Евродепутат от ГЕРБ се изказа против данък върху земята

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Първо Сдружението на Общините да изплати всичката рента от НАСИЛСТВЕНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на земите както и пропуснатите ползи от датата на национализиране до датата на действителното връщане и чак след това да мисли за данък.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Гневно

  В България има много пустеещи земи в землища, в които собствениците на ниви няма на кого да ги дадат за обработване - Това е чист популизъм!!!!

  Забравихте ли га ривахте да върнат земята на дедите ви в реални граници? А сега - не можели за я обработват!
  А дедите ви как я обработваха? Щото не бяха мързеливи, а вие чакате само на рентата, готованци ниедни!!!
  В Гърция и европейската част на Турция, в Македония и в Сърбия не съм видяр такива запуснати зечи като у нас! И всеки един от тези търтеи турили табели на парцелите си For Sale ! Що бе душички мърдиви????

 3. 3 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 714 Разстроено

  До коментар [#2] от "Дедо Либен":
  Разсъждения по повърхността са колкото лесни, толкова и грешни!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 4. 4 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 953 Неутрално

  "България има много пустеещи земи в землища, в които собствениците на ниви няма на кого да ги дадат за обработване. А те самите не могат да ги обработват."

  Точно това е един много добър аргумент в полза на данъка върху земята - ако искаме тази земя да не пустее, а да се обработва и създава национален продукт.

 5. 5 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  данък върху земята няма как да няма, защото почва да става абсурдно вече, и на мен няма да ми е приятно да го плащам но без него не може

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 6. 6 Профил на Кака Пена от голямото село
  Кака Пена от голямото село
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]Забравихте ли га ривахте да върнат земята на дедите ви в реални граници? А сега - не можели за я обработват! [/quote]
  Дядо Либене, как да я обработваш тази земя, като реколта няма да видиш.
  Едни мои роднини преди години много въодушевени, бяха се захванали със земеделие. Познай как са се почувствали, когато си намериха нивата "изорана" и от няколко декара събраха колкото за лична консумация два чувала дребни картофчета.
  Когато дойде време да се прибира реколтата плъзват из цяла България и опоскват като скакалци всичко, което става за ядене.
  Всяка есен едни приятели ми носят кашон с ябълки. Тази година не донесоха. И за тях не си събраха. Завариха дървото окършено и орязано. А крадците, за да оберат и ябълките на върха, бяха отрязали с резачка горната част на стъблото.
  Докато полицията ни се занимава само с регистриране, крадците ще си грабят безнаказано.

  Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
 7. 7 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Абсолютно дебилна е идеята да се облагат с данък земите.
  С данък евентуално може да се облага доходът, получен от рента на земите (по принципа, че се облагат всички доходи). Но да облагаш собствеността на земята е все едно да наказваш собственика затова, че има земя и да го караш насила да я обработва, а ако не може - насила да я даде някой да му я обработва срещу каквото той реши да му даде. Такъв тип данък би бил изцяло в полза на арендаторите и ще ги постави в още по-надмощно положение спрямо собствениците на земя. Щом имаш земя - ще ми я дадеш да я обработвам, защото иначе само ще й плащаш данъците, а така каквото ти дам, трябва да си доволен.
  Данъците, които са свързани със самия факт на собствеността са местните данъци. В най-голяма степен данък "сгради" и данък "МПС". Но те имат определен смисъл. Ако искаш да имаш инфраструктура, за да не бъде жилището ти насред дивотията, плащаш данък, получаваш (евентуално) улици, тротоари, ВиК, осветление и така нататък. Плащаш данък "МПС" - получаваш улици.
  А като платиш данък "земя" какво ще получиш?
  Другите видове данъци са свързани с получаването на собственост (при покупко-продажба и наследяване), явно не сме и в таз хипотеза, защото вече сме платили, когато сме наследили или купили земята.
  Другият и може би най-разпространен вид данъци е свързан с доходите и потреблението - общо доход, данък печалба, ДДС, акцизи. Очевидно не сме и в тази хипотеза.

 8. 8 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  До коментар [#6] от "Кака Пена от голямото село":

  Драга ми како Пено,
  докато полиция и жанадармерия вардят по жълтите павета да не падне властта, наши и марокански скакалци опоскват държавата ни и я обезксостяват. Те това е жестока гротестка, како!!!

 9. 9 Профил на Katana
  Katana
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]В Гърция и европейската част на Турция, в Македония и в Сърбия не съм видяр такива запуснати зечи като у нас! И всеки един от тези търтеи турили табели на парцелите си For Sale ! Що бе душички мърдиви???? [/quote]
  Защо не? Защо има хора с чадър които вкарват продукция от Турция например, за 1ст. килограма, или направо като подарък, и тези документи минават митницата? Освен това този в Турция който ги произвежда е едър производител, не разчита на някакви смешни 100дка и един трактор. Тоест първо удрят нашите производители с това че са по силни, отделно не плащат мито.

 10. 10 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Гневно

  До коментар [#9] от "wind":

  Дорогой мой wind, ми вместо да събирете целата полиция и жандармерия от провинцията у София да варди властта и Парламенто, пратете ги да бранят границите на България и да пазят интересите и от чужди и наши мекерета - ама не - по-важно е властта да се запази, за да може кражбата да продължава!!!

 11. 11 Профил на Katana
  Katana
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#9:"wind"]Защо не? Защо има хора с чадър които вкарват продукция от Турция например, за 1ст. килограма, или направо като подарък, и тези документи минават митницата? Освен това този в Турция който ги произвежда е едър производител, не разчита на някакви смешни 100дка и един трактор. Тоест първо удрят нашите производители с това че са по силни, отделно не плащат мито. [/quote]
  И още нещо. Като идеш при Мирко бузите и му кажеш: "Мирко може ли субсидия, или да спечеля някое проектче, да ме финансирате", той ти казва "Не може прошляк, защото не си Христо Стоичков".

 12. 12 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тоя ще го боли главата една седмица ако Борисов му бие една шпинга.

  Дано да му се размине само с административна мярка "мъмрене", т.е. Борисов да му се скара.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 13. 13 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3951 Неутрално

  Данъка върху земята е задължителен !!!
  Може да има данъчни облекчения за този който я обработва сам!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3951 Неутрално

  [quote#12:"socialen"]Тоя ще го боли главата една седмица ако Борисов му бие една шпинга. [/quote]
  Като гледам как се развиха нещата след детронирането на Борисов неговите хора се контролират от чужди посолства а не от самия него !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 388 Гневно

  [quote#0:"статията"]предложението на сдружението на общините да се облагат необработваните ниви.[/quote]

  А общините какво ще дадат срещу този данък? Засега не виждам общината, където живея, да се е засилила да прави селски улици, напротив - оправят се нещата в града, а селата са оставени на доизживяване.

 16. 16 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Първо трябва да се разреши продажба на земя на граждани от ЕС, след което да се въведе данък. За избягване на концентрацията на земя може да се забрани или ограничи покупката на 1000 декара на едно лице. В Народното събрание да се напънат и да направят един приличен закон. Поздрави.

 17. 17 Профил на voteme
  voteme
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Това ли е следващия подарък за олигарсите. Нагушиха се с хиляди декари земя, дърпат субсидиите и сега вече им дотежа да плащат данъци.
  От къде ги вадят тези идеи направо .... все си мислиш че са се нагушили ама няма край. Пеликани

 18. 18 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Весело

  "Не съм привърженик на идеята за данък върху земята..."

  може би точното продължение на изречението е:

  "... ,защото имам много земи!"

 19. 19 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Весело

  Щом го е грижа за многото собственици на малки ниви,
  Нека тогава напр. до 10 дка да се определят по-леки такси,
  а над 10 - като за крупните ни зърно-производители!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK