Мини "Марица изток" са с печалба от 4.5 млн. лв.

Мини "Марица изток" са с печалба от 4.5 млн. лв.

© Георги КожухаровМини "Марица- изток" имат положителен резултат и минимална печалба за миналата година. Това обяви изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и председател на Съвета на директорите на дружеството Иван Йончев, съобщи БТА. 


Печалбата е близо 4.5 млн. лв., уточни изпълнителният директор на дружеството Георги Златев. За тази година се планират инвестиции в размер на 29 млн. лева, с които да бъде обновено технологичното оборудване.


Само две фирми в системата на БЕХ ще имат отрицателни финансови резултати - Националната електрическа компания и Електроенергийният системен оператор. Окончателните финансови отчети на холдинга за миналата година предстои да бъдат обявени, заяви Йончев.


Решението за това дали БЕХ да купи дялове от частното машиностроително дружество "Ремотекс", което изпадна в тежко финансово състояние, ще бъде взето след обявяване на резултатите от финансовата проверка. Очаква се тя да приключи до края на месеца.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK