В агенция "Митници" от днес има отдел за борба с корупцията

В агенция "Митници" от днес има отдел за борба с корупцията

© Цветелина БелутоваНова дирекция "Професионални стандарти и контрол" от днес ще работи и по превенцията и противодействието на корупцията и други неправомерни деяния в агенция "Митници", съобщиха от институцията. 


Новата структура е резултат от промените в устройствения правилник на агенцията, приети от правителството в средата на март.


Агенция "Митници" реорганизира отдела си за разузнаване и разследване, в който от днес функционират пет отдела - за разузнаване и разследване на митнически и валутни нарушения, за акцизни нарушения, за наркотици, оръжия и прекурсори,  за административнонаказателна дейност и за разследващи органи и координация и мобилен контрол.
Към служителите за борба с наркотрафика преминава и обслужването на рентгеновите системи


Създават се 21 централизирани мобилни митнически групи, които ще се ръководят от оперативен център в Централно митническо управление. 


Реорганизирани са и дейностите, свързани с изготвянето на статистически анализи и прогнози, като такива вече се извършват и на регионално ниво за нуждите на митниците. В Централно митническо управление, към дирекция "Информационни системи" са ангажирани допълнителни ресурси, които изготвят обобщени анализи, отчитащи влиянието на икономическата среда и макроикономическите показатели.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK