Справките-декларации и дневниците по ДДС вече са с нов формат

Справките-декларации и дневниците по ДДС вече са с нов формат

© Николай НиколовСправките-декларации и дневниците по ДДС за данъчния период януари 2014 г., които ще се подават в Националната агенция за приходите (НАП) в периода от 1 до 14 февруари 2014 г., ще са в различен формат, съобщи данъчната администрация.


Промяната са налага заради двата нови ДДС режима в сила от началото на 2014 г. – обратното начислявана на данъка от зърнопроизводителите и т.нар. касова основа по ДДС, гласят промени в Правилника за прилагане на закона за ДДС.


На интернет страницата на агенцията вече е качен софтуер за генериране на новите ДДС документи, а разработчиците на счетоводен и ДДС софтуер са информирани за измененията още през декември на миналата година, се посочва в съобщението.


Регистрираните по ДДС фирми могат да потърсят допълнителна информация от компанията, чиито счетоводен и ДДС софтуер използват или на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK