVN със зелени централи

Енергийният регулатор проверява договорите на  EVN със зелени централи

© Анелия НиколоваEксперти от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) проверяват процедурите, по които производители на зелена енергия са присъединени към електроразпределителната мрежа на "EVN България". Това се казва в съобщение на компанията, която обслужва югоизточната част на страната.


Проверката обхваща договорите, сключени между 2011 и 2013 г. Експертите на регулатора ще се запознаят с издадените становища, предварителните и окончателните договори по присъединяване на ВЕИ централи. След това ще посетят клиентските центрове на компанията, за да получат допълнителна информация и документация. 


"EVN България" уверява, че ще окаже пълно съдействие и сътрудничество на представителите на регулатора. От дружеството припомнят, че подобна информация е била предоставена на ДКЕВР през април, когато е бил извършен одит на инвестиционната програма за последните пет години. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK