Мениджърите на "Доверие" в оставка: Личностите ни не се продават

Даниела Петкова

© Цветелина Белутова, Капитал

Даниела ПетковаПредседателят на управителния съвет на пенсионно-осигурителната компания "Доверие" Даниела Петкова информира в изявление, публикувано на сайта на институцията, че срокът на оставката, която ръководството е подало, вече е изтекъл, но те остават на постовете си доброволно до финализиране на сделката за продажбата на компанията. 


Изявлението на Петкова е предшествано от прессъобщение на кандидат - купувача на пенсионния фонд -  компанията  United Capital PLC, собственост на руския бизнесмен Сергей Мастюгин. Чрез него вчера медиите бяха уведомени, че Петкова запазва поста си в "Доверие" въпреки подадената оставка, защото "United Capital оценява високо силното лидерство и управленски умения на г-жа Петкова, както и нейния личен принос за развитието на "Доверие" през последните дванадесет години".


Ръководството на "Доверие" подаде оставка  на 13 юли в знак на несъгласие с непрозрачността на преговорите за продажбата на пенсионната компания. 
Петкова днес заявява, че мениджмънтът не желае да бъде приеман като част от собствеността на ПОК "Доверие" АД, която подлежи на покупко-продажба. "На покупко-продажба подлежат резултатите от нашата досегашна работа, но не и самите ние и затова очакваме никой да не нарушава правата ни и да се разпорежда с личностите ни, без предварително да е получил нашето съгласие. Дали ще останем на работа в ПОК "Доверие" АД или не, може да бъде резултат единствено и само на наше решение, а не на който и да било друг и не приемаме да бъдем уведомявани през медиите по този въпрос", пише Петкова. 


Тя призовава клиентите на "Доверие" да не взимат прибързани решения и уверява, че ръководството ще остане на мястото си в този тежък период. 


Следва пълният текст на изявлението: 


Изявление на Даниела Петкова – Председател на Управителния съвет на ПОК "Доверие"


Във връзка с поредната поява на името ми в публичното пространство, свързано с широко коментираната потенциална промяна на собствеността на ПОК "Доверие" АД и подадените оставки от мениджмънта, както и с цел ограничаване на риска от нови спекулации по темата, съм принудена публично да оповестя следното:


1. Никой не е искал и съответно не съм давала съгласие да бъде споменавано името ми относно бъдещата ми работа в ПОК "Доверие" АД.


2. С никого не съм водила, а така също и моите колеги, преговори и съответно договаряла устно, писмено или в каквато и да било друга форма, бъдеща длъжност и условия за работа в ПОК "Доверие" АД, след изтичане на срока на оставките, които са оформени документално и за които има съответните решения на управителните органи на Компанията така, както се изисква по закон.


3. Независимо от това, че съгласно изискванията на закона, устава на Компанията и подписаните договори за управление, срокът на оставките ни вече изтече и бихме могли от другата седмица да не сме на работа в ПОК "Доверие" АД, доколкото никой няма законово право да не приема оставките ни, в знак на добра воля и чувство на отговорност към интересите на клиентите, както и за да осигурим нормална работа и приемственост в този преходен период до финализиране на сделката, поехме  писмен ангажимент към VIG за работа в ПОК "Доверие" АД и след изтичане на законовия срок на подадените оставки. Срокът на този доброволно поет ангажимент е не по-дълъг от 10 дни преди получаване на окончателно разрешение за финализиране на сделка за промяна на собствеността  от държавните институции, но не по-късно от 18 месеца от датата на подписване на споразумението. Към настоящия момент са изтекли около 2 месеца от този 18 месечен период. Повечето от съпътстващите условия на подписаното споразумение са договорени още през 2007-2008 год., когато VIG все още не беше мажоритарен собственик на ПОК "Доверие" АД. Доколкото основата на споразумението е доброволен акт от страна на мениджърите на ПОК "Доверие" АД, в това споразумение не са предвидени неустойки за мениджмънта като страна, ако то бъде прекратено предсрочно, по желание на мениджмънта.


4. Ако и когато настъпи промяна в описаното в т.3, поемам личен ангажимент да оповестя промяната и съответните аргументи за нея така, както бяха оповестени и оставките ни и аргументите за тях, които са валидни и към този момент. Използвам възможността да потвърдя, че продължаваме да считаме, че процедурата по промяна на собствеността в предходните месеци, включително оповестяването на резултатите от нея, не беше основана на принципите и правилата за прозрачност. Още веднъж подчертавам, че мнението ни се основава на начина, по който беше проведена процедурата, а не се основава на мнението ни за потенциалния бъдещ мажоритарен собственик на ПОК "Доверие" АД, най-малкото, защото не можем да имаме мнение за която и да е организация, фирма или инвеститор, когото не познаваме и от когото в офиса на Компанията няма постъпил нито един документ, отразяващ дейността му и от който бихме могли да направим каквито и да са изводи и заключения.


5. Приветстваме всяко медийно съобщение от страна на бъдещия потенциален собственик на ПОК "Доверие" АД, чрез което се дават отговори на множеството увиснали в общественото пространство въпроси, свързани с тази широко коментирана сделка за промяна на собствеността на ПОК "Доверие" АД, но мениджмънта на Компанията не е бил, не може да бъде и не ще бъде част от тази сделка, извън ролята, която би трябвало да има всеки мениджмънт в подобна процедура на смяна на собствеността, която ние, поне на този етап, сме решили да изпълним отговорно, преди всичко поради осъзнатата ни отговорност към клиентите, а не към преговарящите страни по сделката. Не по воля на мениджмънта и негово решение, до момента всички преговори са водени в целенасочена тайна и липса на всякаква информация във връзка с тази сделка. Ние приехме с огорчение този факт, защото той излиза извън нормите, които обикновено се спазват при подобни преговори, като по този начин бяхме и продължаваме да бъдем лишени от възможността да изпълняваме фундаменталната си роля на връзка между акционерите на Компанията и нейните клиенти, но от друга страна се съобразяваме с правото на всеки собственик да се разпорежда, като продава или придобива собствеността си по начин, по който е преценил, защото това е негово свещено право.


Съобразяването от наша страна с това право обаче, не е равнозначно на съобразяване и съгласие от наша страна мениджмънта на Компанията да бъде приеман като част от собствеността на ПОК "Доверие" АД, която подлежи на покупко-продажба. На покупко-продажба подлежат резултатите от нашата досегашна работа, но не и самите ние и затова очакваме никой да не нарушава правата ни и да се разпорежда с личностите ни, без предварително да е получил нашето съгласие. Дали ще останем на работа в ПОК "Доверие" АД или не, може да бъде резултат единствено и само на наше решение, а не на който и да било друг и не приемаме да бъдем уведомявани през медиите по този въпрос.


6. Очевидно е, че ПОК "Доверие" АД изживява труден период поради тази сделка, който е съпътстван с множество необичайни събития, включително злонамерени и клеветнически кампании, но въпреки това имам смелостта да се обърна към клиентите на Компанията и да ги помоля да не взимат прибързани решения, защото никой не може да ограничи свободата им, когато всичко се изясни, а това неминуемо ще се случи, да направят своите изводи, да преценят на база на цялата информация какво е тяхното отношение към случващото се и към потенциалния нов собственик на ПОК "Доверие" АД и чак тогава да вземат своите самостоятелни решения, които не са повлияни от какъвто и да било тип информации, които в момента се тиражират в публичното пространство и които, в по-голямата си част, са от заинтересовани страни по сделката. Мениджмънтът на Компанията ще бъде на мястото си в този тежък период, ще продължи да поема атаките, ако това се налага и "няма да се спаси", както вече споделиха притеснения някои от нашите клиенти, с които провеждаме срещи лице в лице, за да им предоставяме информация за нашата гледна точка по настъпилите събития.


В заключение, се обръщам към медиите, които биха проявили интерес да отразят горенаписаното, за да ги уведомя, че не давам съгласието си за частично или интерпретирано с други думи предоставяне на информация по горното изявление, без прилагане на пълния текст, което не означава ограничаване на тяхното право за тълкуване, анализиране, позоване и т.н.


Даниела Петкова


Председател на УС на ПОК "Доверие" АД


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 598 Любопитно

  Като чета точно обект на покупко-продажба са си,но целта е да се продадат колкото се може по-скъпо.Друг е въпроса ако сегашния мениджмънт бъде изцяло подменен какво ще излезе за това по какъв начин са били управлявани парите на хората за пенсии.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  хората да се погрижат за парите си спешно преди да са изгорели

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Дано колектива се запази в цялост и занапред.Няма нищо по- ценно в труда от Доверието

 4. 4 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Мениджърите на "Доверие" в оставка: Личностите ни не се продават...
  Това, което не става с пари – става с повече пари.

 5. 5 Профил на pale4ko
  pale4ko
  Рейтинг: 225 Гневно

  абе ай стига са ни занимавали с тях!!!!
  на никой не му пука какво ще правят мениджърите на ПОК Доверие!!!
  мноооооого насериозно се вземат!
  те са си направо гоУеми меРиНджеИ

 6. 6 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#3:"xalikarans"]Дано колектива се запази в цялост и занапред.Няма нищо по- ценно в труда от Доверието[/quote]

  До коментар [#3] от "xalikarans":Характерна за "xalikarans" е употребата на шаблонни изрази и клишета.

 7. 7 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 792 Неутрално

  незабавен наплив от пеевки.

 8. 8 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Пенсионно-осигурителна компания (НЕ)"Доверие". Мдам, ще се бяга оттам.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 9. 9 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 497 Любопитно

  "но те остават на постовете си доброволно"

  В смисъл, че ще работят без пари докато им назначат заместници ли или "доброволно" вече има и някакъв друг смисъл?

  Така като гледам тия отворени писма, само си вдигат цената пред новите собственици. Остава да видим дали подходът им ще проработи.

  ден година храни.
 10. 10 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  В съкратен вариант:
  Таваришчи, не слагайте каруцата пред коня, ще се договорим, когато се договорим.
  Абсолютно достойна позиция.
  Респект.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 11. 11 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#9] от "патиуанчо":
  че ще работят без пари
  -----------------------
  Леле мале лелеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 12. 12 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Когато имаш правилна самооценка и чувство за достойнство резултата е налице,респект!

 13. 13 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Сега само четем и се чудим

  Ше дойде време и ще окнем.

 14. 14 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  БНБ и другарят Искров, очакват нови подуправители от сивнската цицка на БКП/ДС - "Доверие".

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 15. 15 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 401 Неутрално

  "Личностите ни не се продават" - Много точна позиция, браво!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Даниела Петкова държи на РЕПУТАЦИЯТА .А репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта пък е това което ти знаеш за себе си .И със изявлението си го доказва.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 18. 18 Профил на Demos
  Demos
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Новите собственици запазват стария мениджмънт"

  Ауууу, и тези се продадоха, не ги е срам, явно парите не миришат.

  "Мениджмънта: Личностите ни не се продават, няма да оставаме на позициите си"

  Ауууу, колко сериозно се взимат, явно си вдигат цената пред купувачите.

  Представям си какво щеше да е, ако просто си мълчаха:

  Аууууу, тези се скриха като мишоци, уж имаха интереса на клиентите си, а не направиха нищо.

 19. 19 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  [quote#4:"Гневник"]Това, което не става с пари – става с повече пари.[/quote]

  Това си го мислят само малките душички без характер, които са отдавна купени и продадени.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 20. 20 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#3] от "xalikarans":

  Всеки път се питам като чета поредните ти неадекватни коментари, сигурен ли си, че нямаш сериозно психично заболяване!?

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 21. 21 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 715 Весело

  "Мениджърите на "Доверие" в оставка: Личностите ни не се продават"- цитат.
  Тоя, който ги е купил, засега не ги продава.

 22. 22 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#1:"moloko_"]Друг е въпроса ако сегашния мениджмънт бъде изцяло подменен какво ще излезе за това по какъв начин са били управлявани парите на хората за пенсии. [/quote]

  Така е. Много е интересно как досега са управлявани парите

 23. 23 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Ще ме извиняват, всичко се купува и продава в застрахователния бизнес....
  Нищо особено не станало, единият чорбаджия трампи бизнеса на друг чорбаджия......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 24. 24 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#22:"ubb_1"]Така е. Много е интересно как досега са управлявани парите[/quote]
  И ако е лошо, защо искат да ги оставят на работа?
  Или има пак някакъв ченгесарско-руски дълбок замисъл, който само червените кратуни го разбирате?

 25. 25 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 602 Неутрално

  [quote#4:"Гневник"]Това, което не става с пари – става с повече пари. [/quote]

  Ако си изхвърлил достойнството си в кошчето да, но не всички са като Орешарски!

  Моралът не е порок!
 26. 26 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 602 Неутрално

  [quote#23:"boby1945"]Ще ме извиняват, всичко се купува и продава в застрахователния бизнес....
  Нищо особено не станало, единият чорбаджия трампи бизнеса на друг чорбаджия.....[/quote]

  Да но в случая не се знае кой е новият чорбаджия, което за пенсионно-осигурителна компания е МНОГО голям проблем.

  Моралът не е порок!
 27. 27 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#26] от "dnk":

  как да се не знае, продадено е на "United Capital" от страна на VIG...
  Щом VIG е легитимен собственик, близко е до ума че и ортакът му "United Capital" също е читав....
  Нали знаеш "Пари при Пари отиват", българска народна приказка, ще рече чорбаджиите се знаят един друг като си менкат собственост, респективно капитали.... нали затова се викат капиталисти.... имат и си менкат капиталчета.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 28. 28 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Любопитно

  Господ да те разбере жено какво искаш!

 29. 29 Профил на petar.ognjnov
  petar.ognjnov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тя призовава клиентите на "Доверие" да не взимат прибързани решения и уверява, че ръководството ще остане на мястото си в този тежък период - то който е вече е взел решение нищо не може да му попречи.

 30. 30 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#29] от "petar.ognjnov":

  Предполагам, че се надява оторизираната държавна комисия да спре сделката. Ако това стане - цялото отливане на осигурени ще бъде действително сериозен проблем на ръководството на компанията.

  Госпожа Даниела Петкова и с други си изказвания ми е правила изключително добро впечатление - явно е професионалист, интелигентна, с чест и достойнство.

  П.П. Не се осигурявам в Доверие.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 31. 31 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#27] от "boby1945":

  То,защото,мисленето на управниците ни,е като твоето,та затова сме на тоя хал.
  Инак,във всяка нормална държава такава "сделка"-би била невъзможна.

 32. 32 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1312 Весело

  До коментар [#23] от "boby1945":

  [quote#23:"boby1945"]Ще ме извиняват, всичко се купува и продава в застрахователния бизнес.... [/quote]

  Това е ОСИГУРИТЕЛЕН бине, Боби.
  Застрахователния е съвсем друг...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 33. 33 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво! Достойнство, твърдост и морал. Дори мъже не могат да се похвалят с такива качества. А професионалисти като Петкова винаги имат своето място на този пазар.... Респект, госпожо! И на добър път, какъвто и да е той.

 34. 34 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#23] от "boby1945":
  Пич, едва ли осъзнаваш колко си далеч от тия неща.
  Точно в банковия и застрахователния бизнес тия неща не стават така. Тоя тип бизнес е много чувствителен към репутацията, а тия хора са относително млади и едва ли са толкова глупави да се набутат в лапите на някъв руски криминал.
  Ако бяха на възрастта на френския курвар може, ама не са.

 35. 35 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1413 Любопитно

  Тарикатите купувачи планират ли да се представят? Защо е тази конспиративност?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 36. 36 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#5] от "pale4ko":

  А би трябвало... щото са акционерно дружество и подобни действия сриват сериозно доверието в него, съответно стойността на акциите и съответно на самата компания, която пък гарантира пенсиите на хората чрез стойността си. Абе сложни капиталистиèски работи, ама ми се довери - не е баш кат да напусне зарзаватчийката, а доматите да си останат същите.

 37. 37 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Представям си ква паника е настанала в БНБ и комисията по финансов надзор.
  В казус като тоя, регулатора ако е против трябва да напише препоръки какво трябва да се направи от купувача за да се случи сделката.
  Такова нещо от подобен мащаб, аз поне не сещам да е имало.
  То, самото ни законодателство е малко майтапчийско, а за капацитета на регулаторите можем да съдим по изтеклото инфо относно случая с нанасянето в новата сграда.
  Що ни трябваше да си играем на борси и пенсионни фондове?
  В България никога не е имало нито прависти, нито финансисти които могат да отиграят казус когато става въпрос за милиарди.

 38. 38 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#37:"k_"]В България никога не е имало нито прависти, нито финансисти които могат да отиграят казус когато става въпрос за милиарди.[/quote]

  Еее, не е чеСно да даваш такава диагноза. След като из форумите на Дневник, че дори и на Капитал се пишат разни дитирамби за финансисти от "световна величина" (нещо се сещам за татовото "над световно качество" ).

  А пък на правителствено и административно ниво нещата са още по-трагични. И без никакъв срам, поне.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 39. 39 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#31] от "manu_chao":

  По целият свят се продават предприятия (акции в предприятия) и какво от това?
  Ако можеш да предлоиш по добра оферта на австрияките, що не го направиш?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 40. 40 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#32] от "Кирето":
  Осигурителен, застрахователен все тая, разлика по принцип няма и едното е пари и другото... чуди, като правило.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#34] от "k_":

  Руски криминал е за тебе, за досегашният австрийски собственик си е най-обикновен бизнес, както сам виждаш.... иначе нямаше да му го продадат.....
  Пък като се боиш изтегли си вноските си оттам, колко му е?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#41] от "boby1945":
  Пак, заби в трета глуха. Стегни се бе, човек.
  Ако и да си комуне, някой път показваш мисла.
  Та, продавача естествено си търси най-добрата пара за бизнеса дето е развил. Неговата грижа е да си я получи и нищо повече.
  Отговорност на регулатора е да направи така, че сделката да стане според правилата и намали риска маса народ да цъфне на жълтите павета с обрани пенсии.
  Политиците, особено сегашните овластени - те са ясни като сълза в кой отбор играят.
  Ще наблюдаваме реакциите на засегнатите от случая.

 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#42] от "k_":

  Това си твое виждане как се сменя собствеността при капитализЪма, само че не е видането на участниците в бизнеса...
  Ти какво си мислиш, че виенските застрахователи, които досега владееха и управляваха фонда, не знаят как се продава, кому и защо, и гледат само да тафнат мангизите и да бягат?
  Те да не продават кебабчета на панаира в Узунджово бе драги?
  А ти ако се боиш, изтегли си паретата от фонда и ги вложи в друг фонд.... какъв ти е проблема, наистина?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#43] от "boby1945":
  Боби, ами не е така при капитализЪзма, бе човек.
  Щото той, капитализЪма, за разлика от социализЪма е като жив организъм. Постоянно се променя - след всяка криза излиза по-жизнен и по-силен. До следващата криза, която отмива негодното върху чиито останки порастват новите капиталистически свежи филизи.
  Вие едно си баба знае (по Маркс-Ленин), едно си баба бае.
  Било е така, ама преди сто години.
  Уж са ви набивали в чутурите ДИАЛЕКТИЧЕСКИЯ матриализъм, ама на занятията по диалектиката май сте придремвали, та само материалзъма ви е останал под капачето.

 45. 45 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1312 Весело

  До коментар [#40] от "boby1945":

  Има разлика, Боби, има и то голяма.
  Най-малкото в регулаторните режими.
  Да не говорим за самите продукти на застрахователния и осигурителния пазар.
  Разликата е огромна.
  То по логиката "тук пари и там пари" няма разлика и в пазара на компоти и компютри..
  П.П. Използвам сравнението за компютри и компоти, защото предполагам, че си го спомняш от близкото минало, това минало Боби, дето ти е на сърце легнало....

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 46. 46 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 388 Неутрално
  Няма нищо тайно, което...  Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве (Лук. 8:17). Следователно, колкото и да се крием с лошите си дела, независимо от нас те биват записвани и, когато му дойде времето, написаното ще ни бъде предявено. Каква е хартията, на която биват записвани? Съвестта ни? Понякога я караме да мълчи – и тя мълчи. Но, макар да мълчи, си върши работата, води много точен летопис на делата ни. Какво да сторим, ако там са записани много лоши неща? Трябва да заличим написаното. С какво? Със сълзи на покаяние. Тези сълзи ще отмият всичко и от лошото, което е било написано, не ще остане и следа. А ако не го отмием, на съда ще се наложи сами да препрочетем всичко написано. И тъй като тогава правдата ще бъде на власт в съзнанието, то сами ще произнесем присъдата над себе си, а Господ ще я утвърди. Тогава решението ще бъде окончателно и няма да подлежи на обжалване, защото всеки сам ще осъди себе си и на никого няма да му бъде до другите. И всичко това ще стане за един миг. Ще погледнеш и ще видиш какво представляваш, и тозчас ще чуеш от вездесъщия Господ потвърждение на присъдата, а след това – край на всичко...  Светител Теофан Затворник


  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 47. 47 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Коя е таз икомисия, която ще се осмели да противоречи на руските интереси в България.
  Я вижте кво стана с Боко, а той не беше Комисия, а МинПредс.

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  Късно е да се плаче сега.Мандалото хлопна.Продадено !

  klimentm
 49. 49 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  дали тез ,дали други ,парите все ще бъдат откраднати

 50. 50 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Аплодисменти за управителното тяло на " Доверие" в оставка! И все пак... Този нов собственик... Това име... Някак много сходно ми звучи с името на Мелик, какъв беше... Вероятно са с еднакъв корен, но...

  goblenka
 51. 51 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#44] от "k_":

  И сега е така, диалектическият материализъм си е наука и като всяка наука важи независимо от това какво мислят разни току що пръкнали се либерастчета от икономиката, били те Железни лейдита, били прости Лостоваци или крадливи Дедита или техните последователи...
  Както виждаш какво става около тебе при капитализЪма в България...
  Просто те прецакват, тафят ти паретата и собствеността а ти гледаш глупаво и чакаш хубаво "капиталистическо" време ...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 52. 52 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#45] от "Кирето":

  Регулаторният режим, особено в днешна България, си го сложи на шапката, надай се на него да ти спести проблеми и ще кециш като онези туристи зарезани в Англия щото фирмата свършила паретата...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 53. 53 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 388 Неутрално

  фондовете на Доверие имат около 500 млн. кеш, който може да покрие повече от половината от партидите им...

 54. 54 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Съжалявам но Дневник са в конфликт на интереси във връзка с този фонд и не им вярвам!

 55. 55 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#27] от "boby1945":

  Юнайтед Кепитал е офшорка, т.е. положени са всички усилия да не е ясно кой е РЕАЛНИЯТ купувач. При това положение никой не може да твърди, че е читав. Например може да се окаже, че е Майкъл Чорни, който е персона нон-грата за БГ.

  Моралът не е порок!
 56. 56 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1312 Весело

  До коментар [#52] от "boby1945":

  Бе Бобчо,опитвам се да ти обясня, че ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ОСИГУРИТЕЛЕН И ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ПАЗАР...
  Ма едно си Боби знае, едно си Боби бае....

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 57. 57 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  [quote#51:"boby1945"] диалектическият материализъм си е наука [/quote]
  Наука колкото астрологията!

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK