"Алианц" опровергава КФН и публикациите на БГНЕС за "Алфа финанс холдинг"

"Алианц" опровергава КФН и публикациите на БГНЕС за "Алфа финанс холдинг"

© АлианцОсигурените в пенсионните фондове на "Алианц България" са получили общо над 1 млн. евро от инвестициите в книжа на "Алфа финанс холдинг", а това ги прави изключително успешни. Това се казва в обръщение на ръководството на компанията към клиентите й по повод публикация в БГНЕС, цитирана и в други медии.


"Вчера "Алфа финанс холдинг" вече опроверга публикацията, в която се твърди за "източване" на пенсионните фондове "Доверие" и "Алианц" от холдинга, управляван от съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев. 


Днес от "Алианц" също заявяват, че квалификации като "източване" на фондовете са откровено неверни. "В действителност вярно е точно обратното – възвращаемостта от инвестициите и ползите за осигурените лица е значителна", се казва в съобщението. 
Ръководството на "Алианц" се аргументира с факта, че от репо-сделките с предприятието "Каолин", за които се споменава в публикацията на БГНЕС, при инвестирана сума около 4 млн. евро, общата възвръщаемост е приблизително 8% на годишна база, или над 600 000 евро за общия период, през който инвестицията е била в портфейлите на фондовете на "Алианц". 


Другата, спомената в публикацията инвестиция - в облигация на "Алфа Енерджи холдинг", чийто размер е 2 млн. евро, е донесла обща възвръщаемост от над 6.5% годишно или над 400 000 евро. 


"Няма никакви претърпени загуби от страна на осигурените лица по повод посочените инвестиции. Нещо повече, нетните парични потоци са положителни, а доходността – много атрактивна на фона на сходни алтернативни възможности за инвестиции", уверява ръководството на компанията.  


Дружеството заявява, че е невярно твърдението на БГНЕС за инвестиция от 100 млн. лв. от страна на фондове, управлявани от "Алианц България", в книжа, свързани с "Алфа Финанс холдинг".  


Ръководството на "Алианц" упреква Комисията за финансов надзор (КФН), че му е налагала принудителни административни мерки, които са били юридически и икономически неиздържани. То уточнява, че е изпълнило разпоредбите на регулатора, въпреки че ги е обжалвало. 
Компанията заявява, че КФН си е послужила с очевидно неверни твърдения за влошено финансово състояние на "Каолин" и за голям риск за неговите акции при борсова цена от 3.5 лв. "Последвалата успешна продажба на мажоритарния пакет акции от капитала на "Каолин" АД на "Кварцверке" ГмбХ в края на май, при цена 4.156 лева, тоест почти 20% по-високо, показва правотата на нашия инвестиционен възглед и несъстоятелността на аргументите, изложени от КФН, се посочва в изявлението.


Ръководството на "Алианц" упреква регулатора и за това, че е препоръчал продажбата на инвестицията в "Каолин" само на някои, а не на всички акционери, въпреки че би трябвало да е еднакво загрижен за цялата инвестиционна общност, ако е смятал акциите наистина за рискови.  


По сходен начин комисията се е намесила и в сделка с облигации на "Алфа Енерджи". Обявавайки ги за високо рискови, тя е принудила "Алианц" да ги изкупи незабавно по номинал без да отчита залога, който е на по-висока стойност от номинала на облигациите. Ако емитентът беше затруднен, той не би имал възможността да си изкупи обратно облигациите, коментира ръководството на пенсионната компания.


Оттам уверяват, че направените инвестиции не представляват под никаква форма нарушение на законите в страната, включително и свързаните с инвестиционната дейност и с дейността по допълнително пенсионно осигуряване. 


Споменатите инвестиции са били незначителна част от общия размер на управляваните от ПОД "Алианц България" средства – под 1%, тоест не може и дума да става за концентрация на средства на осигурените лица в компании, визирани в публикациите, се казва в обръщението. 


В него се уточнява и че няма случай, в който ПОД "Алианц България" да е единственият инвеститор в някоя от посочените емисии. Във всички тях, като инвеститори, участват и други институционални инвеститори – пенсионни фондове, банки и други. 


Освен това тези инвестиции, са били в портфейлите на пенсионните фондове, управлявани от ПОД "Алианц България", в продължение на няколко години, отразявани са в ежегодните проверки от страна на КФН, но комисията не е констатирала никакви нарушения преди. Буди недоумение защо те се превърнаха в обект на публичен интерес едва сега, пита ръководството на компанията. 


То уверява клиентите, че техните средства не са изложени на рискове и се управляват с грижата на добър стопанин и при съблюдаване на всички общоприети инвестиционни принципи и практики. Изразява се съжаление, че публикацията на БГНЕС чрез внушения и тенденциозно поднасяне на някои факти поставя под съмнение не само добрата репутация на ПОД "Алианц България", но компрометира и цялата система на допълнителното пенсионно осигуряване.


КФН: Не водим "кампании" срещу никого на пазара


"Комисията за финансов надзор (КФН) се ръководи изцяло от интересите на потребителите и законите. Той е независим орган, равно отдалечен както от бизнеса, така и от изпълнителната власт, който се отчита единствено пред Народното събрание." Това се посочва в отворено писмо, разпространено от името на Комисията за финансов надзор късно снощи. Вчера "Алфа финанс холдинг" свърза атаките на комисията срещу компанията с публикациите в "Дневник" и "Капитал" за това, че председателят на регулатора Стоян Мавродиев е бил призован като свидетел в процеса "Брендо".


Водещ принцип в ежедневната работа на КФН, като стълб на финансовата стабилност в България, е да работи експертно и професионално за защитата на интересите на потребителите на небанкови финансови услуги и да създава прозрачност и равнопоставеност за всички играчи на пазара, се посочва в съобщението от името на КФН. Според източници на "Дневник" председателят не е съгласувал текста на съобщението с всички членове на комисията, която е колективен орган. 


В изявлението се отбелязва, че работата на българския регулатор е оценена високо от европейските му партньори.  


В текста се посочва, че в последните дни е атакувана от журналисти и подназорни лица с неверни хипотези и манипулативни внушения.  Затова се заявява категорично, че КФН работи единствено при спазване на закона, взема решенията си на базата на задълбочени правно-икономически анализи и не би коментирала нито хипотетични сделки, обект на регулация, нито конкретни поднадзорни компании и техните пазарни взаимоотношения.


Комисията за финансов надзор не води "кампании" срещу нито една компания на пазара. Когато се констатира нарушение, регулаторът го санкционира, а политиката му на санкции е еднаква спрямо абсолютно всички поднадзорни лица, се казва в съобщението.


По повод готвената сделка за пенсионната компания "Доверие" се уточнява, че документите за продажбата все още не са внесени. КФН няма да допусне компромис с качествата на инвеститора или съмнения за неговата репутация, както и минимален риск за средствата на осигурените, са уверенията на председателя на комисията.


Считаме, че всякакви спекулации в публичното пространство по тази тема, както и опити за въвличане на регулатора като страна в бизнес съревнования или медийни войни, са напълно недопустими и вредят на пазара, се посочва в съобщението. В него се уверява, че регулаторът няма да се подаде на натиск и да позволи да стане заложник на каквито и да е публикации при вземане на обективни и обосновани решения, в изпълнение на задълженията си. 

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 260 Неутрално

  я пак ???
  Къде го тоя милион????
  Говори пациент на Алианц!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  Чий ли поръчки изпълнява Стоянчо? И с какво го държат?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 4. 4 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Да ама бомбата е хвърлена. Отиди обяснявай, че нямаш сестра. Важното беше да се каже, че се облажили фирми на Прокопиев и до там. На човечеца на село това му стига, някой му дръпнал паричките. Да вземеш да му обясняваш, че пенсионният фонд все пак работи с парите му и гледа да има някаква доходност от тях, ще му се завие свят.

 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#4] от "gogo2011":

  Със сигурност събраните по този начин пари никога, ама никога, няма да се превърнат в нещо като достойна пенсия. Не се заблуждаваме, а не мрънкаме, защото а) са задължителни и б) са някакви смешни стотинки за всеки от нас.
  За така наречените пенсионни фондове, стотинките не са смешни

 6. 6 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 499 Неутрално

  помярите все по-настървено ръфат крачолите на прокопиев.
  а по тв7 попаднах на такъв "скандален" репортаж, в който разказваха как прокопиев "доказано" източвал доверие, че се чудех какви трябва да са зрителите им, че да говорят такива безсмислици и да продължават да имат зрители...

 7. 7 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Осигурените да не се стискат, ами да почерпят.

 8. 8 Профил на val71
  val71
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Искам да знам кога Иван Искров ще излезе да каже, че Пощенска банка е "източена", защото тази банка е много по-голям вложител в Алфа Енерджи отколкото и Алианц и Доверие.

  А по ТВ7 наистина изръсиха много глупости като това, че Доверие и Алианц били инвестирали в корпоративни облигации по възможно най-рисковия начин, а именно при условия на първично предлагане.
  На тия хора няма ли кой да им каже, че в България всички корпоративни облигации се пласират само по този начин.

 9. 9 Профил на Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#4] от "gogo2011":

  Можеш ли да ме кажеш колко е средногодишната доходност на УПФ-тата на Доверие и Алианц за последните 5 години. Щото аз мога, ама отговора в числа е брутален. Та се чудя дали всичките им инвестиции са толкова доходни като в прокопиевите компании. Май не са, а? Ама май и тия там не са много доходни...

 10. 10 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  Във финансовите среди не е добър атестат хваленето, че са те преебали, така че ще опровергава

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 11. 11 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  може ли алианц да ми обясни ,защо партидата ми при тях миналата година загуби над 1600 лв ,след като чинно си внасям всички данъци ,осигуровки и нямам никакви данъци към никого ,благодарение на това ,че всеки месец внасях по вноската си пари ,в края на периода от 1 година сумата ми падна ,алианц нищо не ми обясниха по въпроса ,освен едно писмо ,че парите ми падат и са отишли по искане на НАП ,а в НАП проверката ми показа ,че няма такова нещо и никога не е дърпала пари от там -далавера или не е далавера или след 20 години като дойде време да се пенсионирам ,вместо пари в партидата ми за пенсия ,ще имам да им давам за услугите които са ми предложили да ми откраднат парите

 12. 12 Профил на pa_pa
  pa_pa
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#4] от "gogo2011":

  Не ясно кой на кого дърпа парите:
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=732369.30
  Тука пише как служители на Алианц вървят със списъци на осигурени в Доверие

  Колко закона нарушават тези действия???

 13. 13 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Навсякъде лъжливи комунисти

  Няма шики-мики.
 14. 14 Профил на pa_pa
  pa_pa
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#8:"val71"]Искам да знам кога Иван Искров ще излезе да каже, че Пощенска банка е "източена", защото тази банка е много по-голям вложител в Алфа Енерджи отколкото и Алианц и Доверие.

  [/quote]

  Всъщност онзи ден се чудех защо ли Пощенска банка са си сменили централата?!?!

 15. 15 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#9] от "sir_makarenko":

  като не ти харесва как инвестират парите ти, защо не си смениш фонда?

 16. 16 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1073 Любопитно

  [quote#11:"tur671"],защо партидата ми при тях миналата година загуби над 1600 лв ,след като чинно си внасям всички данъци ,осигуровки и нямам никакви данъци към никого ,благодарение на това ,че всеки месец внасях по вноската си пари ,в края на периода от 1 година сумата ми падна ,[/quote]
  Ако искаш, смени си инвестицията и си внасяй само кеш, срочни влогове на лихви. Така никога няма да падне. Но няма и да има шанс да получи доход по-голям от лихвения. Миналата година борсите с акции и бонове може да са били губещи. В света е криза и акциите са подценени. Когато започнат да се качват лихвите, ще видиш как и боновете ще спаднат значително. В днешно време не е лесно да се направи висок доход дългосрочно, това е положението. (Не съм клиент на Алианц и съм против високите им такси за управление.)

 17. 17 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#16] от "vankata1":

  не са безпокой ,държа достатъчно и във влогове и в злато и в земи и в имоти ,не завися от АЛИАНЦ ,отдавна си прехвърлих партидата от там ,ама от трън та на глог

 18. 18 Профил на Ивайло Киров
  Ивайло Киров
  Рейтинг: 479 Гневно

  [quote#15:"невеж"]като не ти харесва как инвестират парите ти, защо не си смениш фонда?[/quote]
  Алианц са долни мекерета!
  Ти пробвал ли си да го смениш?
  Това е нещо като мисията невъзможна поне в нашия град.
  Единственият начин да убедиш копелдака който те лъже че нямаш нищо, че не е превеждано нищо, че трябва да идеш в централата която е в друг град......и т.н. и т.н. ....е да му разбиеш кратуната.
  Аз се пробвах няколко пъти и се отказах не защото лесно се отказвам, а защото бях на косъм да го убия на място псето дето беше седнало срещу мен.
  Решил съм ако някой ден ми открият рак и ми кажат че ми остава година живот да си купя автомат и да я посетя тази компания.

  Общо 105 дена БАН от 3 март до 24 юни. Изглежда съм бръкнал в ...*здравето* на Нощник..
 19. 19 Профил на Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#15] от "невеж":

  А защо изобщо трябва да им давам пари? За да финансират с тях зелени проекти на Прокопиев или пък някое ново придобиване на мустакатия. За това ли?

 20. 20 Профил на Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#12] от "pa_pa":

  Ти леко с бгмамата, че актуалната шефка на Икономедия едно време така през бгмама препра удара по Цеко Минев
  http://www.capital.bg/biznes/finansi/2008/05/16/497190_za_internet_sluhovete_i_bankite/

 21. 21 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 535 Разстроено

  [quote#16:"vankata1"]Ако искаш, смени си инвестицията и си внасяй само кеш, срочни влогове на лихви. [/quote]
  Ти къде живееш? Вноските в УПФ са задължителни.

 22. 22 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Ауууу милион спечелии. Да докладват какъв е процента на печалба, която са изкарали и колко са повишилидоходността на вложителите си... Щото да изкараме за нашите офшорки, такса обслужване и да остане нещо там за мижи да те лажем еясно от орлов поглед

 23. 23 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 555 Весело

  КФН и лицето Мавродиев жестоко се оака ...

  krastitel
 24. 24 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Весело
 25. 25 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Когато от двете страни се замерват с лайн., а за по-голяма сила са сложили и вентилатори отзад, ясно е какво ще се случи, когато екстрементът попадне в перките.
  И няма никакво, ама никакво значение кой е започнал пръв, кой - втори.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 26. 26 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Това са си удари под кръста в борбата за пазар. Да се готвят другите осигурителни компании, конкурентните банки, застрахователните компании. На пръв поглед тия битки са далеч от нас, обикновените хора, но не е така. Те се бият за нашите пари и който падне, завлича нашите пари. За това, трябва внимателно да ги следим и своевременно да се намесваме. Нашите лостове са нашите пари. Едно преместване на парични масиви винаги е резултатно. Нищо, че обикновено имаме власт над малки такива, те са многобройни!

  goblenka
 27. 27 Профил на omgguesswhat
  omgguesswhat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Остап Бендер от Разград дали ше цуне ръкава на потника накрая?

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  Червените боклуци (ама как им лепне това именце!) идентифицираха врага: Иво Прокопиев и кръга "Капитал".

  Няма коментар защо "Доверие" се продава на руска офшорка без телефон, интернет сайт и с 16 паунда в сметката, но затова пък има слух, че "Доверие" вече било "източено" от олигарха Прокопиев.

  А междувременно другият офшорен олигарх - Плевнелиев - бил спрял "милиарда на народа".

  Мръсни лъжци, ще ви чакаме на 30-ти!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Погледни си поста."Бил спрял". Без да се превръщам в адвокат на Прокопиев, или в съдник на някой друг, това е несериозно. Бил направил това, или направил онова! Нищо сигурно. Този казал, онзи чул! От написаното е сигурно само едно:" "Доверие" се продава на руска офшорка без телефон, интернет сайт и с 16 паунда в сметката". Останалото са слухове и манипулации.

  goblenka
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  [quote#29:"goblenka"]Погледни си поста."Бил спрял". Без да се превръщам в адвокат на Прокопиев, или в съдник на някой друг, това е несериозно.[/quote]

  Скъпа, аз ЦИТИРАМ обвиненията на червените срещу Прокопиев и Президента, затова използвам преизказано наклонение - по-ясно не мога да напиша, че са клевети. Българският роден език ли ти е?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Не знам колко съм ти скъпа, но обикновените ползватели на български език веднага поемат подобни " преизказни" твърдения и ги тиражират като факт! Можеш да ползваш завоалиран изказ само, ако си сигурен/а/, че аудиторията разбира кога ползваш похват и кога говориш буквално. Съжалявам, че трябва да те приземя. Ако си направиш труда и провериш, аз във всичките си постове, в които не говоря буквално, слагам в скоби забележка, за да не се подвежда никой/. Това е добронамерена препоръка. Все пак, без да обиждам аудиторията, средата е такава. Всеки повод за недоразумение се превръща в твърдение.

  goblenka
 32. 32 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 563 Любопитно

  А вие какво очаквахте да каже Алинц,ами ние финансирахме Иво Прокоиев и бизнеса му,защото вече банките не му дават кредити,въпреки че рискуваме парите на осигуряващите се при нас за пенсия българи? Тези доходности които са показали 8%,6,5% са смешни на фона на риска който са поели,да не говорим,че начина по който са правени тези инвестиции е недопустим.Доколкото знам Алианц са пенсионен,а не хежд фонд,че да инвестират по този начин.Аз ако сега си направя едно дружество дали ще инвестират в мои акции или облигации?

 33. 33 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#19] от "sir_makarenko":

  ем... щото дотук стигна пенсионната реформа...

 34. 34 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  До коментар [#15] от "невеж":
  като не ти харесва как инвестират парите ти, защо не си смениш фонда?"

  -Който се съмнява,ще се съмнява във всеки...

 35. 35 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 636 Неутрално

  За трепане е тоя/тези/ ,който измисли и задължи народа да дава проценти от заработеното на откровени крадци наречени пенсионни фондове. Името на крадеца е само дребен детайл.

 36. 36 Профил на nina_26
  nina_26
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ама разбира се,че ще опровергаят,какво друго им остава,ако този номер не мине и нещата се задълбочат,ще трябва целия управителен съвет да стане клиент на прокуратурата...какво друго да кажат-да така е,няма да стане,и на всички ни е ясно.

 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#20] от "sir_makarenko":

  Май не си следил случая до край! Когато тройната падна, една от първите работи на Дянков беше да потвърди от трибуната на НС, че този "слух" всъщност е бил самата истина.

  Тогава за малко да го подведат под отговорност за разкриване на кнфиденциална информация.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на Maslara
  Maslara
  Рейтинг: 275 Гневно

  До коментар [#15] от "невеж":

  Защото ако работиш в сектор от НЕК, който е основен акционер в Алианц те предупреждават, че може да ти истине мястото. А когато ти остават 3-5 години до пенсия друга работа не може да си намериш предпочиташ да губиш по 3 -4 000 лева на година от пенсиионния фонд и да не си на борсата.

 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#20] от "sir_makarenko":

  Всъщност има доста простичък начин да се направи проверка.
  Отиваме на страницата на МФ и поглеждаме в статистика данните за фискалния резерв към 30.06.2013. Виждаме 5.5 милиарда лева. Отиваме на страницата на БНБ и поглеждаме баланса на управление емисионно към същата дата и откриваме същата сума на позиция задължения към правителството.

  След това проверяваме същто съответствие към 31.12 2008-ма и Опа-а-а-а-а! Едни 1.1 милиарда лева ги е отнемало в БНБ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на theteaserboy
  theteaserboy
  Рейтинг: 374 Неутрално

  за кредит на пробития бизнес на Прокопиев 6.5 или 8% изобщо не компенсира поетия риск ето отговора...за последните 5 години доходността на капитала на перлата в короната на Прокопиев Каолин е 7%, а през 2012 е на загуба...ясно е че печалбата се източва със сделки със свързани лица, но все пак при тези нива посочени по-горе се кредитира не Каолин а други безнеси вкл. Булброкърс и Алфа Енерджи, които са на загуба, защото ако не се финансират ще са в банкрут

 41. 41 Профил на theteaserboy
  theteaserboy
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#39] от "tribiri":

  човече пари на правителството има в още няколко търговски банки, макар и не много големи и салдата там допълват разликата..нещо не си в час май...

 42. 42 Профил на theteaserboy
  theteaserboy
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#39] от "tribiri":
  апропо ПИБ не е между тях....

 43. 43 Профил на theteaserboy
  theteaserboy
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Прокопие има кредит и от Банка Алианц, но не е на същите проценти....

 44. 44 Профил на theteaserboy
  theteaserboy
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Солар про 2012 част от Алфа енерджи паричен поток -1.7 млн. загуба от 5 млн. активи 47 млн. собствен капитал 25.6 млн. за 2011 за 2013 резултатите ще са по-лоши....

 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#41] от "theteaserboy":

  Пари на републиканския бюджет НЕ МОГАТ да нощуват в търговските банки.

  В различни банки има пари само по извънбюджетни сметки на министерства, общини и ведомства.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на theteaserboy
  theteaserboy
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#45] от "tribiri":

  а защо не питаш Дон Хампарцуци дали не могат (Левон Хампарцумян) четеш много повърхностно човече и не си в час както ти споменах...

 47. 47 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#38] от "Maslara":

  хм, не работя в нек, ама ако е истина това, което казваш... заеби. нек са акционер в енергия заедно с алианц, ама не мисля, че нек са основен акционер в алианц.
  между другото, какви заплати взимате в нек, че успявате да натрупате толкова пара по дзпо-то, че да губите по 4-5К на година?? нек ше се окаже най-щедрия работодател...

 48. 48 Профил на Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#37] от "tribiri":

  Да потвърди, че слухът е тръгнал от БГмама? Вервам го колкото и това, че Мавродиев е потвърдил източване на Доверие...

 49. 49 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#48] от "sir_makarenko":

  Потвърди, че е нарушен законът за валутния борд и, че БНБ е помогнала на търговска банка, като е наляла в нея ликвидност.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 50. 50 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Като ги чета повечето коментари и гледам кой има плюсове и минуси,свят ми се завива от толкова финансова некомпетентност.Но пък донякъде това е хубаво.Ако няма глупаци,как ще правим пари?

 51. 51 Профил на bepatriotbg
  bepatriotbg
  Рейтинг: 5 Неутрално

  От обяснението което са го написали от германският пенсионен фонд,Алианц излиза че не били компютри а компоти.И не били за Америка а за Айтос.
  Те не загубили-ами спечелили от ''Каолин'', и то 100 млн. Евро!?
  че това,ако е така,защо Мавродиев ги е накарал да разпродават,точно като се е печелило добре!? Трябва някой безпристрастен орган да провери и ако е така,този Мавродиев да си понесе последствията.Интересно ми е кой лъже!? Моя фонд е в Алианц и много искам да знам да се притеснявам, или да се радвам?!

 52. 52 Профил на ivanova_j
  ivanova_j
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Понеже финансите са ми специалност ще си позволя да разясня нещо в детайли-вероятността Алианц да изопачава факти в официални изявления е почти нулева!Те,както и Дженерали,Уника,Виена Иншуранс Груп и Ай Ен Джи,са огромни международни компаний,холдингови структури с филиали по целия свят,които много внимателно следят за това.
  Имат цели дирекций,управления и отдели,които се занимават с мониторинг,одит и контрол.Мегакапиталът в световен мащаб,всъщност създава правилата и разбира се след това стрикно следи за спазването им,надали подвеждат и то в официална публикация.
  Изкарали са 100 милиона от книжата на Каолин?
  Въпросът е нашите структури тук-частни и публични,включително КФН с председателя и Маврудиев,кои и как ги контролира!?
  И защо в крайна сметка,държавни структури се бъркат в подреждането на инвестиционни портфеили на частни дружества!?
  Ако държавата можеше да управлява ефективно капитали социализмът нямаше да се изучава в учебниците по история.

 53. 53 Профил на georgieva1112
  georgieva1112
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Аз лично преди 2 години се прехвърлих в ДСК Родина. Преди това бях в Алианц. Теглих кредит в ДСК и нещо останах с разбиране, че лихвата ще е по-малка ако съм при тях. Наскоро разбрах, че не е така и мисля да се върна обратно в Алианц. 200 милиона лева горница в тази криза, и то от губещи български предприятия кой може друг да направи?!

 54. 54 Профил на didiko
  didiko
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Работя в немска компания и искам да споделя, че по-хубаво нещо от реда, дисциплината и сигурността няма.
  Не знам как се управляват пари за пенсия, но ако някой в тази балканска държава знае, това със сигурност са немците !
  Нашите пенсионери ли искат да приличат на техните или техните на нашите ?
  100 милиона евро от облигации на българско предприятие, което Държавната комисия смята за фалирало и на загуба ?!
  Каква е тази Държавна финансова комисия ?
  Какви са тези финансисти в нея ?
  Ами да бяха оставили Алианц да си довърши работата, че можеше и повече да изкарат ?!

 55. 55 Профил на lucky777
  lucky777
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Пътувал съм в много държави, видял съм много свят. Никъде не видях имената на нашите български компании, но Алианц видях на всякъде. Много път има да изминат нашите пенсионни компании, за да станат марка по света. Тези круизи по река Дунав и по филмите, които гледаме са все от такива международни фондове, които изплащат пенсии на пенсионерите по целия свят и поемат техните круизи и развлечения. Това са мощни компании със световна репутация и с огромни традиции в пенсионното осигуряване. Затова нашите компании има мнооооого да учат, за да станат изветни и да получат признание по целия свят.

 56. 56 Профил на comander76
  comander76
  Рейтинг: 5 Неутрално

  По повод по официалното писмо на немския пенсионен фонд Алианц,смятам че е много притеснително,ако те са реализирали печалба от 200млн.лв,а държавната комисия ги е принудила да спрат да търгуват.Да се провери и да се оповести публично състоянотео на нещата.Или от германският пенсионен фонд нещо ни будалкат,или тази държавна комисия е поискала нещо от собствениците на Каолин и като не си го е получила е заповядала да не му се купуват акциите ,а купените незабавно да се продадат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK