"Трейс" ще строи 5 км от Околовръстното на София за 89.9 млн. лв. (допълнена)

"Трейс" ще строи 5 км от Околовръстното на София за 89.9 млн. лв. (допълнена)

© Красимир ЮскеселиевКомпанията "Трейс Груп Холд" АД  най-вероятно ще строи 5 км от западната дъга на Околовръстното шосе на София. Днес в агенция "Пътна инфраструктура"  беше отворена ценовата оферта на компанията, която остана единственият участник в търга след отпадането на седем други кандидати.


Дружеството е готово да изпълни поръчката на цена 89 947 770,02 лв. без ДДС при прогнозна стойност 92 млн. лв. С тези средства ще бъде изграден участък с дължина 5 км, широчина 46 м с по две ленти за движение във всяка посока и по едно локално платно. Проектната скорост е 80 км/час.


Проектът се финансира от оперативната програма "Транспорт" 2007-2013 г.


По-късно сайтът "Медиапул" съобщи, че заради липсата на конкуренция пътната агенция ще прекрати поръчката(Това са съобщили  неофициално източници на пътната агенция пред електронното издание.  Очаква се решението да бъде взето официално следващата седмица.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK