Министър Данов предлага да се строят социални жилища, но само за работещи

Иван Данов

© Надежда Чипева, Капитал

Иван ДановИзбори 2022

Все още няма параметри концепцията на Министерството на инвестиционното проектиране за създаване на социален жилищен фонд. 


Все още се правят разчети за броя на жилищата и колко души ще обхванат, собствеността на терените и размерът на финансовите средства. Това каза по време на парламентарния контрол министър Иван Данов в отговор на въпрос на депутата от "Атака" Илиан Тодоров.


Данов поясни, че жилища ще се дават не само на представители на малцинствата, а на всички социално слаби, които обаче имат работа и са способни да плащат наем и да поддържат домовете си. 


На мястото на ромските гета ще се изграждат индустриални зони, които ще предоставят условия за труд на хората от малцинствата. Предлагаме цялостни дълготрайни решения и създаване на условия за препитание и бит, каза Данов.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK