Стратегически инвеститор от САЩ влиза в "Софика груп"

Най-големият акционер в дружеството е физическо лице – Богдан Петров, който е и негов съосновател.

© Надежда Чипева, Капитал

Най-големият акционер в дружеството е физическо лице – Богдан Петров, който е и негов съосновател.Американският технологичен холдинг TeleTech купува най-голямата българска аутсорсинг компания "Софика груп", съобщи "Капитал Daily". Цена на този етап не е обявена.


TeleTech Holdings е един от най-големите доставчици на аутсорсинг решения по света, с една от най-широко развитите глобални мрежи от офиси, приходи над 1 млрд. долара и търгувана на Nasdaq.


"Софика груп" е специализирана в организиране и управление на т. нар. центрове за изнесени услуги (BPO). В компанията работят 800 специалисти, които обслужват клиенти на повече от 15 езика. Чрез дъщерната си компания - "Софика Македония", дружеството работи и в Скопие.
Според условията на споразумението, българската фирма ще стане част от направлението за услуги по управлението на клиенти (Customer Management Services) на TeleTech, което работи на над 18 езика в Централна и Източна Европа.


Според Мартин ДеГето, главен оперативен директор на TeleTech, придобиването на българската компания дава възможност за разширяване на мултиканалните услуги и на езиковите възможности за обслужване на клиенти. Той определи "Софика Груп" като компания с добър управленски екип, висококвалифицирани служители и стабилната технологична инфраструктура.


Основаната преди 10 години "Софика груп" е най-голямата българска компания в областта на предоставянето на услуги за управление на клиенти. Най-големият акционер в дружеството е физическо лице – Богдан Петров, който е и негов съосновател. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK