Нефто-газов терминал и други имоти в България се продават на аукцион в Русия

Нефто-газов терминал и други имоти в България се продават на аукцион в Русия

© Надежда Чипева, КапиталИмоти в България, между които нефто-газов терминал, лозя, терен за застрояване в София и жилищен блок във Варна, ще бъдат обявени на търг в Русия, съобщи ИТАР ТАСС. 


Българското търговско представителство в Москва и Центърът за промишлеността, част от икономическото министерство в София, са инициатори на продажбата, поверена на "Руския аукционен дом" - институция, учредена от руското правителство през 2009 г. 


Обявени за продажба са общо 15 обекта, но в съобщението не е посочено кои са сегашните им собственици. Ръководството на аукционния дом се надява, че продажбите на български недвижими имоти могат да се превърнат в дългосрочен проект. 
Засега няма определена дата за търговете. 


В близките месеци ще бъде изнесен за продан нефто-газов терминал край Варна. Началната цена на площадката от 7.2 хектара е 2.4 млн. евро. Руската агенция пояснява, че терминалът се намира в близост до бъдещия наземен терминал  на газопровода "Южнен поток", който е в процес на строителство. Жп гарата и фериботното пристанище са наблизо. Терминалът разполага със собствено жп отклонение, гарова площадка, помпено-компресорно оборудване, хранилище, административна част.


Купувач от Русия се търси и за терен от 4.7 хектара в София, предназначен за застрояване. Мястото е подходящо за многофункционален комплекс или склад, а началната цена е 2.9 млн. евро, обявяват организаторите на търга. 


Луксозна жилищна сграда във Варна с площ 910 кв. м и с прилежащи 1.5 хил. кв. м зелени площи, се пуска за 650 хил. евро. Горско стопанство на 25 км от София и лозе край Карлово вървят заедно за около 2 млн. евро. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK