Министър Данов с инициатива - да представя общински проекти в чужбина, почва от Айтос

Министър Иван Данов

© Надежда Чипева, Капитал

Министър Иван ДановМинистерството на инвестиционното проектиране (МИП) има нова инициатива - съвместно с общините да представя проекти на изложения в Западна Европа. Проектите са за индустриални зони, а в инициативата вече се е включила община Айтос, съобщи пресцентърът на ведомството, ръководено от Иван Данов. 


В същото време все още не е ясно за какво ще бъде похарчена сумата от от 6.3 млн. лв., която ведомството защити пред Министерството на финансите по публичната инвестиционна програма "Региони в растеж". От сайта на финансовото ведомство се вижда, че парите са дадени за проект, наречен "Благоустройство на малки населени места". От днешното съобщение обаче се разбира, че идеята е еволюирала до това да се стимулират и "социално значими за общините проекти", а критериите тепърва се избистрят.


Ведомството отчита, че откакто е поело издаването на строителни разрешителни, досега е дало документите за осем общински инфраструктурни проекта - предимно за пречиствателни станции и депа за отпадъци, в общините Стамболийски, Несебър, Кърджали, Бяла, Видин, Казанлък и Аксаково (Варненско) на обща стойност 179.4 млн. лв. 


В момента се разглежда документацията на още три проекта - за реконструкцията на Централна гара София, на пречиствателна станция във Видин и трети обект на Несебър по водния цикъл.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK